Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fogzás, labdázás és még mindig nyaralás

2007.08.20. 08:15 Beso

Szonjának két napja (18-án) kibújt a bal alsó egyese is! Két foga már tuti lesz a kiscsajnak:-) Ez az elmúlt napok egyik nagy híre, ami a gyerkőcökhöz kapcsolódik.
Egyik este lent játszottunk hármasban a földön (Szonja, K. és én - Kitti éppen az E. nagyinál volt) és előkerült egy labda. K. odagurította finoman Szonjához, ő meg addig-addig ügyeskedett a kezével, amíg vissza nem gurította. Persze lehetne ez teljesen véletlen, de utána kb. 5 percig gurigáztak így a labdával. Néha begurult a labda egy sarokba és Szonja onnan is kitudta hozni sajátos technikájával a labdát. Már két-három hónapja észrevettük, hogy a labdával nagyon ügyesen bánik (mi leginkább ugye Kittihez tudjuk viszonyítani), meg is jegyezte K., hogy még valamilyen labdajátékos lesz ebből a leányzóból (persze túl korai még ez a feltételezés, de ki tudja pár év múlva talán a los angelesi Lakers csapatot erősíti majd:-)).
Visszatérve a nyaraláshoz a második nap Szonjának már csak hőemelkedése volt, így egy kicsit kezdtünk megnyugodni. Átmentünk Siófokra egy wellness szállodába, sajnos a szobánk még nem volt kész, így lenéztünk a partra. Kitti azon nyomban a vízbe kívánkozott, de nem sok időt töltöttek el ott az apjával, mert túl hidegnek találta a vizet. Később elfoglaltuk a szobánkat és egyből meglátogattuk a "vizes részleget", azaz a szálloda medencéit. Itt élte ki nagyobbik lányunk igazán a pancsolást. A 28 fokos víz már inkább az ínyére volt. Szonját még nem vittük be, mert délutánra bepöttyösödött és nem voltunk benne biztosak, hogy vajon mi lehet ez.
MÁsnap reggelre a kiütések elöntötték a teljes felső testét. Leginkább a fejét, arcát és a mellkasát. Szörnyen nézett ki. Mi K-val a három napos lázra tippeltünk, amiről korábban hallottam, olvastam. Ha jól emlékszem egy év alatti gyerkőcök betegsége, ami  három nap lázzal jár, majd ahogy a láz elmúlik jönnek a kiütések. Azért felhívtuk a gyerekdokinéninket, aki meg volt velünk elégedve, hogy jól diagnosztizáltunk. Azt tőle tudtuk meg, hogy ez is egy vírusos betegség, ami a láz alatti napokban fertőzhet is. 
Valamennyire megnyugodtunk már csak azért is, mert a láz elmúltával visszakaptuk a mi vidám, állandóan mosolygó kislányunkat. El is varázsolt ő is és Kitti is mindenkit a szállodában. Kitti állandó csacsogásával, Szonja pedig mosolygásával.
Második nap este sajnos megérkezett a rossz idő is, így a következő két-három napban napjaink felét a szálloda medencéiben töltöttük. Amit Szonja is nagyon élvezett. Kittit annak idején 3 hónapos kora óta vittük babaúszásra, egészen kb. 14-15 hónapos koráig (akkor azért hagytuk abba, mert nem volt hajlandó semmiféle "előírt" gyakorlatot megcsinálni, csak kedvére pancsolni, amiért nem akartuk kifizetni a foglalkozások horribilis összegét, inkább elvittük simán egy usziba), Szonja a babaúszásból kimaradt (leginkább anyagi okokból). Viszont úgy vettük észre, hogy sokkal jobban "fekszik" neki a víz. Megcsináltunk vele egy-két - még a (hivatalos nevén) családi vizifoglalkozáson végzett "gyakorlatot", amiket nagyon élvezett. Kittit pl. nem lehetett annak idején a hátán "úsztatni", mert ahogy a hátára fordítottuk a vízben akart felülni. Szonja gyönyörűen hagyta, hogy apja a tarkójánál fogva húzza a vízben. Szóval kisebbik lányunk is igazi kis vizitündér, pacskolta a vizet kezével, lábával, nem törődött vele, ha a szemébe megy, sőt akkor sem szólt egy szót sem, amikor az apja kicsit levitte a víz alá.
A fürdőzésen kívül a rossz időben ellátogattunk Szántódpusztára, egy lovasbemutatót szerettünk volna megnézni (ami persze elmaradt). De Kitti bőven beérte azzal, hogy megnéztük az istállóban az összes lovat (volt épp elég), és az összes szamarat (egy volt belőle). Voltunk Siófokon a kikötőnél hattyúkat és kacsákat etetni, s amikor már újra szép napsütéses idő volt elmentünk sétahajókázásra is.
Egyik nap elmentünk Patcára a Katica tanyára. Persze ide is leginkább az állatok miatt mentünk (sajnos elszámoltam magam, én egy órás autó útnak gondoltam, aztán odafelé jó két órás út lett, szerencsére visszafelé már nem tévedtünk el és gyorsan hazaértünk). Az út során viszont megtekinthettük a "völgyhidat", nagyon impozáns, hatalmas "alulnézetből". (Fotó persze erről sem készült.)
A Katica tanya tulképpen egy bemutató gazdaság. Sok-sok házi állattal (van itt disznó, lovak, liba, nyuszi, kecske, bárány, tehén stb.). Lehet kenyeret dagasztani, sütni, batikolni, kürtős kalácsot sütni, tehenet fejni (megfelelő létszámú érdeklődő esetén). A gazdaság szomszédságában meg is lehet szállni a kempingben vagy a vendégházban. Nekem nagyon tetszett, főleg már nagyobb gyerekeknek lehet érdekes 1-2 napot itt eltölteni. Kittinek is bejött ez a hely. Persze mert voltak "lovacskák".
Mindent egybevetve azért jól sikerült a nyaralás, jobb csak akkor lehetett volna, ha kicsit naposabb időt fogunk ki és ha viszünk magunkkal egy bébicsőszt. Mi ugyanis nem nagyon tudtunk pihenni. A csajok leginkább felváltva aludtak napközben, vagy az autóban utazás közben, így estére általában olyanok voltunk, mint a kifacsart citrom. De tudomásul kell vennünk, hogy két gyerekkel a nyaralás nem egyenlő a pihenéssel:-)
Most ennyire futotta energiámból. Majd lesznek fotók is. Valamikor.

Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás fürdés állatok lovak pancsi fogzás labdázás három napos láz

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr89144150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása