Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szonjának

2008.12.31. 01:47 Beso

Drága kislányom, Szonja!

Olyan nehéz elkezdeni ezt a "levelet" Neked, amit második születésnapodra szánok. Hamar elrepült ez a két év! Már 730 napja, hogy először találkoztunk egy - azóta már megszűnt -kórház szülőszobájában. Nagyon vártuk már érkezésedet apukáddal és Kittivel, a nővéreddel. Sajnálom, hogy amikor a pocakomban lubickoltál nem tudtam annyi figyelmet fordítani Rád, mint szerettem volna. De a nővéred még nagyon pici volt, amikor a pocakomba költöztél, s ő követelte ki magának az elsődleges figyelmet.

Kíváncsian vártuk, hogy milyen leszel. Nagy hajjal születsz? S ha igen, milyen színű lesz? Milyen lesz a szemed, az orrocskád, a szád, lábikód? Emlékszem amikor kibújtál a pocakomból az első mondatom az volt, hogy nem olyan vagy mint Kitti. Ez azért szaladhatott ki a számon, mert a születésed előtt megkukucskáltunk apukáddal, s az ott látottak alapján annyira hasonlítottatok Kittivel egymásra. Te is nagy hajjal születtél, de Neked nem sötét színű hajad volt, hanem szőkés barna. A legjobban azokba a formás kis pici füleidbe szerettem bele. Rajzolni sem lehetett volna szebbet, tökéletesebbet.

Már az első hetekben kiderült, hogy Te egy végtelenül nyugodt baba vagy. Ahogy az a nagy könyvben meg van írva, Te csak ettél és aludtál, esetleg nézelődtél. Nagyon jól elvoltál egyedül is, ha nem volt éppen időm az ágyad mellett ülni. Aztán ez a nyugodtságod valahol elveszett, mára "kicsit" megváltoztál. 

Lusta baba voltál. Ha a ciciből nem ömlött az anyatej, elfordítottad a fejed. Ezért is történhetett meg, hogy nem sokáig szopiztál. A mozgásfejlődésed is lassan indult be, de aztán belehúztál és az egy éves születésnapodon már önállóan lépegettél. A lustaságod egyébként a mai napig megmaradt. Nagyon nem szeretsz sétálgatni. Inkább babakocsiban vagy ölben szeretsz lenni. Na meg a motoron. Azzal aztán tudsz teperni! Nem egyszer a frászt hozva rám.

Mondtam már, hogy igazi egyéniség vagy? Egy kis huncut bohóc. A szemedből is sugárzik a huncutság. Azok a kissé vágott szemek! Hogy imádom őket! Na meg a tájszólásod! Nem tudom hol szetted össze ezt a palócos beszédet...utánozhatatlan és - ne haragudj, hogy ilyen csöpögős vagyok - zabálni való! Még akkor is, ha sokan nem értenek meg. A hisztijeid is erősítik az egyéniségedet! Még azokat is szeretem...igaz, egy hiszti kellős közepén valószínűleg nem ezt mondanám. Egyelőre a makacsságoddal, a kitartásoddal inkább a gyufát húzod ki, de tudom, hogy ha ilyen maradsz, akkor előbb-utóbb ezek a tulajdonságok erényeddé válnak. 

Eszméletlenül tudsz dühöngen. Ha nem az történik, ahogy azt K. Szonja Kinga (vagy ahogy néha mi hívunk Szőke Gizi) szeretné, akkor aztán kérem repülnek a tárgyak, csapódnak a szekrény ajtók, borulnak a vizes poharak, s néha maga Szőke Gizi is. Mert simán a földhöz vágod magad...na jó ez nem igaz, mert ezt "kisebb korodban" művelted csak. Azt hiszem először úgy 10 hónaposan. Nagyon hirtelen természeted van (mint édes jó apukádnak!). De mi ezzel együtt szeretünk, imádunk.

Imádom ahogyan játszol. Hallgatom a párbeszédeidet, amit a játékaiddal vagy egy papírzsebkendővel, villával bármivel le tudsz folytatni. A felét nem értem, mert sokszor csak magad elé mormolod, de nagyon sokáig elbeszélgetsz így. Igazi szerepjátékos vagy! 

Azt nem mondom, hogy azt is szeretem, amikor a testvéreddel gyepáljátok egymást. S valljuk be a legtöbbször Te kezdeményezed ezeket a csetepatékat. Azt viszont imádom, amikor szeretgetitek egymást. Átkaroljátok a másikat, összebújtok, puszit adtok egymásnak. S a legzabálnivalóbbak akkor vagytok, amikor este fürdés után köntösben, két mese erejéig leültök a tévé elé a kanapéra szorosan egymás mellé, tágra nyílt szemekkel figyelitek a képernyőt, s közben isszátok a "tejcsit". 

Szerettem volna, ha kicsit jobban sikerül ez a levél, ha jobban ki tudom fejezni azt, hogy mit érzek. De belátom ez nem sikerült. Azért remélem Te tudod, érzed, hogy nagyon szeretlek és azt kívánom, így második születésnapodon, hogy maradj olyan, amilyen vagy! (Na jó azért egy-két dologban változhatsz egy ici-picit!) De maradjon meg az egyéniséged, a humorod, a vidámságod, a mosolyod....és az ici-pici füleid:-))

Boldog születésnapot!!!!!

 

 

5 komment

Címkék: születésnap

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr97849566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gemini! 2008.12.31. 10:29:33

Szerintem jól sikerült a levél. :-) Szép volt!

ilgya 2009.01.02. 00:03:47

Sok boldog születésnapot kívánunk a kis drágának!!!A levél megható és sztem nagyon fog tetszeni Szonjának.
Szilveszteri köszöntő! Sok örömet,boldogságot,jó levegöt,szép világot,hü szeretöt,jóbarátot,százas szöghöz kalapácsot.Bélsármentes csokoládét,másfél tonna szafaládét,NIKE cipöt,strapabirót,PUMA pólót,nem rikítót.Horgászbotot teleszkóppal,kanyarpuskát periszkóppal.Hajcsavarót vagy száztízet,könnyfakasztó kölnivizet,szemfestéket kéket,zöldet,vadvizeldét,virágfödet,minimálbért jó százezrest.Szimpatikus benzinárat,virágozzon a borászat,ne nyomjuk a betegágyat,kerüljön el mind a bánat.....
Kívánhatnék még vagy százat,de inkább befogom a számat.Hogy mondókám hosszabbra ne nyúljék már csak annyit mondok BÚÉK!!

Panda és Dóra 2009.01.02. 16:21:02

Nagyon szép lett! Boldog Születésnapot kívánunk Szonjának!

cucka 2009.01.02. 23:41:39

Szerintem könnyfakasztóan szépre sikeredett ez a levél... Boldog szülinapot kicsilány! A lehető legjobb helyre érkeztél, nagyon szerető és gondoskodó szüleid vannak! :)
Boldog új Esztendőt Nektek!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.01.03. 23:51:45

Köszönöm a köszöntéseket (is) Szonja nevében (is)!
süti beállítások módosítása