Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fitness versenyen

2014.04.02. 09:07 Beso

Hétvégén Szonja élete negyedik fitness versenyén vett részt. Harmadik éve jár a Marcipán Fitness kerületi tanfolyamára. Mi is ez gyerek fitness? A fitness egy komplex mozgásforma, ötvözi a ritmikus gimnasztika elemeit a tornával, akrobatikával, valamint a tánccal. Remekül fejleszti a gyerekek ritmusérzékét, tartását, rugalmasságát és segít a kidolgozott izomzat elérésében. (Súlyzós edzések nincsenek!)

A versenyeken több kategóriában indulnak a résztvevők, tudásszintjüknek megfelelően (én még nem igazodtam ki, ha jól mértem fel legalább 7 tudásszintbe vannak beosztva a gyerkőcök, nagylányok). Vannak kötelező és szabadon választott gyakorlatok. A kötelezőben tudásszintenként van meghatározva, hogy milyen elemeket kell tartalmazni a gyakorlatnak és az adott szintnél magasabb szintű elemek nem kerülhetnek bele a koreográfiába. Egy-egy koreográfia betanulása aránylag hosszú folyamat és akár két évig is ugyanazzal a számmal versenyeznek a lányok. Ez idő alatt folyamatosan csiszolják, javítják, tökéletesítik a mozgást és az elemeket. 

A fitness edzések a kerületünkben három különböző csoportban folynak. Vannak az ovisok (ide kb. 4 éves kortól járnak a lányok), ők heti egyszer járnak egy órás edzésre. A következő csoport a Szonja korabeliek (6-8 évesek), ő közülük már többen részt vettek egy-két versenyen, nekik most heti két edzés van másfél-másfél órában. És vannak a "nagyok", kb. 10-15 éves korig, ahogy látom a tudásszintjük elég különböző. Vannak köztük, akik már nemzetközi versenyre készülnek és vannak, akik csak ebben a tanévben kezdték a sportágat. Két fiatal edző foglalkozik a csoportokkal.

Szonja most két versenyszámban indult. Volt egy csoportos versenyszámuk (formáció) és egyéni kötelezővel is indult a "legalacsonyabb" tudásszinten. 

A mostani versenyen nagyon sok gyerek fitness egyesület vett részt, így aztán egész naposra húzódott a versengés. Több száz gyerek, szülők, rokonok, barátok egyéb érdeklődők egy iskola (jó nagy) tornatermében összezsúfolva, ráadásul a csuda tudja miért, de ment a fűtés....fárasztó volt nézőként is. Kicsit ki is akadtam, mert a jelek szerint nem volt orvos kirendelve a helyszínre! Nem is tudom, hogy ezt a szervezők hogy gondolták, mivel a gyakorlatokban (főleg a nagyobbaknál) olyan akrobatikus elemek is vannak, amit ha elvétnek komoly sérülések lehetnek. Be is következett volt egy bokatörés, egy kislány pedig valószínűleg a melegtől (meg izgalomtól) lett rosszul, elájult. A bírók kérték, hogy jelentkezzen már a nézők közül egy orvos...innen derült ki számomra, hogy a helyszínre nem volt kitelepítve doktor.

Szonján nem láttam most az izgulás jeleit, "rutinos" versenyzőként lépett a szőnyegre először társaival, majd egyedül. A csoporttal bronz érmesek lettek az adott kategóriájukban (azt azért megjegyzem, hogy összesen három induló volt), egyéniben pedig bronz minősítést kapott. Az értékelést még nem értem, ugyanis vannak akik minősítést kapnak (arany, ezüst, bronz), és a legjobbak pedig helyezést (szintén arany, ezüst, bronz). Talán azért van ez így kitalálva, hogy a kevésbé jók se keseredjenek el (mégis csak gyerekekről van szó, bár vannak közöttük tizenévesek is). Én kicsit csalódott voltam, mert én látom Szonján a fejlődést, ennek ellenére eddigi egyéni versenyein ez volt eddig a "legrosszabb" minősítése. Rajta nem láttam most annyira a csalódottságot, mint élete első versenyén, mert akkor nagyon ki volt akadva, hogy nem az aranyérmet tették a nyakába. 

Végül pár fotó:

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport gyerek fitness

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr325890051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása