Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Megérkezett nyuszi koma

2008.03.24. 06:30 Beso

Húsvét vasárnap hagyományos sonkás, főtt tojásos, kalácsos reggelijét E. nagyinál fogyasztottuk el. Kitti ott töltöte az éjszakát és már nagyon várt minket, hogy elújságolja milyen finomságokat készítettek a nagyival reggelire. Mint általában E. nagyinál mindig, nagyon jó étvággyal fogyasztotta el a reggelit mindkét porontyunk. Ahogy nekünk felnőtteknek, nekik gyerkőcöknek is sokkal jobban esik enni, ha sokan vagyunk az asztalnál.
A reggeli után a lányok megkeresték a lakásban, hogy hova tojt nekik a nyuszi. Legnagyobb sikere Kittinél a csokiknak volt. Azért annyi türelme volt, hogy az egyik ajándék könyvet végigolvassuk.
Miért csomagoltad el anya? Még játszani szerettem volna!
Készül az ünnepi frizura
Ebédre K. nagybátyjáékhoz voltunk hivatalosak. Ott a kertben volt elrejtve egy-két ajándék. A rokon kislánnyal (Zsófival) nagy örömmel fedezték fel a bokor aljában, fenyőfa alatt lapuló játékokat. Nagy sikere volt a "gyerek tenisznek" (két műanyag ütő egy műanyag labdával), hangosakat kacagtak, amikor sikerült a labdát az ütővel eltalálni.
Szonja is "ütőzik"
Eltaláltam!
Miután kiugrálták magukat bevonultunk a lakásba, a hol továbbfolyt a móka. Kitti és Zsófi nagyon aranyosan eljátszottak, nem volt veszekedés sem! Szonja is ott sertepertélt körülöttük, meg jött ment a szoba és az étkező között, ahol mi szülők eszegettünk, beszélgettünk.
Végre alkalom nyílt arra is, hogy Zsófi kistesóját Danit is megismerhessük, aki január 2-án született. Sajnos az elmúlt időszakban átalában betegség miatt nem volt erre lehetőség. Most aztán alaposan szemügyre vettük őt:
Természetesen Szonja sem maradt ki az ismerkedésből
Késő délután jöttünk haza, Szonja két perc alatt bealudt az autóban, mivel egész nap nem jutott rá ideje. Kitti is fáradt volt, de amikor meglátta a nappaliban, hogy a nyuszi milyen meglepetést hozott még nekik, egyből elmúlt minden fáradtsága.
A csúszdát azért kapták a lányok, mert itt a lakóparkunkban nincs még játszótér. Az építtető annak idején ígérte, hogy a második ütem építésekor készít egy játszóteret is. Mivel a második ütemet még most sem kezdték el (pedig az eredeti tervek szerint már 2005. tavaszán kellett volna), így játszótér sincs mind a mai napig. Pedig már legalább 20-25 olyan család él itt, akiknek kisebb-nagyobb gyerekeik vannak. Az egyik kedves szomszédaink, már készíttettek egy kis homokozót ide a házunk mellé, most már lesz csúszda is. (Sajnos a gyalogszerrel megközelíthető játszótér olyan rossz állapotban van, hogy már nem szívesen visszük oda a gyerekeinket. Nem nagyon örülök, ha a tündéreink csíkkel és egyéb szeméttel teli homokozóban játszanak, vagy ott futkároznak, ahol tele van a játszótér összetört üvegcserepekkel. Ráadásul az összes olyan játék használhatatlanná vált, amiben alumínium volt, ugyanis azon részeit a játékoknak ellopták.)
A rossz időre (eső, havaseső, hideg brrrrrrrr) tekintettel a csúszdát a nappaliban szereltük össze és állítottuk fel K. val szombat este. Persze a héten - remélhetőleg már holnap - lekerül a végleges helyére az udvarra. Csak még azt nem tudom, hogy fogjuk így egyben elszállítani. A délután és az este hátralévő része a csúszdázásról szólt. Miután Szonja felébredt ő is csatlakozott Kittihez. Kitti többször is ölébe vette kishugát és együtt csúsztak a "mélybe". Kittit fürdés után nem kellett altatni, pillanatokon belül eljutott Álomországba:-)

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét öröm

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr99394161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása