Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jegyzeteléseim szünetelésének oka

2008.04.07. 06:03 Beso

...hogy ismét betegek lettek a csajok. A babazsúrt követő éjszakán Szonja belázasodott. Nem is kicsit. Másnap el kezdett köhögni, de nagyon. Annyira görcsösen köhögött, főleg akkor amikor vízszintesbe került, hogy többször kihányta az esti tápszert. Nagyon bíztam benne, hogy Kitti most ebből a "körből kimarad" és megússza ezt a betegséget, de szerdán vagy csütörtökön ő is el kezdett köhögni. Ő nem beteg annyira mint Szonja, de most szombatra meg annyira taknyos lett, hogy szegénykémnek egész nap könnyezett a szeme és dőlt az orrából a váladék. Szonja már jól van, igaz még köhög, de a kedve visszatért (egész héten nagyon nyűgös volt), Kittinek tegnap még volt hőemelkedése, de talán már ő is jobban van.
Nem akarom részletezni ezt a betegséget, de elég volt már belőle!!! Szegény Szonjánknak nagyon tré lehet az immunrendszere. Gondolom közrejátszik valamelyest a fogzás is, meg a korábbi betegségek is. Most éppen négy foga jön neki egyszerre ahogy láttam. Az alsó első örlők és a felső szemfogak. Mindenesetre megbeszéltem a dokinőnkkel, hogy ha most meggyógyul, akkor kezdünk egy immunerősítő kúrát.
Mielőtt beteg lett voltam vele megint fülészeten a visszatérő problémájával. (Ekcémás füleiben összegyűlik a fülzsír és még valamilyen váladék(?), amit időnként ki kell tisztíttatni.) Megint sokat vakarta a fülét így elmentünk az Őrs vezér étri Egészségügyi Központba (vagy nem tudom mi a neve) a gyerek fül-orr gégészetre. Idejárunk egyébként tavaly november óta. A fül- orr- gégésszel aki épp rendelt, még nem találkoztunk, el is volt teljesen képedve, hogy mennyire tele volt Szonja füle (mellesleg én is!). Ráadásul azt mondta, hogy ez nem is mind fülzsír hanem valami más váladék is. De nem bűzös (ami egy esetleges középfülgyuszira utalna). Hiába szedett ki egy csomó trutyit (már elnézést) lánykánk füléből, a dobhártyáját még nem látta. De azt megállapította, hogy ismét van Szonjának külső hallójárat gyulladása, ezért csöppentett egy antibiotikumos fülcseppet a fülébe (Garasonet), majd gyógyszeres gézcsíkot is elhelyezett benne és másnapra visszahívott. Másnapra sokkal jobb lett elmondása szerint a fülecske állapota, de még gyullad volt, újabb csepegtetés, gézcsíkozás. Következő napon is vissza kellett mennünk, de ekkor már más dokinő volt. Megnézte Szonja fülét és azt mondta, hogy nagyon szép minden rendben van (!). Csak néztem bambán, hogy mi van? A másik dokinő még azt mondta, hogy nem látszik a dobhártya sem és még ki kell szedni a maradék váladékot a füléből. E szerint a dokinéni szerint viszont nincs semmi a fülében.
Majd megkérdezte, hogy ugye arra vigyázunk, hogy ne menjen a gyerek fülébe víz. Hát amennyire lehet persze, hogy vigyáztunk, de elég nehéz megoldani egy ilyen kisgyerkőcnél, mivel a vattát egy mozdulattal kitépi a füléből és hajat is kell mosni néha. Elmondtam még, hogy rendszeresen csöpögtetünk Szonja fülébe paraffin olajat, ahogy a korábbi fülészek "előírták". Na erre úgy leteremtett, hogy az olajozás nem azt jelenti, hogy csöpögtetni kell a gyerek fülébe, hanem csak az olajos vattával kicsit bele kell tunkolni a hallószervbe. Meg a Garasone (antibiotikum) sem jó a gyulladt fülbe, mert ahogy abbahagyjuk a kezelést újból be fog úgyis gyulladni. Mindezt olyan hangnemben mondta, mintha én találtam volna ki az egész kezelést. Mondanom sem kell teljesen kibuktam. Ezek szerint hónapok óta rosszat teszünk a gyerekünknek?!!! Pedig mindent úgy csináltunk, ahogy a korábbi fülészek mondták. Persze utólag végiggondolva elképzelhető, hogy az a sok olaj, amit a fülbe csepegtettünk gyűlt össze Szonja fülében és keveredett a fülzsírral és nem tudott magától kitisztulni, és ezt kellett mindig kiszedetni.
Mindenesetre most felkutattunk egy fülészt ismerősökön keresztül, jövő héten elmegyünk hozzá. Kíváncsi vagyok ő mit mond. Az Őrs vezér téri fül- orr- gégészetet pedig azt hiszem messze elkerüljük. Miután majd az új fülész elmondja az ő verzióját felkeresek egy homeopata dokit is, hátha ő is tud valamit segíteni. Szegény Szonjácska már egy éve szenved ezzel a fülproblémával. A dokiktól már herótja van, minden fehér köppenyestől irtózik (persze ehhez a kórházi kezelés is hozzájárult).
Na ennyit a betegségekről, remélem most már vidámabb témájú bejegyzések születnek. Mindjárt be is írok két mondókát, úgyis el vagyok maradva.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr74414595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása