Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dermatitis:(

2007.10.04. 20:32 Beso

Dokinál voltunk, mert Szonja picit köhög és gyanús foltok jelentek meg a combján. Sajnos már tegnap este gondoltam, hogy neki is ugyanaz a bőrbetegsége van, mint Kittinek volt. Neki is ugyanennyi idősen kezdődött. Atópiás dermatitis, azaz gyermekkori ekcéma. Pedig reménykedtem, hogy Szonja nem az én érzékeny bőrömet örökli. Igaz Kitti kb. 20 hónapos korára szerencsére kinőtte. De azalatt a 10 hónap alatt, míg szenvedett tőle nem tudom hány bőrgyógyásznál voltunk és mennyi kencét kipróbáltunk. Igaz összetehetem a két kezem, hogy nem volt azért annyira vészes, láttam egy-két babás fórumon rémísztő képeket ekcémás gyerekekről.
Egyébként a hivatalos mérlegelés szerint Szonja, most 9 hónaposan és 4 naposan 7,45 kg. Utánanéztem jegyzeteimnek Kitti 9 hónaposan és 20 naposan 7,5 kg volt. Tehát elég hasonló súlyban vannak, igaz Szonja majd egy kilóval kevesebb súllyal látta meg a napvilágot.
Kitti is ráállt a mérlegre cipőstöl, ruhástól, így a mérleg 14,5 kg-ot mutatott. Az itthoni mérleg szerint egyébként pár hónapja mindössze 12 kg volt, nem hiszem, hogy azóta 2 kg-ot hízott volna.
Szonja egyébként a dokinál nagyon helyesen viselkedett, mosolygott és nagy érdeklődő szemekkel nézte a dokit és az asszisztenseket (akik persze mind odavoltak a két csajsziért), aztán onnantól kezdve, hogy a doktornéni belenézett a torkába elillant egy pillanat alatt a jókedv, mosoly és felváltotta a helyét a sírás-rívás-ordítás.
Délelőtt még a doki előtt azért megnéztük az állatokat (olyan régen voltunk már náluk:-), délután meg Kitti a kisbarátnéjával a Dórival meg annak a tesójával (Dénes) játszottak egy jót az udvaron. Volt egy-két jó jelenet. Pl. egyszer csak azt látom, hogy Kitti fekszik  hanyatt a földön, a Dénes (aki 5 éves) meg az én Kittimen. Face-to-face. A fiúcska meg árulkodik az anyukájának, hogy a "Kitti magárarántott". Kicsit megijedtünk, hogy ajjjjaj, ilyen korán kezdik ma a srácok???? de valszeg csak az történhetett, hogy Kitti estében magával rántotta a kishapsit.
Szintén a fenti két személy között játszódott le egy pofozkodós, akció filmbe is beillő jelenet. Bár én ezt élő egyenesben nem láthattam, csak K. beszámolójából értesültem. Dénes ki akarta ütni a labdát Kitti kezéből, ami arcul vágta a mi kis csajunkat. Kitti valszeg azt hitte, hogy nem a labda, hanem egy kéz adta az arcára az ütést, és egyből le is kevert ő is egyet annak a személynek, aki ott állt vele szemben (Dénes). Na persze Dénes sem állt csak ott tétlenül, gondolkodás nélkül pofonnal válaszolt a pofonra. K. szerint a három ütés kb. 1 másodperc alatt játszódott le.
Estére mind a két lányunk hulla volt, nem is tudom mikor volt ilyen, de tény, hogy fél 8-kor már mindkettő szuszogott az ágyában!

Szólj hozzá!

Címkék: barátok ekcéma dermitis pofozkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr60186301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása