Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vendégeink voltak

2008.07.10. 07:50 Beso

 

Rég találkoztunk velük. Talán már egy éve is van. (Ha nem lennék lusta, akkor visszakereshetném a blogban, hogy mikor is volt. De ennek nincs is jelentősége.)
Kittinek kedden este mondtam csak meg, hogy jönnek. Megint elkeseredett, hogy még aludni kell egyet, hogy találkozhasson Vele, velük. Reggel első kérdése az volt, anya ma jönnek? Mondom igen. Innentől kezdve, ha valamit nem akart csinálni (mosakodni, átöltözni, fésülködni, elpakolni, reggelizni), elég volt csak azt mondanom: "nemsokára itt lesznek, s te így akarod várni őket?", s már rohant és csinálta azt, amit kellett. Szonjával nehezebb volt a helyzet, mert őt baromira nem érdekelte (vagy nem értette), hogy jön valaki hozzánk látogatóba, meg amúgy sem emlékszik rájuk, hisz amikor találkoztunk velük, ő volt vagy fél éves (még csúszómászó korban volt. Sőt még csak hempergőben.)
Én is hatodik sebességbe kapcsoltam, mert buktát is sütni akartam (találtam egy nagyon egyszerű és nagyon finom receptet, a bejegyzés végén leírom, ha addig el nem felejtem. Eddig mindenkinél nagy sikere volt, igaz még csak kétszer sütöttem.) Elég jól elkészültünk mire megszólalt a kaputelefon, igaz a tésztát épp akkor gyúrtam, de sebaj.
S kik voltak illusztris vendégeink? Kitti vőlegénye és anyukája. Trisz (a vőlegény) nagyon megváltozott az elmúlt egy éve alatt (melyik ilyen korú gyerek nem változik sokat???). Amikor utoljára láttam, még göndör fürtök lógtak a nyakába, kisfiús pofija sokkal kerekebb volt. Most már kész "férfi" (na jó nagyfiú) új frizurájával, nyurga termetével.
A két gyerek azaz Trisz és Kitti pár perc múlva már úgy játszottak megint együtt, mintha tegnap találkoztak volna utoljára. Mindig rácsodálkozunk az anyukájával, hogy ez a két kölök milyen jól el van együtt. Szinte alig veszekednek, szépen játszanak és dumálnak.
Összeszedtem pár fotót az elmúlt 3 és fél év közös tevékenységéről:
 

 

 

 

 

(Kedvenc fotósorozatom egyébként róluk itt található.)

Naná, hogy most is készültek fotók - igaz nem a legjobb minőségűek - annyira édesek rajtuk.

 

 

Míg a gyerkőcök jól elvoltak, az anyukával jót dumáltunk. Sok témánk volt, hisz oly rég találkoztunk. Ettünk, ittunk, mulattunk:-) És mindeközben mit csinált Szonja? Mit is csinálhatott volna mást, mint mindenhova követte a nagyokat. Nem akart ő sem kimaradni semmiből. Remélem nem akarja nővére kezéről lecsapni a fiút, mert az nem szép dolog.

Este a fürdőzéskor a lányok jót játszottak a Triszéktől ajándékba kapott zsírkrétával (?). A csempére, meg a testükre lehet vele rajzolni és szerencsére könnyen lejön.

A móka, kacagás után jött a rémület. K. éppen Szonját törölgette, amikor észrevette, hogy a fejebúbján, pont a kutacsában (még nem nőtt be teljesen a fejelágya) van egy fekete pötty, amit csak úgy a törölközővel nem tudott eltüntetni. Tehát valszeg nem kosz volt. Vizsgálgattuk innen, onnan de nem tudtuk mi lehet. Talán kullancs??? Én egyből beparáztam, ahogy az egy paraanyuhoz illik. De egyikünk sem látott még testközelből kullancsot. Gyorsan felhívtam a szomszédasszonyomat, hogy ő látott-e. Igen, volt a válasz, s már jött is fel egy nagyítóval, hogy megvizsgálja Szonja buksiját. Először azt mondta, hogy ááá nem, aztán hmmm, hmm lehet, hogy mégis? Inkább menjünk el dokihoz. Seperc alatt összekapta magát K. és J. nagyi és már rohantak is a kerületi ügyeletre. Én addig itthon rágtam a kefét és altattam Kittit. Szerencsére negyedórán belül itthon voltak és nem kullancs volt, hanem feltehetően szálka! Hogy az hogy kerülhetett Szonja fejébe? Az izgalmak sem hatottak Szonja alvókájára, így megint Norah nénit kellett segítségül hívni. Mozgalmas nap volt, na.

És akkor az ígért bukta recept:

Hozzávalók:

2,5 dl tej; 2 evőkanál cukor; 4 dkg élesztő; 1 tojás; 1,5 dl olaj; 50 dkg liszt; fél csomag sütőpor; só

Elkészítés:

Az élesztőt zutty a langyos, cukros tejbe, majd a tojást és az olajat is. A sütőporos lisztbe (amibe egy csipet sót is teszünk) bele az élesztős keveréket és robotgéppel (akiknek több idejük van kézzel) összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán (asztallapon ki hogy szereti) kinyújtjuk (hmmm milyen vékonyra? kb. fél centire) és 12 téglalapra (vagy bármilyen amorf formára, ízlés kérdése) vágjuk. A tölteléket (baracklekvár, túró, csokiskrém - Kitti miatt muszáj csokisat is csinálnom, ehhez én összekeverek két evőkanál kakaóport, két evőkanál cukorral, egy evőkanál nutellával és egy kis vízzel) rá a téglalapokra, felgöngyöljük a széleit jól lenyomkodjuk (hogy ne jöjjön ki sütés közben a sok finomság) és elhelyezzük őket egy kizsírozott (olajozott) tepsibe.

Bele az előmelegített sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütjük. (180 fokon. Én magasabb fokon kezdem a sütést az eslő 10 percben, mert sz@r a sütőm.)

NEM KELL KELESZTENI!

 

 

5 komment

Címkék: barátok süti vőlegény gyerekszerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr85561572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.07.10. 15:20:42

Nagyon helyesek a gyerekek együtt :) Megnéztem a régi képeket, és muszáj megjegyeznem, hogy Szonjának milyen aranyos haja volt :) Nagyon tetszik :) Örülök, hogy nem kullancs volt Szonja buksiján!!

ilgya 2008.07.10. 16:17:22

Istenem,de aranyosak!Nagyon jól összeillő kis párocska:) Helyesek szépek.
Kiváncsi leszek pár év múlva,hogy alakul a románc???
Köszi a bukta receptet,nagyon guszta,rá kéne szánni magam egy kis sütögetésre.)egyszerűnek tűnik,így elsőre

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.07.12. 14:00:21

PandaDorka! Szonjára gondoltál, vagy Kittire? MÁrmint hajilag. Mert Kittinek se semmi haja volt:-)
Ilgya, nem csak elsőre tűnik egyszerűnek, vágj bele!

Lusthie 2008.07.14. 11:56:01

Aztamindenit!!!!!
Hihetetlen, hogy már mekkora Trisz is! és persze Kitti! Jól néznek ki 1ütt :-)))))
süti beállítások módosítása