Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lóimádat és gyerekdal

2008.01.16. 21:36 Beso

Megint feltöltök két gyerekdalt, mert nem tudom Kittibe mi ütött, ugyanis hajlandó volt kamera előtt (!!!) énekelni. Illetve fényképezőgéppel vettem fel, azért kevésbé jó a minőség. (Egyébként nem nagyon szereti egy jó ideje, ha fényképezzük illetve videózzuk.)
Ismeretes nagyobbik lánykám ló mániája. Amit persze mi szülők is táplálunk rendesen. Nem is tudom mikor kezdődött, több mint egy éve az biztos. Azóta mindent szeret amiben ló van. Éneket, mesekönyvet, mesét, játékot. Mi persze meg is lovagoljuk ezt a dolgot. Szonjától is egy lovat kapott, amikor a hugica megszületett. Most karácsonykor is szinte minden ajándéka összefüggött a lóval. Kapott ugye egy plüss lovat a nagyitól, tőlünk vasalható gyöngyöt, amiből lovas képet lehet készíteni, egy törülközőt a nevével és egy hímzett pacifejjel, Zsuzsa barátnőméktől egy lila pónit (plüss változatban), J. nagyitól lovas legót. Nem tudom hány lovacskája van, de szerintem már úgy 10 körül. Már lovas puzzleje is van, azt naponta kétszer kirakja, mióta megkapta.
Egyszer K. vett neki egy lovas újságot. Aznap este nem tudom hányszor nézte végig, minden lónál felkiáltva, hogy "jajj de szép paci. Ugye anya/apa milyen szép ez a ló? Én majd erre ülök." Van természetesen lóról szóló mesekönyve, lovas naptárja. Mindig elmondja, hogy melyik lóra ki ül. Ő általában a sötétbarna lovakra ül, de ráülteti valamelyikre Szonját, barátnőjét Dórit, vőlegényét Trisztánt is.
A lovasgyűjtemény egy része
Legújabb alvótársa
A játék lovakon kívül amikor jó idő volt sok programot szerveztünk, ahol igazi lovakkal találkozhat. Ezeken a programokon szerzett élményeket szinte naponta emlegeti. Már nagyon várja, hogy újból találkozhasson igazi lovakkal. Reméljük hamar eljön a tavasz és újra kereshetjük neki a lovardákat.
Addig meg olvasunk és énekelünk a lovakról. És megnézünk minden lovas mesét (kedvence a Szilaj, ami mellesleg tényleg jó rajzfilm).
Akkor hát a két lovas dalocska:
A szövege:
Fut szalad a Pejkó, kergeti a Ferkó
ne kergessed Ferkó, elszalad a Pejkó.
Sárga csikó, csengő rajta,
vajon hova megyünk rajta?
Hudzsedáré, hudzsedom.
Majd elmegyünk valahova,
Kocsis Róza udvarára,
Hudzsedáré, hudzsedom.
(Betekintünk az ablakon,
ki kártyázik az asztalon.
Hudzsedáré, hudzsedom.
Kovács Jani karosszékben,
cigánykártya a kezében,
Hudzsedáré, hudzsedom.)
Kocsis Róza fésülködik,
a trkörbe' biggyeszkedik,
Hudzsedáré, hudzsedom.
Ugye Jani, szép is vagyok,
éppen neked való vagyok.
Hudzsedáré, hudzsedom.
Szép is vagy te, jó is vagy te,
csak egy kicsit csalfa vagy te.
Hudzsedáré, hudzsedom.
(Kitti előadásában nem szerepelnek a zárójelben lévő versszakok. És persze az ő nevével meg kis barátai nevével helyettesítjük a gyerekdalban szereplő neveket.)

Szólj hozzá!

Címkék: lovak gyerekdalok lószeretet sárga csikó fut szalad a pejkó

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr92300150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása