Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Pizsama party és Kackac

2011.10.25. 10:18 Beso

A "Pizsama party" nem teljesen friss esemény, de mindenféleképpen le szerettem volna jegyezni, mert ez volt az első alkalom, hogy lánykáink házon kívül töltötték az éjszakát a barátaiknál. Egyik "telepi" barátaink invitálták meg őket erre a bulira, nekik is két lányuk van, a nagyobbik Szonjával egyidős és nagyon jó barátnők. Mindkettő leánygyermekem kitörő örömmel fogadta a meghívást, és miután hazajöttünk az ovis hármashatárhegyi kirándulásról, egy gyors kaja és fürdés után (gondoltam ne a barátnőmnek kelljen ez utóbbival bajlódnia) át is rohantak játszani.

Fel voltunk rá készülve, hogy Szonjáért át kell majd az alvásidő közeledtével mennünk, de legangyobb csodálkozásunkra nem kaptunk telefont. Jól elvoltak, ott is megvacsoráztak, majd ott is megfürödtek. Este Szonja és Zsuzsika (a barátnő) még pusmogtak az ágyban, Kitti ekkor már az igazak álmát aludta. Az éjszaka esemény mentes volt, jól aludtak, reggel amikor átmentem értük nem nagyon akaródzott hazajönniük.

Vacsora és fürdés a pizsama partyn

Hétvégén szintén telepi barátainkkal, összesen hat csemetével teszteltük le a közelünkben nemrégiben megnyílt bevásárlóközpont Kackac játszóházát. Szombat délelőtt vagy inkább reggel révén nagyon kevesen voltak, a gyerekek hatan hat felé szaladtak, hogy felfedezzék a játékokat. (Október 31-ig van egy aránylag jó áru belépőjegy, délelőttönként 9-12-ig 1800 Ft/fő játszhatnak a kicsik. Kísérőknek ingyenes a belépés.)

A bejáratnál lévő csili-vili (pénzbedobós) játékgépek nekem nem jöttek be, a lányoknak bejött volna, de ezért még külön nem kívántam fizetni. Van az egészen kicsiknek kialakítva egy kis játszótér, kisebb csúszdákkal, homokozóval (ez utóbbinak gondolom mennyire örülnek a szülők...). A nagyobbaknak (a szokásos) mászós, bújós, alagutas, csúszdás útvesztő, trambulinok. Nekem a legjobban a korcsolyapálya tetszett! Nem tudom milyen anyagból készült, de nem jégből, valamilyen műanyagféle, ami fel van vaxolva (vagy valami hasonló anyaggal csúszósabbá téve), rendes korikkal lehet csúszkálni rajta (a korcsolya cipők ingyen "kölcsönözhetők" a pálya melletti polcról sokféle méretben). Kittivel és egy másik anyukával mi ezt próbáltuk ki (igen mi szülők is bemehettünk), s ha nem kellett volna egy gyorsbevásárlást elintéznem én biztos a pályán töltöm az összes játékidőt:-) 

Sajnos a játszóházi látogatásunknak még a jegyünk lejárta előtt egy bombariadó vetett véget, az egész üzletközpontot kiürítették. 

Nem rossz játszóház, de szerintem lehetne több játék. Van egy kis "étterme" is, asztalokkal, székekkel (nem néztem meg a kaja választékot). Az italok azonban nagyon drágák, legközelebb jobban felkészülök a szomj csillapításra.

Jégtáncosok

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr373328248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása