Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tantárgyak

2011.12.09. 10:11 Beso

Mit is tanulnak az első osztályban Kittiék?

Magyart, mely órákon megtanulnak írni, olvasni. Az olvasást a Meixner féle módszerrel tanulják (ez egy késleltetett, lassú tempóban haladó módszer, a dyslexiás gyerekek részére dolgozta ki Meixner Ildikó). Az írás is késleltetett, most kezdenek egy-egy betűt is írni, eddig főleg a betűkre hangoló jeleket tanultak írni, pl. kapu, csésze, álló- és fekvőegyenes stb.

Van matematika órájuk, ahol eddig megtanulták a relációs jeleket (kacsacsőr és társai), 5-ig a számokat és most tanulják az összeadást, kivonást, bontást. Matekból már írtak két "felmérőt", az egyik elég pocsék lett (vagy fáradt volt, vagy piszok figyelmetlen), a másik hibátlan.

Fenti fő tantárgyakon kívül hetente egyszer van környezet órájuk, heti (azt hiszem) négy testnevelés, ebből kettő elmegy az úszásra, ahova szerdánként járnak. Heti egy-egy néptánc és dráma óra, rajz és technika. (Dráma órán egyelőre inkább csak játszanak - irányítottan -, rajzolnak, vagy mesét olvas nekik a tanítónéni.)

S mivel Kitti ének-zene tagozatos osztályba jár, szinte minden nap van ének órájuk, ahol furulyázni is tanulnak.

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy elsőben kell-e külön óra, hisz az ovi után az iskola nagyon nagy váltás nekik. A pedagógusok általában lebeszélik az elsős szülőket a külön órákról, mert annyira kifárasztja az ilyen "piciket" még a suli. Mivel az egész osztály napközis napi 8 órát vannak az iskolában, s valóban esténként soha nem kell "altatni", ahogy párnát ér a feje már alszik is. Így maradt külön óraként az angol, amit Kitti választott. Ez egy iskolán belüli tanfolyam, a napközi ideje alatt, hetente háromszor fél óra. Nagyon szereti. Ezen kívül egyetlen egy iskolán kívüli elfoglaltsága van, a húgával heti egyszer 1 óra fitnessre járnak. Úgy látom, hogy ez bőven elég neki. 

S melyik órákat szereti? A magyart és a matekot mindenképpen, mindkettő jól is megy neki. A néptánccal nem tudom mi a baja, arra azt mondja, hogy nem komálja. Az éneket hol szereti, hol nem. Most éppen a hol szereti van, karácsony előtt lesz egy fellépésük egy kerületi templomban, arra nagyon készül (ha jól vettem ki szavaiból minden évfolyam zenei osztálya együtt lép fel).

Az úszást imádja (aminek nagyon örülök), pár éve a külön órás úszásra járatás kudarcba fulladt. Azóta sem szándékozott soha eljárni valahova, ahol megtanulhat úszni. Az ovis úszásoktatás egy nap kalap ....-t sem ért, azt hiszem nagycsoportban nem is engedtem járni, mert csak mindenféle fertőzést szedett össze. A sulinál várva a gyerkőcöket egy-két anyuka jól rámijesztett a kezdetekben az úszással kapcsolatban. Mesélték, hogy gyerkőceik mennyire nem szeretik azt a helyet, ahova elsőben és másodikban viszik a sulisokat úszni. Állítólag az oktató elég faragatlan, kiabálós stb. Volt olyan anyuka, aki inkább felmentette a gyerekét az úszás alól, annyira kiakadt a oktatáson. Amikor ezeket különböző anyukáktól hallottam, kicsit megijedtem és kikérdeztem Kittit, hogy milyen is az úszás. Nem tértem ki semmilyen részletre - amit hallottam - csak megkérdeztem, hogy szereti-e és hogy tetszik-e neki az oktató. Mindkét kérdésemre nagy fejbólogatások, igenlések és lelkes mesélés volt Kitti reakciója, sőt még hozzátette, hogy legalább Zs. bácsi megtanítja őket úszni. Ezeket örömmel hallottam. S ahogy meséli nagyon ügyes a vízben. Na majd hamarosan leteszteljük, tényleg fejlődött-e az úszásban!

Szólj hozzá!

Címkék: iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr433441974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása