Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Négyen háromfelé

2013.08.29. 14:43 Beso

Amikor az utolsó fitness edzések voltak Szonjának kaptunk egy tájékoztatót, hogy augusztus utolsó hetében fitness tábor lesz. Napközi jellegű, tehát reggel odaviszem délután elhozom. Elolvastam a tájékoztatót, miszerint napi két edzés lesz, ezen kívül kézműveskednek, játszótereznek. Engem nem hozott lázba, meg úgy gondoltam, hogy az ő korosztályának a napi két edzés még kicsit sok. De a kis barátnőjének az anyukája szerette volna vinni a lányát és ez nagyon vonzó volt Szonja számára, az meg talán még jobban, hogy az edzésről megismert egyik nagylány, akiért rajong jelezte, hogy ő is ott lesz. Na innentől kezdve lányom ragaszkodott ahhoz, hogy ő is menjen a táborba. 

Mindeközben Kitti itthon van velem, K. meg dolgozik. Jól el is terveztem, hogy akkor Kittivel nagyokat fogunk a héten bicajozni, mivel vele már meg lehet nagyobb távokat is tenni, nagyon szereti a pedálozást. Szonja ezt a tevékenységet úgysem nagyon szereti. A hétvégén is kimentünk bringával a Kopaszira, Kitti, K. és én valamint egy baráti család férfi tagja és lánya (aki Szonjával egykorú) két keréken, a többiek - köztük Szonja is - pedig autóval. Szerencsére szinte végig lehet menni kerékpár úton, ahol pedig nincs, ott néptelenebb utcákon közlekedtünk. Le a kalappal a két lány előtt, mert ügyesen teljesítették a több, mint 20 km-es oda-vissza utat. 

Sajnos részben az időjárás miatt a nagy bringázások elmaradtak és olyan hasznos dolgokkal töltöttük el az időt, mint tankönyvek és füzetek bekötése, kötelező olvasmány olvasása (hogy ezt Kitti mennyire rühelli!), főzés stb. Nagy programokat nem terveztem, főleg olyan helyekre amik fizetősek, azért az iskola kezdés, meg a nyár rendesen leapasztotta a családi kasszát. Ugyanakkor sajnáltam Kittit, hogy nem tudtam neki érdekesebb programokat kitalálni. Mivel ma a szülinapom van, úgy gondoltam, hogy csak kirúgunk a hámból és elmentünk a Babilon Centerbe, amit már régen kinéztem családi programnak, utána pedig a Mekiben kajáltunk, amit szintén nagyon ritkán teszünk. A Babilon Center nem más, mint egy tudományos játszóház. Hasonlít egy kicsit a Csodák palotájához, itt azért kevesebb "játék" van, de nagyon izgalmasak. Kittinek a buborékozások tetszettek a legjobban. Mindent kipróbáltunk és eleinte próbáltam az egyes "játékok" mellett megtalálható tudományos magyarázatokat röviden, Kitti nyelvére lefordítani, de ez kevésbé érdekelte. Meg próbáltuk egyforma lécekből (szög, ragasztó egyéb segédeszköz nélkül) megépíteni Leonardo hídját (nem sikerült), két mágnes közé fém karikákból építettünk lánchidat (sikerült), csak a tükörképet figyelve igyekeztük egy kör és egy négyzet vonalait és átlóit megrajzolni (több-kevesebb sikerrel), Kitti beburkolta magát egy buborékba, Kitti beállt darusnak én meg építőmesternek, megtippeltük, hogy különböző alakú pályákon melyik vasgolyó ér a célba hamarabb stb. (Még a héten, azaz 2013. augusztus 31-ig erről az oldalról letölthető egy kupon, amivel 30%-kal kedvezményesebb belépőt tudunk vásárolni!)

UPDATE! Sajnos a Babilon Center már nem azon a helyen és legfőképpen nem akkora területen működik, mint legelső ottjártunkkor. 2014 elején immáron Szonjával elmentünk a Babilon Centerbe, ami a Kiss József utcába költözött és mindössze egy nagyobb szobányi területen működik. A korábbi kb. 90 játékból csak 17 van már csak. Igaz a belépők árát is igazították a kevesebb játékhoz, kisebb területhez, de nekünk nagy csalódás volt.

A héten nehezítette az is a programtervezést Kittivel, hogy neki minden nap próbára kell menni a suliba, ugyanis az évnyitón az ő osztályuk adja a műsort. A tanári értekezletek miatt, azonban minden nap a nap közepére, egy óra magasságába tették ezeket a próbákat, így ezek rendesen keresztbe tettek a napjainknak!

Visszakanyarodva Szonjához, aki a mai "szülinapi" programokból kimaradt, minden nap hulla fáradtan jön haza. Tőle nem megszokott módon már 8 körül az ágyba kívánkozik és hol itt, hol ott fájlalja főleg a lábát (izomláz). Még egy nap a táborból és holnap délután már a tanévnyitóra megyünk, ahol mindkét gyerekünk immár iskolásként hallgathatja a "diri" köszöntő beszédét! (El sem hiszem!!!!)

Szólj hozzá!

Címkék: programok gyerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr145483478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása