Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresztelő s egyebek

2009.07.05. 05:39 Beso

Hódmezővásárhelyi barátaink felkértek, hogy legyünk kisebbik leánykájuk, Tamara keresztszülei. Szívesen vállaltuk ezt a nemes feladatot, s múlt héten pénteken a lovak közé csaptunk és elindultunk a dél-alföldi városkába. K-nak pont aznap délelőtt kellett visszamenni kontrolra, ahol megállapították, hogy most már tényleg úgy néz ki, hogy nem sok van hátra a fülgyuszijából, de még egy hét itthonlétre ítélték, mert a dobhártyája még mindig nem volt teljesen zárt (egy tűhegynyi lyuk volt még rajta). 

Zuhogó esőben szeltük a kilométereket az autópályán, mi naiv szülők azt hittük, hogy majd a lányaink végigalusszák az utat, mivel pont alvásidőre időzítettük az indulást. Szülő tervez, gyerek végez (át lehetne így is írni a mondást), a két gyerek annyira fel volt spanolva, hogy megyünk a  Lauráékhoz (a barátaink nagyobb gyerekéhez, aki Kittivel egyidős), hogy eszük ágában sem volt elaludni. Nem egy hosszú út Budapest-Hódmezővásárhely, cirka két óra, de a végén már nagyon unták a banánt, és Shrek csacsija szövegével: "ott vagyunk már?" szórakoztattak bennünket az utolsó fél órában. 

Meglepetésünkre megérkezésünk után Szonja is nagyon hamar - percek alatt - megbarátkozott mindenkivel (amikor utoljára találkoztunk barátainkkal még csak másfél éves volt, így nem nagyon emlékezett a családra) és belevetették magukat a játékba. A két nagylányon (Laurán és Kittin) meglátszott az óvodai lét jótékony hatása, míg legutóbb alig tudtak civakodás nélkül 5 percet játszani (mindig az a játék kellett nekik, amivel a másik játszott), most gyönyörűen elvoltak egymással. Szonja hol csatlakozott hozzájuk, hol különvonulva szórakoztatta magát.

Mint mániákus fül-orr-gégész kereső anyuka, itt is elvittük Szonját egy dokihoz (akit barátaink nagyon dícsértek és az ő lányukat is kikezelte a fülbajból). Nagyon kedves doki volt, aki mindent elmagyarázott, de ő is a műtétet javasolta. Sőt ő nem csak az orrmandula kivétele, de egy tubus beültetése mellett döntene. Ő volt azt hiszem a harmadik doki, aki letette voksát az orrmandula kivétele mellett. 

Szombaton kimentünk egy most átadott új játszótérre. Én nem tudom, hogy fővárosunkban miért nincsenek ilyen klassz kis játszóterek! Vagy csak mi nem tudunk ilyenről? (Aki esetleg olvas, és ismer hasonlóan színvonalas, ötletes helyet az szóljon már legyen szíves!) Tavaly is megcsodáltuk az éppen akkor átadott igényes kivitelezésű, WC-vel is (!) ellátott játszóteret. A lányok mindent kipróbáltak, Kitti pedig pesztrálta Tamarát. Először azt mondta, hogy nem kell neki ilyen "baba", de a harmadik nap után megváltoztatta álláspontját, s azt mondta: anya, meggondoltam magam, mégis vigyük haza a Tamarát!

Izgatottan készültünk a vasárnapra. Részben az esemény meghittsége miatt, részben azért, hogy fognak lányaink viselkedni egy templomban, ahol még életükben nem jártak. Kittitől nem tartottam, neki elmagyaráztam, hogy mi fog történni és neki hogy kell viselkedni (nem hangoskodunk, nem futkározunk stb.). Szonjától tartottam egy kicsit, ráadásul, mint keresztszülőknek az oltár elé kellett kimennünk és lányainkat a keresztlányunk nagyszüleire kellett hagynunk. De kár volt aggódnom, Kitti és Szonja jelesre vizsgáztak, csöndben figyelték a misét, majd a szertartást. Tamara keresztlányunk is nagyon helyes volt, pedig tőle azt "vártuk", hogy sírdogálni fog, mivel előző este éjszakába nyúlóan tette ezt pocakfájás miatt. Gondoltuk vagy végignyűgösködik majd a fáradtság miatt, vagy végigalussza a szertartást. Ehelyett tündéri 9 hónapos kislányként viselkedett, néha elmondta a véleményét (de akkor sem túl hangosan) és még akkor sem sírta el magát (ami a lelkésznő szerint azért szinte minden keresztelőkör előfordul), amikor a lelkésznő vízzel háromszor keresztett rajzolt a homlokára majd elmondta az áldást. Laura (Tamara nővére) evangélikus oviba jár (barátnőm elmondása szerint kisvárosukban minden óvoda valamilyen vallási felekezethez tartozik), s óvonői a lelkésznővel és a lelkésszel nagyon kedves dalokat adtak elő gitárral, furulyával, szintetizátorral kísérve a megkeresztelt gyerekek (Laura is most lett megkeresztelve) tiszteletére. Szép szertartás volt, s a templomból már büszke keresztszülőként léptünk ki.

A hétvége alatt természetesen nem maradhatott ki Mártély, ami igazán a szívünkhöz nőtt. Ez a táj minden alkalommal elvarázsol! Aki kíváncsi üsse be akár a picasa, akár a flickr keresőbe a mártély szót és gyönyörű képeket fog látni, erről a mesés környékről.

Kitti legnagyobb örömére egy lovardába is ellátogattunk, ahol lovagolhatott egy keveset és etethetett nyuszit, kecskét. Innen alig lehetett a lányokat (főleg Kittit) elcsalogatni. Imádja etetni az állatokat. 

A hétvége sajnos nagyon  hamar elszaladt, a lányok is így érezték, alig lehetett velük elindulni, még maradtak volna! Mi szülők is, de rám hétfőn várt a munka!

Pár kép a hétvégénkről:

 

Szólj hozzá!

Címkék: hódmezővásárhely játszótér keresztelő mártély

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr501227325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása