Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az első mű

2008.09.11. 14:58 Beso

amit az óvodában készített Kitti.

A jele, azaz a pöttyös labda, melyen a pöttyöket lencsék alkotják.

Nem is tudom hol fogjuk tárolni azt a sok remekművet, amelyek az elkövetkezendő években fognak készülni. Biztos nem lesz rá lehetőségünk, hogy az összeset megőrizzük, de csak ha a legjobbakat szeretném nekik majd eltenni, hogy felnőttkorukban megcsodálhassák, már az tetemes mennyiségű lesz.

A mi szüleink is eltettek pár óvodában és iskolában készült remekművet, amit mi készítettünk K-val. Ezek közül néhány a gyerekszobát dísziti (még). Olyan jó néha elővenni és megnézegetni, hogy mire voltunk 3-4-5-6 stb. évesen képesek.

Az oviba menés még mindig nyögvenyelősen megy Kittinek. A csúcs nap hiszti terén a tegnapi volt. Onnantól kezdve, hogy lefolyt a következő párbeszéd: "Kitti gyere öltözzünk fel!" "Miért hova megyünk, anya?" "Az oviba.", iszonyatos hiszti vette kezdetét egészen odáig, hogy átadtam az óvónőnek és még utána 5 percig. Délután amikor kérdezem, hogy milyen volt az oviban, mindig azt a választ kapom, hogy jó. Még szerencse, hogy napközben azért jól érzi magát, csak az anya, apa és kistesó hiányzik neki egy kicsit (?). Továbbra sem mesél semmit, fogalmam sincs, hogy mit csinál és ez szörnyen rossz érzés. Hétfőn volt szülői, ott kicsit kikérdeztem az óvónőt, aki szerint Kitti jól érzi magát, aktívan részt vesz a játékokban, vannak játszópajtásai is. Nem tudtam meg tőle sem sokkal többet, mert legszívesebben minden apró momentumról kikérdezgetném őket.

Elmeséltek egy aranyos momentumot az ovis életből a szülőin, azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek egymásra milyen jó hatással vannak, pl. evés terén is. Szőlőevés volt, s Kitti kijelentette, hogy ő csak a pici szőlőszemeket hajlandó megenni (persze mert abban nincs annyi mag). Erre az egész csoport Kittinek kezdte el keresgetni a pici szőlőszemeket, egy idő után (talán cikinek érezte???) kijelentette, hogy most már nem kell több pici szőlő, mert megeszi a nagyokat is.

Más. Szonja egyre jobb úton halad a szobatisztaság felé. Tegnap miután Kittit otthagytuk bömbölve az oviban elmentünk a közeli parkba motorozni, sétálni, terméseket tanulmányozni, diót kóstolni, mogyorót törni, játszóterezni, homokozni stb. Egy bokor láttán azonnal pisilhetnéke támadt. Levettem a pellust róla, "ülőhelyzetbe" emeltem, de nem jött a pisi. Pellus vissza, mentünk tovább. Egy újabb bokor láttán pár perc múlva megint jelezte, hogy pisi. Pellus le, ülőhelyzetbe emelés, semmi. Majd közölte velem, hogy "ededö". Jó, hát akkor csináld kislányom egyedül. Leguggolt, széttette a kis lábait és tádám, pisilt! Esténként a kádbalépés előtt mindig beviszem a bilit a fürdőszobába, hogy Kitti pisiljen. Szonja sem akar kimaradni, ő is ráül, és most már bele is csurgat!

 

3 komment

Címkék: óvoda kitti kreatívság

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr10658694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.09.13. 16:27:00

Nagyon szép az első alkotás :) Nekem is sok ovódai rajzom megvan, jó érzés megnézni őket ennyi év után. Nővérem kislánya is szokott néha sírni az ovi miatt, pedig neki ez már a második éve. Amúgy szeret járni, csak nagyon anyás, meg ott van a kistesó is, akit otthon kell hagyni. Szonjának gratula az első egyedül pisiléshez :) Gyönyörűűű!

ilgya 2008.09.14. 00:28:06

Milyen ötletes ez a labda is!
Én is elteszem Dávid munkáit,kiváncsi leszek,hogy évek múlva mi alapján fogok selejtezni,mert már nem fogunk elférni a sok kacattól.
Édes lehetett Kitti a szőlővel,milyen jó,hogy mesélnek az óvónők. Dávid sem mesél az oviról...
Szonja gyönyörű!!!Kis szöszike! És nagyon ügyes,mi visszafelé haladunk jelenleg....a szobatisztasággal.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.09.16. 13:50:19

PandaDorka: köszi:-)
Ilgya: Úgy látszik nem nagyon szeret egy gyerek sem mesélni az oviról. Pedig Dávidnak ez már a második éve, nem?
süti beállítások módosítása