Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A hét eseményei

2007.09.28. 07:28 Beso

Ajjaj. Már jó rég nem írtam. Az az igazság, hogy estére már hulla vagyok. Egyszerűen teljesen leszívja az energiámat a két lánykánk. Mire lemegy az esti program már én is leginkább az ágyba kívánkozom. A számítógéphez már le sem ülök.
Szonja is ahogy nő, egyre kevesebbet alszik nappal. Tegnap például már csak egyet aludt, mindössze másfél órát. Igaz reggel jó kislány módjára csak 8-kor ébredt. Azért késő délután, vagy inkább kora este volt egy kis holtpontja, de azon olyan sikeresen túllendült, hogy este amikor fél 9 tájékán letettük a kiságyába aludni, ő inkább játszott volna. Kurjongatott, dumált, így inkább kivettük és bevittük a nappaliba, mert Kitti már aludt. Ő meg teljesen kiütötte magát, mert napközben semmit nem aludt, este meg elmentek hármasban K-val egy közeli játszóházba ugrálni, csúszdázni.
Szonja napról napra fejlődik. Már tud tapsolni. Még nem csattog a tenyere, de már összeütögeti. Egyik nap épp egy mondókát mondtam nekik, és ahogy Szonja meghallotta egyből összeütögette a tenyerét. Másik produkciója, amit egy ideje már művel, hogy a nyitott ajkai között ide-oda "rázza" a nyelvét és közben hangot ad ki. Na ezt nem tudom leírni. Majd egyszer talán eljutok oda, hogy felvegyem videóra és be is szerkesszem ide. Ezt egyébként nagyon szereti csinálni. Meg az is jópofa, amikor függőlegesre állítja a nyelvét. Vagyis megfordítja szájában.
Egetverő nagy dolgok nem történtek az elmúlt héten. Ünnepeltük J. nagyi szülinapját, voltunk zenebölcsiben (Kitti most is kérte volna az ismétlést, amikor vége lett a foglalkozásnak), voltunk az állatoknál, Kitti és K. voltak uszodában. Kitti egyre többet játszik szerepjátékot. Nagyon jól el van a játékállataival, akik egyre hosszabb párbeszédet folytatnak.
Tegnap felhívtuk az apját telefonon, Kitti cseverészett vele, majd megbeszélték, hogy ha Kitti elpakolja a játékait - amik szanaszét hevertek a szobában - , akkor elmennek játszóházba. Kitti mondta az apjának, hogy na jó apa akkor leteszem, mert egy kézzel nem tudok pakolni. És - anélkül, hogy a hívást megszakította volna - letette a telefont az asztalra:-))
Ma elvittem Kittit fodrászhoz. Nagyon aranyosan viselkedett, először meg volt szeppenve és türelmesen hagyta, hogy a fodrász elkészítse a frizuráját. Közben elfogyasztotta a kakaóját, amit a fodrásztól kapott. Majd rávetette magát a játékos dobozra és alig bírtam rávenni, hogy induljunk haza. Jól érezte magát, mellesleg csinos lett a frizurája is.
Kicsit jobban oda kell figyelnem a jövőben arra, hogy hogy beszélek a nagyobbik lányunk előtt. Főleg amikor elborul az agyam. Kittinek elég egyszer meghallania valamit és nemsokára visszahalljuk tőle. Nem szoktam káromkodni (előtte), de ilyen szavak azért elhagyják a számat, ha elvesztem a kontrolt mint pl. rohadt, vagy sz@r. Valamelyik nap kijött Kitti szája felett egy pattanás. Megjegyeztük K-val, hogy na a lányunk már serdül, mert pattanása van. Másnap már Kitti mutatta a nagyijának, hogy nézd kijött egy pattanás. (Tuti, hogy nem használjuk minden nap ezt a szót, de neki elég volt egyszer meghallani és már használta is.)
Kicsit szétszórt vagyok, amiről ez a bejegyzés is árulkodik. Azt hiszem előjött rajtam a gyedbetegség. Hullámzó a hangulatom, jó lenne többet felnőttek társaságában eltölteni, és megmozgatni az agyamat is. Sokszor azon veszem magam észre, hogy keresem a szavakat. tanulni kéne, vagy legalább keresztrejtvényt fejteni, meg többet kiruccanni a csajok nélkül. Na majd nemsokára.....
Fotók majd legközelebb.....

Szólj hozzá!

Címkék: kitti duma szonja produkció fodrász

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr36179346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása