Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kitti fogzik, telefonál és csacsog

2007.08.04. 21:14 Beso

Ma reggel rájöttünk, hogy mi az oka annak, hogy Kitti is rosszabbul alszik pár napja. Neki is jön a foga, a nagy örlők. Egyszerre három!!! El is újságolta a nagyinak ma reggel, amikor telefonon beszéltek. Hogy szemléltesse a dolgot kinyitotta a száját és elétette a telefont (mutatta a nagyinak, hogy nézze ő is meg).
A telefonról jut eszembe, bárkivel beszélek telefonon, ha Kitti a közelemben van máris kérdezi: Anya kivel beszélsz? Mondom neki, hogy épp kivel. Függetlenül attól, hogy ismeri-e az illetőt már mondja is: Anya, beszélek! (Mármint, hogy ő is akar az illetővel cseverészni.)
Valamelyik nap egy rég nem látott barátnőmmel dumcsiztunk, Kitti feltette a szokványos kérdést. Mondom a Teri barátnőmmel beszélek. Már kérte is el a telefont, hogy beszélek..majd miután elcsacsogott vele, és visszaadta nekem a telefont, megkérdezte: "A Terítőnek hogy hívják a barátját?" (Gondolom még nem hallotta ezt a nevet, hogy Teri, a terítőt viszont jól ismeri:-) (Volt még egy jópofa névújítása. Egyik szomszédunkat Leventének hívják és amikor egyszer látta őt kérdezi tőlem: "Anya hova ment a Levendula?")
Szóval telefonálásnál tartottam. Ha valakivel beszél, akkor általában elmondja hogy éppen mi történik velünk. Pl: Szonja éppen unatkozik a másik szobában (valójában letettem a kiságyba aludni); éppen reggelizem, de nem akarom megenni a szalámit stb. közben pedig jókat kuncog. Van hogy a játéktelefonon beszél apa nevében. "Szia Krisztián vagyok, mindjárt jövök haza." Múltkor E. nagyinál volt, anyu a konyhában ügyködött, Kitti a nagyszobában mahinált a vonalas telefonnal. Egyszer csak Kitti kiabál ki nagyinak, hogy egy bácsi van a telefonban. Anyu belehallgat a kagylóba és hallja, hogy egy férfi éppen bosszankodik, hogy valaki már harmadszor hívja fel és nem hajlandó beleszólni a telefonba. Ez a valaki nagy valószínűséggel drága kislányunk volt.
A másik nagyinak a mobilján van wapolási lehetőség, amit a nagyi nem használ, de minden hónapban a telefonszámlája szerint használta ezt a szolgáltatást....persze nem ő, hanem Kitti:-)
Tegnap megint volt egy nagyon kedves megnyilvánulása. Ő éppen vacsozárott az étkezőasztalnál, mi meg K-val összeölelkeztünk és megcsókoltuk egymást. Mire Kitti: "Gyere anya barátkozzunk! Odamegyek hozzá, Kitti kikéredzkedik a székéből az ölembe, odamentünk K-hoz, Szonját is odakérette és ölelgetett mindenkit közben mondta: "Összebarátkozunk! Szeretgessük egymást!"
Most ide-oda csapongok, csak rengeteg dolog eszembe jutott, amiket Kitti dumált. Egyik nap tesszük tisztába Szonját és van amikor Kitti is aktívan részt vesz ebben a műveletben. Bekenegette Szonja nuniját és kérdezi a hugicáját: Ugye milyen finom? (Csak összenéztünk K-val, hogy húha csak nem tud már valamit? Nem korai még?:-)))
Manapság gyakran mondogatja, hogy apa/anya én megyek intézem a dolgom! Esetleg hozzáteszi, hogy te is csináld/intézd a te dolgodat.
Az is szokatlan még az ő szájából, amikor pl. mondom neki, hogy most megyek kiteregetem a ruhát, vagy mosogatok és erre ő mondja, hogy menjél anya nyugodtan, vagy intézzed a dolgod nyugodtan.
Most eléggé fúj a szél és erről ugrott be, hogy babaúszáson volt egy mondóka, ami így hangzik: "Fúj a szél a fákat, letöri az ágat, reccs". Ez annyira beleívódott Kittibe, hogy a mai nap is, amikor fúj a szél, mindig azt mondja, hogy anya fújaszélafákat.
Nagyon nem szereti, ha a szerettei valamiért szomorúak. Tudja azt is, hogy haragszunk, ha rosszul viselkedik, vagy pl. ha bekakil, ha hisztizik stb. Mostanában, ha valami rossz fát tesz a tűzre és ezzel tisztában van, vagy ha tudja, hogy olyan miatt sír, ami nem annyira indokolt (pl. hajmosás) utána megkérdezi: "Anya/apa szomorú vagy?" Ilyenkor meg tudnám zabálni. Ma hajnalban tejet kért (pedig már erről leszokott, de valszeg rosszul alszik a fogzás miatt és a tej megnyugtatja). Elkészítettem neki, majd miután megitta, akkor is megkérdezte, hogy szomorú vagyok-e. Biztosítottam róla, hogy nem és hogy nagyon szeretem.
A kaki dologgal még mindig ugyanúgy állunk, mint eddig. Nem hajlandó a wc-be / bilibe termelni. Valamelyik nap, miután a kaki isméte a bugyiban landolt, Kitti meg lépegetett hozzám szétterpesztett lábakkal, hogy "anya megyek a kakiban", kipenderítettem a terméket a wc-be, miközben Kitti azt hajtogatta, hogy anya én nem félek a kakitól, nem fáj a kaki. Ez megint megerősített abban, hogy valamiért fél a kakitól, talán koszos dolognak is tartja (végül is az), és mivel elég kemény a széklete fájhat is neki. Úgy döntöttünk K-val, hogy egy darabig még várunk, hogy hátha magától rájön, hogy akkor sem rosszabb, ha a bilire/wc-re ülve végzi a nagydolgát, de ha ez nem történik meg lehet, hogy valami szakemberhez kéne fordulni, nehogy valami mélyebb lelkisérülést okozzon neki ez az egész dolog.
Már nevelgeti a kishugát. Sokszor úgy beszél vele, mint mi felnőttek. Kicsit átmegy gügyögősbe, vagy magashangosba, ahogy a felnőttektől hallotta. Megdicséri ha látja, hogy el kezd kúszni, vagy éppen üldögél egy kicsit, nem engedi, hogy a szájába vegyen dolgokat, vagy hogy megmarkolja és kitépje a haját (mármint Kittiét), megtapsolja és mondja neki ügyes, ha erre "érdemesnek" találja.

Szólj hozzá!

Címkék: telefonálás kaka kitti duma fogzás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr81132399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása