Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Születésnap

2007.05.28. 07:24 Beso

Vasárnap azaz május 27-én töltötte be K. az XXX+10% életévét. Számomra a nap első fele főzéssel, készülődéssel telt. Kittit - mivel ez a nap egyben gyereknap is volt - az ünnepelt elvitte a MÜPA-ba, ahol gyereknapi rendezvények voltak. Volt Alma koncert, ami legutóbb Kittinek nagyon bejött. A koncertról jut eszembe. K. szerdán George Michael koncerten volt (ez volt a fő szülinapi ajándéka tőlem). Kitti aznap este hiányolta az esti fürdetés, altatásról az apját és elmagyaráztam neki, hogy az apja koncerten van és mi is az a koncert. Amikor Kitti az E. nagyinál volt, mondta neki reggel a nagyi, hogy készüljenek, mert jön érte apa és mennek koncertra, akkor Kitti azt mondta: Nem megyek! Apa megy koncertre!
Persze amikor apukája értement, már nem tiltakozott. Apa és lánya tehát koncerteztek majd végigjárták a MÜPA és  a Nemzeti Színház környékét, ahol a gyereknapi vigasságok voltak.
Az ünnepi ebéd előtt itthon felköszöntöttük K-t. Én kicsit nehezményeztem, hogy nem ugrál örömében, vagy nem ejt legalábbis krokodil könnyeket meglátva a kéz- és lábnyomatos pólót. De utóbb megsúgta, hogy nagyon tetszik neki az ötlet és a kivitelezés és egyébként is meghatódott, csak jól sikerült ezt lepleznie.
Miután minden ajándékot bezsebelt és megnézett megebédeltünk, majd következett a torta, amit anyukája sütött sk. Először gondoltam, hogy majd én sütök, de amikor elolvastam a receptkönyvben, hogy hogy kell készíteni a kedvenc tortáját (Eszterházy) azt gondoltam, hogy átadom ezt a nemes feladatot a család más tagjának.
Az első falat, vagy inkább nyalat természetesen Kittié volt.
A nap végén Kitti és Szonja hatalmasat hancúroztak. Annyira boldog vagyok, hogy így szeretik egymást!
Végül egy csokorra való Kitti szövegeiből:
Játszik a babájával, szopiztatja: "Anya, adok a babának enni Kittiből."
Megy el itthonról a közeli "állatkerthez" (háziállatok vannak egy kis erdős részen, talán korábban már írtam róla) állatokat etetni. Visszakiabál a folyosóról:
-Anya van kenyér?
- Igen, van.
- Jó, köszi. Akkor jövünk máskor is ide hozzád!
Telefonon beszélget: "Mikor jöttök haza el?" Magyarra fordítva: Mikor jöttök el hozzánk?
Meztelenül pancsolnak a vőlegényével. Meglátva Trisz kukiját ezt kérdezi tőle: "Neked mi van a nunidban?"
Szonja megy aludni. Kitti puszival kíván neki jó éjszakát, majd elköszön tőle: "Szia kis csaj!"
És végül egy kis móka:
Találós kérdés. Ki látható a következő képen?
Akinek nem sikerült kitalálni, az a helyes megfejtést megtekintheti itt.

3 komment

Címkék: születésnap gyereknap kitti duma alma koncert

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr1788117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2010.01.03. 01:08:07

Szia! Gyönyörűek a lánykáid, és szuper a blogod. Nagyon jó ötletek vannak itt a kreatív időtöltéshez, most ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem: milyen festékkel csináltátok a pólóra a nyomatokat? Köszönöm :)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.01.04. 22:52:20

Szia! Köszönöm szépen a kedves szavakat! A pólóhoz textil festéket használtunk, már nem emlékszem a márkájára (de talán Marabu). A pólón két színt használtunk, fehéret és citromsárgát, de a fehér sokkal jobban működött, azzal még a talpacskák és kezek ráncai is láthatóvá váltak.

Komáromi Renáta 2017.02.13. 20:58:21

Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu
Ez egy izgalmas, logikai kincskereső játék, ami igazán feldobja a szülinapi zsúrok hangulatát.
Sok rejtély és trükkös tárgy van elrejtve egy gurulós bőröndben, ezt lehet kibérelni és hazavinni.
Igazán megéri az árát, nagyon élvezték a gyerekek és a végén még kincset is találtak.
Eddig ez volt a legjobb szülinapi programunk, bátran ajánlom mindenkinek! Köszönjük az élményt!
Próbáljátok ki! www.logikoffer.hu
süti beállítások módosítása