Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nálunk is járt

2007.12.07. 21:12 Beso

 a Télapó. Szakítottunk a hagyományokkal, hogy a nagyik és K. is láthassák élő egyenesben a gyerkőcök örömét az ajándékok láttán.  (Tavaly ezt úgy oldottuk meg, hogy videofelvételt készítettem, ahogy Kitti reggel megtalálja a csizmájában, mellett, körül az ajándékokat.)
Bent játszottak a nappaliban, míg én betettem a csomagokat a gyerekszobába, a kikészített cipőcskékhez. Utána kopogtattam egyet-egyet itt és ott, mire a lányok mentek az ajtóhoz. Kitti még ki is nyitotta, hogy vajon ki kopogott. Majd bement a gyerekszobába, de nem vette észre először az ajándékokat, mert a függöny mögött voltak. Miután fellebbentettük a fátylat (akarom mondani) függönyt és Kitti meglátta a csomagokat nagy örömkiáltások közepette konstatálta, hogy tényleg itt járt a Télapó. Öröme akkor lett még nagyobb amikor meglátta azt az ajándékot, amire nagyon vágyott. Egy traktor, amin állatok utaznak, és nyomogatva őket hallatják hangjukat. Kaptak még könyveket, egy-két csokit, mandarint, Szonja kapott egy kattogó játékkengurut, meg egy ritmus hangszer szettet (amiből a dobot ma már sikeresen tönkre is tette). Naná, hogy neki is a traktor jött be legjobban, így az lett az eleje, vége, közepe, hogy veszekedtek ki játsszon vele.
Mára már lohadt a lelkesedés (már ami Kittit illeti) a traktor iránt. Az egyik kisbarátnőjének volt ilyen, s amikor hozzájuk mentünk mindig ezzel játszott. Sokat emlegette itthon is. Ezért is kapta, na meg a terv az volt, hogy cserébe odaadja a Télapónak a cumiját. Persze ebből nem lett semmi. Sajna beláttuk, hogy Kittitől csak akkor lehet elvenni a cumit, ha ezt megtesszük Szonjával is. De ezt most nem tudtuk felvállalni. Persze tudjuk, hogy mi adtuk a szájába és nekünk is kell minden bizonnyal "elvenni" tőlük, csak még halogatjuk. Hátha Kitti magától elhagyja.
Kitti kapott a Télapótól egy új Bogyó és Babócás könyvet, szerintem legalább már 20-szor elolvastuk neki. Nagyon szeretjük Bartos Erika könyveit. Már van egy könyv az Anna és Peti sorozatból, igaz abból általában csak az állatkertes és Balatonos mesét kéri Kitti.
Majd elfelejtettem tegnap délután voltunk egy bábelőadáson is , ahol Kitti és Szonja személyesen is találkozhattak egy télapóval. Illetve párdon, A Télapóval. Mivel mi általában kocsival járunk mindenhova a lányoknak kaland volt az utazás is. Most kivételesen busszal mentünk a szomszéd anyukával és két gyerkőcével. Naná, hogy ilyenkor jön a régi fajta, magas lépcsős busz, hogy babakocsival véletlen se legyen egyszerű felszállni. Kitti nagyon fel volt pörögve, gondolom azért is,mert kis barátnője is ott volt. Már nem tudom melyik bábszínháznak, illetve "társulatnak" volt az előadása, talán Nefelejcs (?),(igen most gyorsan megnéztem), de számomra kicsit unalmas volt. A lányok végig bírták, amikor Szonján láttam, hogy már kezdi unni, akkor a kezébenyomtam egy almacikket, azzal jól elvolt. Épp azt beszéltük a másik anyukával, hogy olyan kevés jópofa, érdekes bábelőadást látni. Én mióta Kittivel járunk ilyen programra egyet láttam, ami le is kötött, a Fabula bábszínháznak a Mazsola műsorát. (Aztán lehet, hogy csak velünk van a gond. Az, hogy már felnőttünk???)
A bábelőadás után meg lehetett simogatni az egyik szereplő bábut, Kittit amint láttam ez jobban érdekelte, mint az, hogy a Télapó személyesen szaloncukrot osztogat.
Sajna most is megtörtént, ami általában minden nagyobb eseménynél, hogy a fotózás, videózás annyira gyatra lett, hogy fel sem teszek semmit. Illetve egy nappal korábbi videót, amikor Kitti Szonját eteti. És lássunk csodát! Szonja engedte, hogy Kitti etesse (ezt nekünk csak hébe-hóba engedi). Igaz van a felvételen egy kis megtorpanás, amikor Szonja elfordítja a fejét, de az azért volt, mert tele volt a szája kajával.
Ma voltunk megint a Maszat klubban. Kisebbik lányom is nagy kedvet kapott a festéshez, és még a festéket sem ette meg! Így a Kitti festményeit örző dossziéba bekerült Szonja első műve is! Íme:
Kitti az elmúlt egyik foglalkozáson ezt készítette (falevelek lenyomata, falevelek hátulját festették be és azzal "nyomdáztak")
Ezt a képet azért teszem be, mert a technika nagyon tetszett. Befestettek egy geothermet (remélem így kell írni), magyarul műanyag dossziét, utána az ujjukkal egy csigabigát rajzoltak bele, majd rátettek egy papírt, jól rásimították és ez lett belőle:
Ma Halász Judit koncertre mentünk volna hármasban, csak csajok. De Szonja, meg én keresztbetettünk az édes hármasnak. Szonja olyan sokáig aludt, hogy már nem lett volna idő megetetni, felöltöztetni rám meg rámjött a szapora, meg kisebb rosszullét, így gyorsan riasztottam J. nagyit, hogy menjenek egyet csápolni Jutka néni koncertjére. Mint mindig Kitti most sem tartott nagy beszámolót, röviden lezárta, hogy jó volt és felsorolta azokat a dalokat, amiket ismert. Majd gondolom pár nap múlva tart részletesebb beszámolót a koncertről, miután leülepedett benne a dolog.

Szólj hozzá!

Címkék: játék etetés télapó halász judit koncert mesekönyv ajándékozás festegetés maszatolás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr42256316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása