Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Séta a vizek városában

2014.03.20. 12:54 Beso

Január első napjaiban nagyon mehetnékünk volt. Mivel vagyunk annyira finnyásak, hogy túrázni csak "jó időben" megyünk a hegyekbe, valamilyen más úti célt kellett kitalálni. A vizek városára, Tatára esett a választásunk. Már régóta terezzük, hogy egyszer elmegyünk megnézni a vadludak vonulását, amire késő ősszel szokott sor kerülni, de ez eddig elmaradt, mivel egyrészt az igazi "látványosságért" már hajnalban ott kéne lenni, másrészt legtöbbször cudar egy idő szokott lenni. 

Jártunk már többször Tatán (gyerekekkel és nélkülük is), de soha nem töltöttünk túl sok időt ebben a városban és a sétáink jószerivel csak az Öreg tó környékére és a vár megtekintésére korlátozódtak. Mielőtt nekivágtunk az útnak rápillantottam Tata térképére és egy kezem összes ujja kellett, hogy megszámoljam a város tavait. Öreg-tó, Cseke-tó, Derítő-tó, Fényes-fürdő, Réti-tavak és akkor ott van még a Tata város határán kívül eső, de közvetlen szomszédságában található Ferencmajori-halastavak. 

Szégyen gyalázat, de korábban soha nem jártunk a Cseke-tónál lévő angolparkban, sőt nem is hallottam róla, de miután elolvastam egy blogbejegyzést itt és megnéztem a képeket már tudtam, hogy az Öreg-tó mellett mit fogunk még megnézni tatai kiruccanásunkkor. 

Az autópályán az időjárás próbált minket elrettenteni, mivel több alkalommal eleredt az eső. De ha már úton voltunk, nem akartunk visszafordulni. A vártól nem messze egy közért előtt parkoltunk le, ahol konstatáltuk, hogy útközben elhagytuk az autónk egyik rendszámát (sajnos nem lett meg, bár felvettem a kapcsolatot az Autópálya mérnökséggel, így 12500 Ft-unkba fájt az új rendszám legyártatása). 

Először a várhoz mentünk, ahol a négy gyerek (barátainkkal mentünk, akik szintén két csemetét nevelnek, terelnek), ugrándozott, futkározott a romokon, majd lementünk az Öreg-tó partjára kacsákat, sirályokat és kárókatonákat nézni, botokat dobálni a vízbe.

Az Öreg-tótól a Cseke-tóig kb. 20-30 perces kényelmes sétával jutottunk el. Bár januárban a természet itt is téli álmot alszik, nem zöldellnek még a fák, mint tavasszal, nem virágoznak a növények, mint nyáron és nincs olyan színkavalkád, mint ősszel, ráadásul az eső is el-eleredt ott jártunkkor, de az Angolpark így is megfogott. Gyönyörű platánfák, mohával benőtt kövek, műromok, török mecset, kastély, pici barlang, szabadtéri színpad na és a tó! Mint annyi más helyen itt is megfogadtam magamban, hogy ide még visszajövünk.

Rengeteg egyéb látnivaló is van Tatán, itt találhatunk róluk rövid leírást, de nekünk ezen a napon ennyi fért bele. Amit még szívesen megnéznék az a Kálvária domb (van itt kilátó, víztorony, geológiai kert), a Görög-római Szobormásolatok kiállítását (Tata, Hősök tere 7.), a faszerkezetű Haranglábat és óratornyot, az Eszterházy kastélyt, mely az Öreg-tó mellett található és jó lenne egy nagyot sétálni a Tatától nem messze található Agostyáni Arborétumban. A gyerekek pedig biztos szívesen kalandoznának egyet az Oldlake Kalandparkban.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr365870543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása