Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Állati bejegyzés

2008.10.10. 21:45 Beso

Nem kérem, nem lesz ez egy állati jó bejegyzés, csak egy átlagos, de állatos.

Először is pár szó a madarainkról. Egy éve helyeztünk el az erkélyen egy madáretetőt. A cinkék már másnap megjelentek nálunk, hogy alaposan bereggelizzenek. Igyekeztünk mindig elegendő eleséget adni nekik, bár bevallom őszintén, hogy volt olyan időszak, hogy a madáretető üres volt. Na de idén jobban fogunk arra ügyelni, hogy mindig legyen madárszotyi az etetőben. Már szeptemberben el kezdtük feltölteni az etetőt és hamar ide is szokott legalább 4-5 cinke, sőt már gerle párunk is van. Valamelyik nap, meg egy szarkát láttam a madáretet tetején. A lányok is besegítenek az etetésbe és sokszor együtt nézzük reggelente a magokat csipegető madarakat.

Közös etetés

Miközben Kitti feltölti az etetőt, Szonja tornagyakorlatot végez:-)

Egy éhes kiscinke

Madárlesen

Múlt hétvégén kimentünk az Európai Kutyakiállításra. Ez volt életünk első kutyakiállítása, mármint amin résztvettünk. K.-nak volt az ötlete, hogy ide feltétlenül elviszi Kittit, mert nagyon fél a kutyáktól. Szereti, szeretné őket, de csak tisztes távolságból, vagy mondjuk egy kerítés mögül. Úgy gondolta, hogy itt a remek lehetőség "sokkolni" a lányunkat (persze ő nem így mondta). Tetszett a csajoknak a sok kutya. Az ölünkből. Ha letettük őket a földre és egy kutya testközelbe ért hozzánk, már úgy dörgölőztek a lábunkhoz, vagy inkább kapaszkodtak belénk, bújtak hozzánk, mint a kiscicák:-) Naná, hogy K. egy aránylag nagy "fenevadat" nézett ki nekik ismerkedés céljából. Egy kuvaszt. Ami K-nak is majd a derekáig ért. De elérte amit akart Kitti megsimogatta (többször is!) a szerencsére barátságos jószágot.

Egy félénk simogatás (a kép pocsék)

 

Nagyon rosszul sikerültek a fotók, de ez olyan jópofa kutya volt (hátulról), hogy nem hagyom ki

Kitti legújabb "hobbijára" is itt derült fény. Van egy rossz (működésképtelen) mobiltelefonunk, amivel a csajok szoktak játszani. Kitti mostanában fotózik vele. Lépten, nyomon. Hihetetlen pózokat vesz fel, hogy elkapjon egy-egy klassz pillanatot. Néha bennünket is megkér, hogy pózoljunk, csízzünk és lefényképez. Utána mutatja, hogy milyen jól sikerültek a fotók.

Itt is épp fotózik

Megnéztük a kisállat kiállítást is, amit a dogshow-val egyidőben és egy helyen rendeztek meg. Nagyon helyes tengerimalacokat, különleges nyuszikat, cicákat, kanárikat, papagájokat láttunk. A lányokat a macskák igézték meg a legjobban, igaz már nagyon fáradtak voltak, mire ideértünk.

 

3 komment

Címkék: állatok kutyakiállítás madáretetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr8706213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvi 2008.10.10. 22:23:08

Szuper képek, király programok. De szeretnék én is gyerek lenni nálatok. :-)

Amúgy Panni is mostanában fedezi fel a madáretetőket (mondanom se kell, nálunk a panelben ilyen nincs, én inkább galambüző üzemmódban működöm), de tök jó, hogy nálatok ezt a lányok maguk is üzemeltetik.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.10.11. 22:40:10

Na ja, te meg veled együtt még 2....:-) Meg a fogam fehérjét még nem láttad! Pedig néha megmutatom a gyerekeimnek:-)))
Nem régiben még én is galambkergetőztem:-)

ildikó · http://davidreka.freeblog.hu/ 2008.10.12. 22:10:18

én már le stipi stopiztam az első helyet....
Nálunk mindig összepiszkították a teraszt a madarak....szalonnabőrt raktunk ki nekik és kenyérmorzsát....,állandóan takarítottunk,így be lett építve,így a szomszéd bácsi fáin figyeljük a madarakat,tavaly egy gyönyörű fakopáncsot láttunk.
Az a kutyus tényleg érdekes,hirtelen nem is tudtam,hogy hogy kell nézni,hogy van egyáltalán a képen....
lehet,hogy inkább féljen a kutyusoktól,mert az én Rékám meg túlságosan is rajong értük,és nem számít,hogy hol vagyunk..idegen kutyusokat is megszeretget(ne)
de azért jó kis terápia ez-látom be is vált.
süti beállítások módosítása