Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez történt a héten

2007.03.08. 22:03 Beso

Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiről:
Szonja megkapta az első védőoltását. Magát a szurit jól viselte, csak egy nagyon kicsit sírt. Szerencsénkre az oltás után sem lázasodott be. Hurrá!
A dokinéni, ha már itt volt felvette Kitti 2 éves adatait. 11 kg, 83 cm (szerintem rosszul mérte), 47cm fejkörfogat és 48 cm mellkörfogat. 1 évesen 8,45 kg volt így tök normálisan hízott. (Pedig milyen rossz étvágya van! De legalább megnyugodhatunk - bár annyira nem izgultam, maximum bosszankodtam -, hogy korának megfelelően fejlődik.)
Mindez nőnapon történt, amikor is K. hazaállított 3 cserép virággal. Amikor Kitti meglátta a virágokat boldog szülinapot kívánt az apjának:-)) Nagyon örült, hogy ő is kapott egy kiscserép rózsát.
Egyik nap elmentünk egy bohócműsorra a közeli "Mamavár"-ba, ahol Misi bohóc műsorát néztük meg a két csajszival. Nekem inkább síarhatnékom volt, mint nevetnékem, annyira rossz volt a műsora szegény meleg bohócnak (mert az volt az tuti). Kitti ráadásul meg is ijedt tőle (életében most látott először ilyen teremtményt). Vagy lehet, hogy ő is a műsort értékelte a sírásával? Szonja nagyon jó kislány volt, szépen elnézelődött a kezemben, majd a legnagyobb zsivaj közepette el is aludt. Utána több anyuka megkérdezte, hogy ez a baba nem szokott sírni? Ááááá nem, persze ő ennyire különleges:-)))))
Más esemény is történt, Szonja egyik nap háromszor is kakilt! (Nálunk ez is eseményszámba megy.) De még milyet. Kétszer át kellett teljesen öltöztetnem és meg is fürdettem. Lehet, hogy az általam elfogyasztott fél zacskónyi aszalt szilva tette meg a hatását az ő pocijában?
Kitti egyre édesebb az állandó fecsegésével. Azt hiszem most kéne megállítani az időt és élvezni a csevegését. Ezek leírva nem annyira viccesek, de mi mindig olyan jókat kacagunk egy-egy mondatán. Vagy egyszerűen csak csodálkozunk, hogy már mindent mond, és olyan szavakat is használ, amit mi is csak ritkán.
-Egyik nap sétáltunk és meglátott pár varjút. Leszedett egy fűszálat és azt mondja: Anya adok a varjúnak vacsorát.
- Leül az asztalhoz az egyik mesekönyvével olvasni.: Adjatok egy szemüveget, mert nem látok semmit.
- Szonját fürdetjük -persze Kitti is résztvesz ebben- és kicsit gügyögve mondja neki: Szonja, nagyon finom ez a pancsi!
Többször előfordul, hogy míg én valamit tevékenykedem, ő pesztrálja Szonját. Odaül mellé, énekel neki, beszél hozzá, közben fogja hugicája kezét. Ha Szonja sír, Kitti azonnal kiadja az ukázt: "Valaki vigasztalja meg Szonját!" Már látszik Szonján is, hogy felismeri Kittit és szereti is. Nagyon bízom benne, hogy jó testvérei lesznek mindig egymásnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr744479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása