Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nem hiszem el!

2008.11.06. 22:21 Beso

Tegnapelőtt számoltam be arról, hogy Szonját egy fül-orr-gégész gyógyultnak nyilvánította. Nagy volt az örömöm, de sajna nem tarthatott sokáig.

Tegnap reggel Kittit visszavittem a dokinőhöz, hogy megnézze minden rendben van-e, mert még mindig köhög és mintha taknyosabb is lenne. Ahogy mentünk a rendelőbe Szonja nagyon csukogatta le a pillácskáit, ami kicsit korainak tűnt, hisz igaz, hogy magához képest aránylag korán (fél 7-kor) kelt, de még csak fél 10 volt. Amikor a rendelőnél vettem ki a kocsiból már éreztem, hogy van egy kis hőemelkedése. Felmentünk a dokihoz, aki naná, hogy nem rendelt, mivel elnéztem a rendelési időt. HA már ott voltunk gyorsan kirendeltem házhoz és hazamentünk.

Egy fél órán belül 38,6-ra ment fel a láza Szonjának. Hunyt egy rövidet, majd amikor felébredt keserves sírásba kezdett és azt hajtogatta, hogy fáj a fülem! És a jobb füléhez kapkodott. Gyorsan leszaladtam a szomszédasszonyom kertjébe megtépázni a kövirózsát, csepegtettünk a fülébe, ami ismét hatott, mert megnyugodott a pici lány. Miután a láza is lement a beadott kúptól, újra a régi volt a mi kislányunk. Kora délután befutott a dokinéni is. Kittinek nincs különösebb baja, ez a köhögés és taknyosság szerinte májusig fog tartani, mert egymást fertőzgetik meg majd az oviban (hurrá!). Hétfőtől szerinte Kitti már ismét mehet közösségbe. Szonjára is ránézett, nagyon piros a torka és akkor vettük észre, hogy a jobb füle kifakadt. 

Már délelőtt lőttem egy magán fül-orr-gégészt a neten, akitől délutánra kaptunk is időpontot. Csak reménykedni tudok, hogy ő most tényleg meggyógyítja Szonját. Véleménye szerint ez nem egy harmadik betegség Szonjánál, hanem ez még mindig az, ami szeptember végén kezdődött, csak egyszerűen nem megfelelően lett kikezelve. Ugyanis szerinte egy középfülgyulladásnak 5 napos antibiotikum kúra lósz&rt sem ér! Azt meg hatalmas szakmai bakinak ítélte, hogy az első alkalommal 5 napos antibiotikumos kezelés, majd két gyógyszermentes nap után a fül-orr-gégész, mivel nem ítélte gyógyultnak a fület, ugyanazt az antibiotikumot írta fel még egy hétre. Így ő most megint felírt egy harmadik antibiotikumot amit 10 napig kell szedni. Előre figyelmeztetett, hogy ez egy nagyon jó gyógyszer, de iszonyat keserű. Hazaérve megpróbáltuk Szonjának beadni a gyógyszert, de egyszerűen nem tudtuk beadni neki, mert kiköpte az egészet, ami icipici bement, azt meg kihányta. Gyors telefon a dokinak, hogy akkor ilyenkor mi van. Nagyon rendes volt, mondta, hogy menjünk el hozzá és akkor ír fel egy másikat. Szerencsére azt ma már be tudtuk adni, nem köpte ki a kicsilány (igaz próbálkozott, de amikor érezte, hogy ez nem olyan borzalmas, azért lenyelte).

Most reménykedünk, hogy ez a szer és a 10 napos kúra elég lesz, hogy végre lerázzuk ezt a betegséget!!!

3 komment

Címkék: betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr87754870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gemini · http://www.gemini.blog.hu 2008.11.07. 13:48:25

Sajnálom, hogy így rátok jár a rúd, remélem előbb-utóbb túl lesztek végre rajta! Szerencsére idáig nem volt ilyen a lányokkal (kop-kop-kop), és remélem nem is lesz.

ildikó · http://davidreka.freeblog.hu/ 2008.11.08. 23:47:01

Hú szegényke! Szorítok,hogy így legyen!!!

Rena · http://www.russocasa.freeblog.hu 2008.11.10. 07:24:06

Hú de fel tud bosszantani, mikor nem veszi észre egy orvos, hogy mégsem gyógyult meg teljesen a gyerek! Remélem a mostani szépen kikezeli! Jobbulást nektek!
süti beállítások módosítása