Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sűrű napok

2010.08.10. 07:26 Beso

Itthon vagyunk szabadságon. Azóta igen sűrűek a napjaink. Voltunk vidéken lakodalomban, kicsit maradtunk is az ország észak-keleti csücskében, meglátogattuk nagy kedvencünket a nyíregyházi állatkertet is, amely az év elején bővült újabb látnivalóval. Nevezetesen a Zöld Piramissal, melynek részét képezi az Ócenárium (színes halakkal, cápákkal). Nagyon szépen megcsinálták ezt a részét is az állatparknak. A Zöld Piramisnak olyan hírességei is vannak, mint pl. a komodói varánuszpár, alias sárkányok, óriáskígyók, pálmasodrók stb. Ez utóbbi állatnak köszönheti az emberiség a legfinomabb kávét (nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni, mert soha nem ízleltem még ilyesfajta "feketét", de az ínyencek biztos tudják...mit isznak). S hogyan készül ez az ínyencség? Itt elolvasható. 

Van egy jópofa dolog még a Zöld Piramisban. Az elefántok téli szállása felett kb. 10 m magasságban üvegpadlón lehet keresztül menni. Számomra kihívás volt (tériszonyos lévén) eljutni így a teraszig, ahol számtalan papagáj lakozott. Egy állatkerti dolgozó azonban megnyugtatott, hogy minden üvegtábla 1 tonnát bír, így valószínűleg az én súlyom alatt nem fog betörni, leszakadni.

Nagy élményben volt részük a lányoknak (meg nekünk is), mert a barnamedvék a nagy hőségben épp a számukra kialakított kis medencében pancsoltak, játszottak éppen. Fotózni sajnos nem nagyon tudtuk őket, mert egy üveglap mögül nézhettük őket, ami ugyebár eléggé tükröződik. Annyira imádjuk ezt a helyet, és minden évben észlelhető a fejlesztés. Egyre szebb és szebb lesz ez az állatpark. 

Hazafelé kettővel többen érkeztünk, ugyanis unokatesóm két nagylánya (akik már 9 és 13 évesek) is velünk jöttek. Anyunál kaptak szállást, de minden napunkat együtt töltjük. Sőt Kitti oda is költözött anyuhoz szinte, annyira szeret együtt lenni a nagylányokkal. Sokat jövünk-megyünk, voltunk a Margit szigeten bringó hintózni, a veresegyházi parkban medvét etetni, a mogyoródi Aquarénában csúszdázni, a Budai várban sétálni. 

Mióta tart a szabadságunk, és ez a sok program, teljesen felborult a napirendünk. A lányok nem alszanak nappal, este viszont 10-nél előbb nem hajlandóak lefeküdni. Kitti valamelyik nap ki is borult, szerintem totálisan kifáradt és nem volt hajlandó velünk jönni Lánchídhoz "bulizni". 

Még ezen a héten leszek itthon, aztán számomra kezdődik a robot. De addig is móka, kacagás!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr312210949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilgya1 2010.08.11. 09:42:07

Tényleg jó sűrűnek tűnik,de úgy jó,ha zajlik!!!
Ez a nyíregyházi Állatpark már olyan régóta piszkálja a fantáziámat......
Nemsoká úgyis ovi,suli,munka....
Dávidnál is felborult a napirend,érdekes Rékánal viszont nem,ő ha eljön a délután,elvonul és alszik egyet....mégis este hamarabb elalszik,mint a bátyus.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.08.13. 07:26:58

@ilgya1: Nektek az a 250 km szerintem meg sem kottyan:-))) Ennyire van mindössze fővárosunktól az állatpark.
süti beállítások módosítása