Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szonja kukázik, létrázik, Kitti dumál

2008.02.07. 06:16 Beso

Szonja az elmúlt 1 hónapban megint sok új dolgot tanult meg, fedezett fel. Legújabb szenvedélye a kukázás. Jobbik esetben belehord nem éppen odavaló dolgokat (zoknit, játékot, konyharuhát, vagy ami épp a kezeügyébe kerül, de pl. tisztába tevés után, ha megkérem, hogy vigye a koszos pellust a szemetesbe, már "rohan" is és teljesíti kérésemet), rosszabb esetben kivesz belőle valami számára érdekes dolgot és azt tanulmányozza.
Továbbra is imád pakolászni. Természetesen leginkább kipakolni a konyhaszekrényből (nem tudom miért de különleges vonzódása van a nyújtófához, azt hordozza a lakásban és néha megkopogtatja a padlót vele), a fürdőszobai szekrényből (már nem tudom hova elrakni a sok veszélyes dolgot, egyik nap épp a mosógépbe pakoltam be a rucikat, Szonja mellettem kutatja a szekrény tartalmát, egyszer csak odanézek és meghűlt bennem a vér, mert épp nem becipzározható manikűrkészlet mindenféle ollóival, piszkáival kezdett ismerkedni), anya és apa éjjeli szekrényéből és legújabb kedvencéből a ruhásszekrényből. Egyik nap épp mentünk valahova, már szépen rendet csináltam a reggeli játék után (utálok úgy elmenni itthonról, hogy rendetlenség van), Szonjára is már csak az overált kellett feladnom. Az én kis huncutom meg eltűnt. Aztán megtaláltam a szobájukban egy nagy halom ruha közepén. Onnan vigyorgott rám, hogy na anya, arra már nincs időd, hogy ezeket a rucikat szépen összahajtogasd és elpakolt. Valóban nem volt rá idő, mert már késésben voltunk.
A "valódi" játékok közül Kitti kiskonyhája a kedvenc. Minden nap többször is főz, jön oda hozzám, vagy megy a lovacskához és nyújtja a kanalat, kést, hogy nyam-nyam (vagyis együk meg, amit készített). Kittivel sokat legózunk (naná, hogy a lovacskás legóval), ehhez a játékhoz Szonja is szívesen csatlakozik (már ha Kitti engedi). Mostanában már nem is rombolja szét az építményeinket, hanem beleteszi a legóállatot, vagy figurát a házba és dumál közben, ahogy tőlünk is látja.
Néha játék közben meg-megpihen és levesz egy könyvet a polcról, amit egyedül nézeget, olvasgat. Érdekes, hogy ő ritkán engedi meg, hogy én olvassak neki (ami leginkább abból áll, hogy elmondom, hogy mi látható a könyvben, utánzom neki az állatok hangját stb.). Bár most egyre gyakrabban előfordul, hogy egy-két oldalig odafigyel, hogy anya mit mond és mutat. Kitti is szokott neki olvasni és vissza is kérdezi Szonját, hogy hogy csinál az oroszlán, Szonja? (Nem, nem az Oroszlán Szonja - hahahaha).
Imád bujócskázni, ezt már sokszor ketten játszák csak Kittivel, míg én molyolok a lakásban. Közben nagyokat kacagnak. Nagyon jó látni, hallani amikor ilyen jól eljátszanak. Egyelőre még csak rövidebb ideig tart az idill, de biztos vagyok benne, hogy ahogy nőnek, okosodnak egyre jobban el lesznek együtt.
Újabb szó került Szonja szótárába, a kaka. Egyszer-kétszer ezt akkor közölte, miután bekakilt. Ennek ellenére néha úgy látom, hogy nem a kakára, hanem a pellusra gondol. Na mindegy, ha telerakja a pellust utána mindenesetre pelluscserét kér. (Már kezd egyébként ismerkedni a bilivel. Amikor Kitti megy pisilni, természetesen Szonjának is ott kell lennie, hacsak Kitti be nem zárja az ajtót. Ha beengedtetésre kerül, akkor míg Kitti a WC-n trónol, addig Szonja helyet foglal a bilin ruhástól.)
Legújabb produkciója a létrázás. Pár hete történt először, hogy próbálkozott vele. Valamiért kellett nekem a létre, fent voltam épp a legfelső fokon, Kitti meg utánam mászott (pedig tudja nagyon jól, hogy a létrán egyszerre csak egy ember lehet). Ez még hagyján, de utána megindult Szonja és egészen a második létrafokig jutott. Csak az a gond, hogy lemászni még egyáltalán nem tud. Szerencsére pont nálunk volt anyu, így ő leszedte Szonját, Kitti meg már nagyon profin le is mászik. Nem is tudom mi lett volna, ha ez olyankor történik, amikor egyedül vagyok velük. A legfelső fokról kellett volna a mélybe vetnem magam, úgy hogy közbe ne sodorjam el a két gyereket.
Két napja megint előkerült a létra valamiért. Természetesen Kittinek azonnal fel kellett másznia a tetejére. Ebből a muriból azonban Szonja sem akart kimaradni. Kíváncsiak voltunk meddig jut fel egyedül. Kérem szépen, a legtetejére az ötfokos létrának! (A kezem azért mindig ott volt mögötte, ha félrelépne el tudjam kapni.)
Két napja megkapta kisebbik szerelmetes csemeténk az agyhártya elleni oltást is. Mondtam Kittinek, hogy jön a dokinéni Szonjához szurit adni. Kitti hevesen tiltakozott, hogy ő nem engedi meg a dokinéninek, hogy meggyógyítsa a hugicáját (nem akarta, hogy esetleg fájdalmat okozzon neki). Magyaráztam, hogy most azért szúrja meg a testvérét, hogy ne legyen beteg. Amikor aztán megtörtént a beoltás Kitti is elsírta magát, annyira sajnálta a húgát.
Huncut
Kitti továbbra is mindig mondja a magáét. Mostanában elmeséli az álmait. Illetve gondolom, hogy álmodja azokat a dolgokat, amiket többnyire reggeli közben mond el. Mert olyat csak nem talál ki, hogy a kínai el akarta lopni a táskáját. (Kínai szomszédaink vannak.)
Reggel, ha már ébren van, amikor az apja indul munkába mindig megnyugtatja: "Apa te menj a dolgozóba, majd én vigyázok anyára meg Szonjára!" Azután, mint egy jó feleség, megkérdezi tőle: "Apa meg van a kulcsod? A kocsikulcsod is? A cumid?" (Kitti első cumijai közül egyet eltett K. magának emlékbe, amit amolyan amulettként mindig magával hord.)
Aztán sürgeti: "Apa most már menj, mert sokan lesznek a dolgozóban!" Gondolom inkább a forgalomra gondolt.
Apropó forgalom. Megyünk valamerre autóval, nagy a forgalom. Kitti kérdezi, hogy miért nem megyünk, miért állunk. Mondom mert dugó van. "Anya, most rámegyünk a dugóra???".
Ma beleült a szobahintába. "Anya légyszíves kössél be, mert akkorát fogok esni, mint egy ólajtó!"

A kakilás még mindig csak a pellusba történik. Nagyi kicsit dorgálja, hogy most már jó lenne, ha a wc-be kakilna. "Nagyi, majd ha olyan nagy lesz a nunim, mint apának, akkor majd a wc-be kakilok, jó?"

Továbbra is csordultig van szeretettel. Imádom, amikor a kis kezecskéivel átöleli a nyakam. Valamikor csak így ölel-ölel, odabújik hozzám, de sokszor elmondja, hogy szeretlek anya. A legváratlanabb helyzetekben szokta szeretetét kimutatni. Egyik nap labdázunk a lakásban, odaszalad hozzám, átölel: "Anya, te vagy a legjobb barátom!"
Valamelyik reggel meg fekszik a nappalin a kanapén - elég sokáig tart, míg magához tér az ébredésből - majd odahív magához: "Anya, gyere puszilgassál meg!" Amúgy is imádom őket agyonpuszilgatni, de egy ilyen kérésnek meg főleg nem lehet ellenállni.
A mi kis szeretetbombánk

Szólj hozzá!

Címkék: oltás kitti duma szonja produkció

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr24328944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása