Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Királydinnye! Mondjon le!

2013.09.09. 08:34 Beso

K. április május óta bringával jár melózni. Májusban kapott egy új csili-vili bringát, amit nagyon szeret. Azt viszont kevésbé, hogy mióta ezzel bringázik számtalan defektje volt. Az első defektjei egy budai hegyi túra során bosszantották fel, már csak azért is, mert soha nem javított ez alkalom előtt lyukas belsőt. Ekkor viszont rá volt kényszerülve, szerencséjére csak egy MOL bringapontig kellett elvonszolnia a kerékpárját, ahol tudott defektjavító készletet venni, majd egy haverjától telefonon kapott gyorstalpaló segítségével hamar beletanult a mikéntekbe. Ezen a hegyi túrás napon egyébként 3 defektje volt (!), szóval pillanatok alatt rutint szerzett a defektes gumi javításában.

A defektjeit elképzelhető, hogy részben az okozta, hogy nem a külső guminak megfelelő méretű belső gumit használt, de nagyobb százalékban a királydinnye volt a felelős. Ez a növény, melynek másik neve sulyomszurdancs, vagy földi sulyom és termésének sokféle gyógyhatást is tulajdonítanak (pl. felhasználják potencianövelő, terméketlenséget kezelő készítményekhez, csökkenti a koleszterinszintet stb.) rengeteg bosszúságot is okoz a kerékpárosoknak. 

 A királydinnye

tribulus_terrestris_1.jpg

(kép forrása: http://www.fitbuilder.hu/cikk/Tribulus_terrestris.html)

és termése

királydinnye_1.jpg

(kép forrása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1lydinnye)

A mi kerületünk tele van ezzel a növénnyel, már az összes biciklink, összes kereke átesett a királydinnye termésének szúrkálódása által okozott defekten. Mióta tudjuk, hogy defektjeink nagy részéért ez a növény a felelős igyekszünk csak aszfaltúton közlekedni és a füves területeket kihagyni bringázásaink során. 

Hétvégén is voltunk bicajozni. K. és egy baráti család férfitagja egy hosszabb, mintegy 80km-es túrára indultak, a két család többi tagja azaz a két anyuka és 2-2 gyerek pedig a Népligetbe tekertünk ki a SzeptEmber Fesztre. Még soha nem voltam ezen a rendezvényen és meglepődtem, hogy milyen nagyszabású "buli" ez. A gyerkőcöket leginkább az állatok érdekelték, le is táboroztunk jó időre a Noé Állatotthon által kitelepített állatok mellett. Lehetett itt kutyát, bárányt, kecskét, szelídített vaddisznót és király kobrát simogatni és rókákat tisztes távolságból nézni. Lenyűgözött bennünket annak a kuvasz kutyusnak a "produkciója" is, aki a juhászkutya bemutató során mutatta be tudását. A lányok, míg az egyszem fiú gyerek a karikás ostor bemutatót nézte, egy faemelvényről ugráltak be a hatalmas szalmabálába. (Egyébként meg le a kalappal ez előtt a fiú gyerkőc előtt, aki 4 és fél évesen, a 12-es méretű kis brinyójával minden zokszó nélkül letekerte az oda-vissza mintegy 13 km-t.)

Másnap ismét bringázni indultunk családilag, de K-nak egy defekt szereléssel kellett kezdenie. Ezúttal Szonja szedte össze a királydinnyét feltehetőleg a Népligetben. 

Ezúton tehát felszólítom a királydinnyét, hogy mondjon le a bringa kerekek szurkálódásáról! Elegünk van a sok defektből! 

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpározás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr685501485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása