Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hova menjünk a gyerekkel? - "Állatos helyek"

2014.07.28. 08:27 Beso

Sóstó-Zoo, Nyíregyháza

A "namber van" nálunk a nyíregyházi Sóstó-Zoo. Szinte minden évben ellátogatunk erre a fantasztikus helyre. Kirándulásnak is kiváló, kis gyerekekkel szinte lehetetlenség egy szuszra bejárni az állatparkot. Idén májustól pedig megnyílt az esőerdő park, a Zöld Piramis, benne az Ócenárium rengeteg hallal és cápákkal!  

Abonyi állatkert – Magánzoo     

Két alkalommal jártunk (lsd itt és itt) az abonyi  Magánzooban, az állatkertben, ami magánkézben van. Méreteit és az állatok, állatfajok számát tekintve jóval kisebb, mint a budapesti, vagy nyíregyházi, de nagyon kellemes csalódás volt számunkra. Egy erdős részen található, így nyári kánikulában is kellemes sétát tehetünk. Lehetőség van az állatok etetésére a pénztárnál kapható zoo csemegével. Nemcsak itthon honos állatok vannak, hanem oroszlánok, zebra, víziló, majmok. Lehetőség van pónilovaglásra is. A kertben játszótér és büfé is található. Egy napos program is kerekedhet belőle az utazással együtt.

Vadaspark– Budakeszi

Szinte minden évben egyszer ellátogatunk Budakeszire, a Vadasparkba. A gyerekek, mivel állatos program, biztos imádni fogják. Mehetünk autóval, tömegközlekedéssel (Moszkva tértől a 22-es busszal a Szanatórium utcáig, innen egy kb. fél órás séta), de akár gyerekvasúttal is (a menetrendet meg kell nézni, mert nem minden nap és nem minden vonat áll itt meg, mivel ideiglenes megálló). A Vadasparktól nem messze van egy klassz kis tisztás, játszótérrel, tűzrakóhelyekkel. A vadasparki sétánk után akár piknikezhetünk is itt. Egyik vadasparki látogatásunkról készített rövid bejegyzésem itt olvasható.

Tropicarium 

Jó program akár egy esős napon is. Itt nem ázunk el, meleg helyen vagyunk és tanulmányozhatjuk az akváriumokban úszkáló halak százait, az „esőerdőben” selyemmajmokat, egzotikus madarakat, kígyókat, egy másik teremben hüllőket, bogarakat. A fő attrakció a cápa akvárium, ahol a fejünk felett „húznak” el ezek a veszélyes állatok. Mielőtt elhagyjuk a Tropicariumot rájákat is simogathatunk, ha elég bátrak vagyunk.

Van azért egy negatívuma a Tropicariumnak: nem olcsó mulatság. A felnőtt belépőjegy ára 2300 Ft, a gyerekjegy (4-14 éves korig) 1600 Ft. Ez egy négytagú család esetében 7800 Ft. 

Figyelem! Mielőtt bemegyünk a Tropicariumban a folyó ügyeinket intézzük el, mert bent nincs mosdó! S ha egyszer kijövünk nem fognak visszaengedni (legalábbis sajnos mi ilyen tapasztalatot szereztünk!). 

A Tropicáriumnak a Campona bevásároló központ ad otthont, s ha maradt még pénz a családi kasszában és a gyerekek még nem elég fáradtak beterelhetjük őket a Tropciariummal szemben lévő játszóházba.   

Veresegyházi Medveotthon

Azt hiszem kevesen vannak, akik nem hallottak erről a helyről, ahol az állatkertekből, cirkuszból kiöregedett mackók élnek. De nem csak macikkal, hanem farkasokkal is találkozhatunk, sőt most olvastam a honlapjukon, hogy már gólyamentőhely is működik a területen. Vigyünk magunkkal otthonról mézet (de ha elfelejtettük a büfében is vehetünk), amivel a parkban kölcsönözhető hosszú nyelű fakanalakkal etethetjük meg a medvéket. Van egy kis játszótér, amikor utoljára jártunk erre lehetett pónilovagolni is. Ahogy Csillus blogjában olvastam a korábban csak álló vonat helyett, üzembe állítottak egy kisvonatot, amivel vonatozhatnak is a lurkók.   

Salföld Major

A Kaáli medencében található egy kis falu, Salföld. Tapolcai nyaralásunk során látogattuk meg eme remek helyet, ahol sokféle őshonos magyar állatfajtával találkozhatunk. A gyerekek pónilovagolhatnak, családostul felpattanhatunk egy lovaskocsi tetejére amivel egy közeli kolostor romhoz visznek el bennünket. 

Katica tanya

Katica tanya, mely egy működő gazdaság Patcán található, Kaposvártól 12 km-re. Sok-sok háziállat, hagyományörző foglalkozások, kézműves foglalkozások, természetismereti foglalkozások, "kalandpark" teszi izgalmassá e helyet. Lehetőség van a tanyán megszállni, aki több napot szeretne itt eltölteni. (Pár soros beszámolónk itt olvasható.) 

Bodor major

Egy szabadidőpark, őshonos állatokkal, lovardával, játszótérrel és egy kalandpályával. Kisebb, nagyobb gyerekkel is találuk egy egész napra való programot ezen a Budapesthez közeli "tanyán". Mi ottjártunkkor nagyon jól éreztük magunkat!

Lovardák 

Bélápapuszta Lovasközpont

Egyik alcsútdobozi látogatásunk során e környékről származó szomszédasszonyunk javaslatára kerestük fel a Bélápapusztai Lovasközpontot.  

Egyik legklasszabb lovas hely, ahol eddig jártunk. Hatalmas, rendbentartott terület, istálló, gyönyörű lovak. Beszámoló itt olvasható.

Equital lovasudvar

Alsópáhokon töltött hosszúhétvégénk után fővárosunk felé utazva álltunk meg itt egy rövid lovaglás erejéig. A lovarda, a táj, a lovak...minden gyönyörű. Ajánlom a lovak szerelmeseinek.

Kincsem lovaspark

Tápiószentmártonban a Kincsem lovaspark a verhetetlen magyar versenylóról kapta a nevét. Egész napos kirándulásunk színhelye lehet, hisz rengeteg látnivaló, kipróbálni való van ezen a helyen. Budapestről kb. másfél órányi autózással juthatunk el ide. Megnézhetjük a Kincsem múzeumot, lovagolhatunk futószáron (is), a gyerekek játszhatnak a játszótéren, megnézhetik őshonos állatainkat az őshonos parkban, a híres Attila dombon pedig feltöltődhetünk energiával. Rövid beszámolónk ittjártunkról eme helyen.

Stampok szabadidőpark

Budapesttől 33 km-re, Szentendre és Visegrád között található ez a lovaspark. Majd három éve jártunk itt a lányokkal. Elég sok lovardában jártunk már Kitti lóimádatából kifolyólag, ebben a bejegyzésben csak azokat említem, amelyek számunkra megnyerőek voltak. A Stampok szabadidőpark ezen lovardák közé tartozik. Nem csak lovagolni lehet, illetve a lovakban gyönyörködni, de volt egy kis elkerített rész, ahol kecskék és őzikék is voltak. A lányok itt nem ültek lóra (Szonja még csak 9 hónapos volt), de etették őket rendületlenül.  

Szólj hozzá!

Címkék: állatkert lovarda program ajánló programok gyerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr256550841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása