Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

TE IS és főleg pancsikolás

2007.05.22. 14:18 Beso

A hétvégénk kellemesen telt. Látogatást tettünk egy baráti házaspárnál és elnéztünk az Taveszi Erzsébetvárosi Ifjúsági Sokadalom (TE IS) egyes programjaira. Ez utóbbiból minket egy bábelőadás érdekelt. Kemény Henrik adta elő klasszikus Vitéz Lászlós bábelőadását. Gondoltuk Kittit biztos érdekli, hisz eddig minden bábelőadást mozdulatlanul, nagy érdeklődéssel nézett végig. Na meg bennünket is nagyon érdekelt, hisz gyermekkorunkat idézte fel Kemény Henrik úr. A kutyakakis, pisis Klauzál téren voltak a rendezvények. Kittit kb. az első 5 perc kötötte le, rájöttünk, hogy ez még nem neki való. Azt sem tudja ki az az ördög, meg végül is csak csépelik egymást a Vitéz LÁszlóval. Nekünk sem volt olyan érdekes az egész, gyermekként jobban tetszett. Így inkább megnéztük a kutyusokat az Ebugatta kutyásbemutatón és Kitti kicsit csúzdázott egy keveset kisebb légvárban.
Szonját egyáltalán nem érdekelte Vitéz László:
Kivillanó pellus és combik:
A hétfő a szokásos zenebölcsivel indult, majd megint elmentünk Zs. barátnőmhöz. Kitti és Flóra pancsoltak, kávéztak, vásároltak, füvet nyírtak, cseresznyéztek, veszekedtek, hisztiztek, aludtak, tomboltak ahogy ezt az ő korukban "illik". A két kistesó is szórakoztatta egymást, hol a Lacika udvarolt Szonjának és nyomta a dumát, hol Szonja simogatta, csiklandozta Lacust, aki hangos kacagással fejezte ki, hogy ez milyen jólesik neki.
Ma is igazi nyári kánikulai meleg volt (legalábbis délelőtt), így ma megint a fürdőzésé volt a főszerep. Csak Kitti partnerei változtak. Itt volt nálunk a kis barátnője Dóri, és persze ma már Szonja sem maradhatott ki a hűsölésből.
Kittinek vettünk megint egy Babócás könyvet (egyik kedvenc mesekönyv sorozata), amiben Babóca (a katicakislány) és Bogyó (a csigafiú) megismerkednek és barátok lesznek. Elolvastuk neki kétszer és ma már mondta, hogy Flóra neki a barátja. (Eddig nem használta ezt a szót.)
Szonja ma magától fordult meg a hátáról a hasára! Lehet, hogy tegnap tanulta meg a technikáját Lacikától, aki már egy ideje műveli ezt a mozgásnemet. Már eddig sem sok hiányzott SZonjának a megforduláshoz, de jobban szeretett csak az oldalán feküdni. Már gyönyörűen nyúl egyébként a tárgyakért, kinyújta a kis kezeit és szépen rakosgatja a játékait egyik kezéből a másikba. Már mindent megkóstol ami a kezeügyébe kerül, ismerkedik a tárgyak, anyagok tulajdonságaival. A tászeren és anyatejen kívül eszik már almát, és már nem csak a levét, hanem a pépet is.
Az egyik legnagyobb hírt el is felejtettem. Kitti végre magától ráült a bilire és belepisilt! Kétszer is. Elég nehezen haladunk ebben a dologban előre. Nem nagyon hajlandó bilire ülni (és wc-re sem). A kakit már régóta bejelenti előre, de nem akarja a bilibe végezni a dolgát. Ma jó hatással volt rá valószínűleg Dóri, mivel ő már ezeket az ügyeket korának megfelelően "rendezi". A bili ki volt téve az erkélyre a medence mellé. Én épp tettem-vettem valamit a szobában, amikor Kitti fülig érő szájjal jön és közli, hogy anya belepisiltem a bilibe. Egész addig hitetlenkedtem, amíg meg nem láttam a bilit és annak tartalmát. Felötlött bennem, hogy esetleg a medencéből tett bele vizet, ezért még bele is szagoltam. De kétség sem férhetett hozzá a szag alapján, hogy bizony pisi került a kis piros edénybe.
Délután volt egy kis nyári zápor és mondtam Kittinek, hogy már nem fürödhet kint az erkélyen. De azt megengedtem neki, hogy a medencében lévő játékokkal játszon, csak arra kértem ne vizezze össze a ruháját. Kitti így közölte, hogy akkor most kimegy játszani:
"Anya, kimegyek az erkélyre. Rendben? Nem összepancsizom a ruhámat. Szia, ciao! " Aztán tett még egy próbát, hátha megengedem, hogy bele is üljön a medencébe: "Anya, olyan meleg van az erkélyen!"
Lefeküdt ma Szonja mellé a földre és mellébújt, majd így szólt: "Anya, ugye milyen aranyosak vagytok?" (Én szoktam nekik mindig mondani, hogy olyan aranyosak vagytok így együtt.)
Szonja bevett valamit a szájába. Kitti: "Szonja nem szabad!Ez butaság!"
Egyre okosabb és fantasztikus már a szókincse. Imádom!

Szólj hozzá!

Címkék: kitti duma szonja produkció bábelőadás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr5585267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása