Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Farsang a Kolompossal

2010.02.15. 18:56 Beso

A pénteki ovis farsang után még nem fejeztük be a mulatozást, szombaton ugyanis a Kolompos zenekarral farsangoltunk. Kitti és Szonja előszedették a tavalyi boszorkányos jelmezt, abban kívántak bolondozni ezen a napon. Egy másik családdal kerekedtünk fel a közeli művelődési házba. 

Szinte minden jelenlévő gyerkőc jelmezben volt, sőt egy-két szülő is maskarát öltött. A koncert nagyon jó hangulatú volt, a gyerekeket is bevonták Leventéék a műsorba. A koncert után következett a jelmezes felvonulás. Minden gyereknek lehetőséget adtak, hogy végiglejtsenek teljes „harci díszben” a színpadon. Mivel egyesével (vagy maximum hármasával) vonultak, majd egy óra hosszat eltartott ez a műsorszám, de a gyerekek nagyon élvezték, látszott rajtuk. Enyém gyerekek, akik alapból nagyon szégyenlősek, Eszti (az egyik szomszéd kislány, aki virágnak öltözött) kezét szorongatva hármasban sokkal bátrabbak voltak és kipirult arccal jöttek le a színpadról.

Színpadon a három grácia

A Kolompos további meglepetést is tartogatott a csemetéknek, miután megtáncoltattak minden résztvevőt, 3 nagy asztalnyi gyümölccsel kedveskedtek. Az eszem-iszom, dínom-dánom a lányokat nagyon felpörgette, és vad kergetőzésbe kezdtek. Alig tudtuk őket összeszedni és hazaterelni.

Mulatnak a csajok

Eszti ennivalóan aranyos öccse, Dani is felpróbálta a boszi sapit

Végre szikrázó napsütésre ébredtünk vasárnap reggel. Már annyira hiányzott ez a napfény. Az ember már ettől jobb kedvre derül. Családi sétát tettünk a kerület feneketlen tavánál, ahol a kacsák most a jég tetején totyogtak. Nem tudom miért gondoltam, hogy úgy sem lehet már az elmúlt egy-két nap enyhébb időjárása miatti olvadás miatt a tó körüli lankákon szánkózni, mindenesetre itthon hagytuk a csúszkánkat. De a lányok megoldották, először gatyaféken, majd egy műanyag zacskón csúszkáltak a domboldalon. Szerintem ők örültek, hogy nem volt nálunk szánkó!

Csúszkálás szánkó nélkül (Kitti elmagyarázza Szonjának, hogy is kell ezt a dolgot művelni)

Szonjának még nem nagyon ment az a dolog, hogy a lábát is tegye a magasba, de közben ne tegye le a felsőtestét...de megoldotta a problémát:

 Este kicsit „kétségbeestünk” K-val, mert amikor mentünk haza kora este Szonja az autóban elaludt, kb. a cél előtt 1-2 perccel. De olyan mély álomba merült, hogy nem tudtam felébreszteni. Így este ½ 6-kor betettem az ágyába. Tartottam attól, hogy majd két-három óra múlva felébred azzal, hogy kialudta magát és majd hajnalig dorbézolni fog, de nem ezt történt. Reggel 6-ig húzta a lóbőrt! Akkor meg úgy is kelni kellett, mert indultunk a bölcsibe, oviba.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr801760858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása