Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hova menjünk a gyerekkel? - Minden egyéb, ami kimaradt

2014.07.28. 08:31 Beso

MÜPA – Cifra palota 

Hűvös időben, esőben vagy télen, amikor nincs kedvünk a szabadban órákat sétálni, játszani menjünk el a MÜPÁba vasárnap a Cifra palota családi programra. 10-11 körül a színpadon mindig történik valami, egy bábelőadás, vagy meseelőadás, koncert. Mindeközben kézműves foglalkozás, ahol a legkülönfélébb hasznos és haszontalan dolgot készíthetünk a gyerekekkel. A legkisebbeknek „babajátszó” az Üvegteremben. (Érdemes időnként megnézni a MÜPA honlapját, jó kis zenei előadások szoktak lenni kifejezetten gyerekek részére. Babakoncertet és Ringató foglalkozásokat is tartanak.)

A MÜPA mellett „felspirálozhatunk” a Bábel toronyba és megnézhetjük a Nemzeti Színházat is. 

Vasúttörténeti park

Fővárosunk XIII. kerületében a Tátra utcában rengeteg mozdony, vonat, hajtány várja, hogy a gyerekek felmásszanak rájuk és kipróbálják milyen is lehet vasutasnak lenni. Talán kétszer jártunk ezen a helyen, ahol a régi mozdonyokon, és egy-két vasúti szerelvényen kívül láthatunk vasúti model terepasztalt, kipróbálhatunk mozdonyt vezetni, utazhatunk egy törpvasúti szerelvénnyel is. A park honlapja.

Repülőgép Emlékpark

A mozdonyvezető leszek mellett a pilóta leszek hangzik el szerintem a legtöbb kisfiú szájából, ha megkérdezik mi leszel, ha nagy leszel. Nemcsak ezeknek a kisfiúknak, de a lányoknak is nagy élményt jelenthet, ha elvisszük őket a Ferihegyi Repülőgép Emlékparkba. 3 repülőre fel is lehet szállni, meg lehet nézni a belsejüket, az egyikben még a pilótafülkébe is beülhetünk. S ha már itt vagyunk, ne hagyjuk ki a Ferihegyi Repülőtér teraszáról a gépek le- és felszállásának látványát sem! Mi majd két évvel ezelőtt jártunk itt.

Csodák palotája

Játszóház gyerekeknek és felnőtteknek! Majd egynapos program is kerekedhet belőle, annyi látnivaló, kipróbálni való van. Egy esős napon ahelyett, hogy a lakásban gubbasztanánk menjünk el ide! Megéri! Érdemes a Millenáris Park honlapját is megnézni időnként, nagyon klassz gyerekprogramokat szoktak szervezni. Báb- és meseelőadások, koncertek!  

UPDATE! A Csodák palotája elköltözött Nagytéténybe. A honlapjuk is új, itt található! 

Babilon center

A Csodák palotájához tudnám hasonlítani, ez is egy tudományos játszóház. Én 7-8 éves kortól ajánlanám, bár van több olyan dolog amiket a kisebbek is szívesen kipróbálnak, főleg a nagy buborék készítőket! A mi látogatásunkról ebben a bejegyzésben írtam pár gondolatot. 

Szabadság tér - Interaktív szökőkút

A felújított Szabadság téren (nyári melegben) kellemes felüdülést nyújt az interaktív szökőkút. Jó móka felnőtt, gyerek részére egyaránt. Gyerekeknek váltó ruha ajánlott (a mieink bugyiig vizesek lettek). A szökőkúttal átellenben két teljesen rendben lévő játszótér várja a csemetéket. (Első látogatásunkról az én beszámolóm.)

Mini City

Gyerekváros a Nyugatinál, a volt Skála Metró épületében. Interaktív kiállítás, ahol a gyerekek 3 óra hosszára felnőtté válhatnak. Lehetnek fodrászok, pénztárosok, festők, fogorvosok, konyhatündérek, sőt a színpadon is megmutathatják mit tudnak. Pár fotó itt látható ottjártunkról.

Operaház programjai

Mi 2012 tavaszán váltottunk bérletet a Csengő-bongó hangszerbemutatóra. Ezen program során, minden alkalommal egy hangszer kerül bemutatásra. Köszönhetően Nagy Máriának az Operaház zenekari művészének nagyon érdekes, interaktív előadásokon vehettünk részt. Érdemes megnézni az Operaház egyéb program javaslatait is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: program ajánló programok gyerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr886550849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása