Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ők mondták

2009.03.27. 14:41 Beso

Naponta többször mondanak olyanokat a lányok, amin vagy jókat derülünk, vagy rácsodálkozunk (hogy ezt honnan hallotta), esetleg megbotránkozunk (na ilyen ritkán van). Vannak olyan szavak, mondatok, amik abban a helyzetben, pillanatban és egy két éves vagy egy négy éves szájából elhangozva humorosak, meglepőek, amint leírom már nem is tartom viccesnek, csak ha felidézem, hogy ezt gyermekem, hogy mondta. Ennek ellenére leírom, hogy majd 10-20 év múlva is felidézhessem ezeket a kellemes pillanatokat. 

Először is pár szó Szonja szótárából:

szemüge - szemüveg

megigazod - megigazítod

efeszánt - elefánt

bab - mag


 Szonja az orvos én vagyok a beteg. Meghallgatja a tüdőmet, belenéz a fülembe, majd kéri, hogy nyissam ki a szám. Kinyitom, kinyújtom a nyelvem. Mire Szonja:

"Juj, de koszos a nyelved!"


Pucolom a gombát. Kitti odajön és megkérdezi, hogy ez mérges gomba-e. Mondom neki, hogy nem. "Akkor ez szeretős gomba, anya?"


Kitti születésnapján hangzottak el ezek a szavak:

Kapott egy szabadidőruhát, s amikor meglátta, csak ennyit mondott: "Király!" (Biztos óvodában hallotta, mert mi nem nagyon használjuk ezt a szót, ha valami tetszik nekünk.)

Felpróbálta a "bubósisakot" (bukósisakot), belenézett a tükörbe, majd így szólt: "Nagyon dögös!" 


J. nagyi kérdezi Kittit: "Milyen volt az óvodában ma, Kitti?" 

Kitti válasza: "Hosszú történet ez nagyi, majd egyszer elmesélem!"


Szintén J. nagyi kérdezte nagyobbik lánykánkat, hogy köszöntötték fel a születésnapi zsúron a kis barátai. Kittinek valószínűleg nem volt kedve (ekkor sem) mesélni, ezért így tért ki a válasz alól: "Most neked örülök nagyi, nem mesélek!"


Szonja amikor valakivel telefonon beszél általában mindig ugyanazt meséli: "Itt vagyunk a zanyával, Kittivel! Szia, puszi! (majd felém fordul) Letette!" Persze a telefon másik végén még ott van a telefonáló, aki szeretne esetleg velem is beszélni, de Szonja mindig közli, hogy letette. 


Szonja játszik. "Megyek vásárolni. Viszek a zsebemben magammal zsetont!" (Előtte játszottunk valamilyen társasjátékot, amiben volt zseton, valószínűleg innen vette ezt a szót. Nem is sejtette, hogy ezt szoktuk a pénzre is használni. De nagyon jól jött ki.)


Mindkét lány természetesen hol jól, hol rosszul használja azokat a szavakat, kifejezéseket, amiket mi is gyakran mondunk. Nagyon édes hallani különböző helyzetekben Szonja szájából amikor valami baleset történik, pl. kiömlik a tea azt, hogy "jézusom!", vagy azt, hogy "ez szörnyűség".


Kitti már este ellenkezik a másnapi óvodába menéstől.

Kitti: "Anya holnap megyünk oviba?" 

Én: "Igen, megyünk."

Kitti: "Majd meggondolom amikor lefekszem, hogy menjünk-e holnap oviba, jó?"

Másnap reggel (nem felejtette el az esti beszélgetést): "Anya, azt gondoltam, hogy ne menjünk oviba."


 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kitti duma szonja duma

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr151012009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása