Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Döcögős tanévkezdés

2012.09.06. 06:17 Beso

Kitti nem várta az iskolakezdést. Csak az iskolás barátaival való találkozást várta. De gondolom mások sem várták túlságosan szeptember 3-át, pl. az iskola tanárai és azok a kivitelezők, akik bő két héttel le voltak (vannak) maradva az iskola épületének felújításával. Jó későn fogtak neki a nagy munkának, a nyílászárók teljes cseréjének, a homlokzat javításának, festésének. A vakáció utolsó hetében jött az email a szülői munkaközösség tagjától, hogy gáz van, mert ha a szülők nem segítenek be, gyerekeink valószínűleg a sitten ücsörögnek majd a padok helyett. Augusztus utolsó hetében így pár lelkes szülő a tanítókkal állt neki, az osztálypénzből megvásárolt festékkel kifesteni a tantermet, majd suvickolt, takarított, padot hordott még vasárnap délután is. Az évnyitót le is fújták, gondolom azért, mert az udvar nagy része még ma is építési terület. (Vicces lett volna pedig, ahogy az iskolások és a tanárok védősisakban, természetesen a munkavédelmi szabályokból történt vizsga letétele után vágták volna magukat vigyázba a Himnusz hangjaira az ünnepélyes tanévnyitón.)

Megkérték a szülőket arra is, hogy ha lehet az első két héten ebéd után vigyék haza a gyerkőcöket, mert aki délutánra is a suliban marad, többnyire a tantermekben tombolhatják ki magukat. Azt hiszem Kitti ennek örül a legjobban, nemigen csípi ugyanis a napközizést. 

A nyár utolsó hetében az oviból is jött a telefon, hogy ha tudom ne vigyem még Szonját oviba szeptember első pár napjában, mivel az így is zsúfolt csoportszobák még zsúfoltabbak, mert nem egy, hanem két ovi kicsinyeinek kell elhelyezést biztosítani. A kerület egyik óvodájában ugyanis szintén nagy felújítás volt a nyáron, amivel szintén nem készültek el időben, s a felújított ovi gyerkőcei is a "mi" ovinkban voltak/vannak.

Bosszantó, hogy ennyire nem tudják betartani az építőiparban a határidőket. Még jobban felbosszant ez az egész, ha tényleg igaz az az infó amit hallottam, hogy a suli felújítására ez a pénz már 3 azaz három éve rendelkezésre állt, csakhogy a közbeszerzési eljárás "kicsit" elhúzódott. Azt is furcsállom, hogy a tendert az ablakok, ajtók cseréjére egy vidéki cég nyerte meg, akiknek a munkásai napi 460 km-t tesznek meg (oda-vissza összesen), hogy elvégezzék a feladatát. Hajnal 4-kor indulnak és késő este érnek haza emiatt. Tényleg ennyivel olcsóbban tudják megcsinálni a nyílászáró cseréjét, hogy még az utazási költség megtérítésével is megéri? Vagy azt a cég benyeli? 

Minden jó, ha vége jó a tanítás megkezdődött (bár a suli kezdés előtti csütörtöki állapotokat látva - én ekkor voltam bent utoljára festéket kapargatni a csempéről, padlóról - nem gondoltam, hogy ez időben megtörténik), Kitti úgy látom, hogy jól érezte magát az első három napban (mesélni szokása szerint nem nagyon mesélt még). Viszont ma már nem megy suliba. Már vagy 4-5 hete mindkét lány erősen náthás, és nem részletezném, hogy milyen színű és állagú váladék távozik az orrukból. Voltam én mindkettővel már kb. két hete orvosnál, mert nem tartottam "enyhe lefolyású" náthának ezt a dolgot, sőt Kittinél felvetődött bennem az arcüreggyulladás is, mivel pár napig fájlalta a homlokát és az arcát is, de a gyerekorvosok, akiknél jártunk nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget az egésznek. Írt ugyan fel antibiotikumot, de csak arra az esetre, ha belázasodna. Láz nem volt, a kedvük egyébként nagyon jó volt, játszottak, összevesztek, kibékültek. Mivel hiába a napi többszöri infralámpázás, inhalálás, orrspray, orrcsepp, vitamin, meleg tea, a váladék nagyon ragaszkodott továbbra is hozzájuk, már köhögtek is, tegnap elmentünk fül-orr-gégészhez. Miután Kittit megvizsgálta, csak ennyit mondott: "ez a gyerek nagyon beteg". Pulzusom az egekben. Arcüreggyulladás és savós fülgyulladás. (Bravó gyerekdokinéni!) Szonjának "csak" savós fülgyulladás (de mint megtudtam az ő korában még nagyon kicsi az arcüreg, így neki ezért nincs arcüreggyulladása.) Most 10 nap antibiotikum kúra, napi 5-6 orrcseppezés, nyálkahártya összehúzó gyógyszer és a többi. Meg is fogadtam, hogy ha bármilyen a "szokásosnál" kicsit jobban elhúzódó felsőlégúti betegség üti fel a fejét a családban nem fogok gyerekorvossal tökörészni, hanem irány a szakorvos. Már rég túl lennénk az egész nyavalyán, ha a gyerekorvosban van annyi kurázsi, hogy azt mondja, drága anyuka valóban nem normális az elhúzódó nátha, a megnyugtatásukra lehet el kéne menni egy fül-orr-gégészhez, aki bele is kukkant a fülbe, orrba, torokba, hátha ő lát valami rendelleneset. 

Remélem ezzel a betegséggel le is tudták a lányok az egész őszi-téli nyavalyát (álmodik a nyomor). A tavalyi őszünkhöz-telünkhöz hasonlót szeretnék, amikoris tényleg csak egy-két náthával megúsztuk az egész szezont. 

1 komment

Címkék: betegség iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr274758117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszegiandras 2012.09.10. 09:41:09

*sóhas* Sajnos így van ez a mi kis hazánkban. Azt meg már csak az elkövetkezendő évek válaszolják meg, hogy mennyire lett sikeres a felújítás.
süti beállítások módosítása