Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyulán jártunk

2011.10.07. 08:23 Beso

Minden évben ha nem is egy hetet (amit általában a "szakemberek" javasolnak), de egy hosszú hétvégét eltöltünk kettesben K-val. Egy ideje a közösségi vásárlás - mondhatni - megszálottja vagyok, olvasom a naponta érkező hírleveleket a 20-90%-os kedvezményeket adó kuponokról. Nyár közepén futottam bele egy kedvező wellness hoteles ajánlattal, amire egyből le is csaptam és augusztus végén (amikor is sok ünnepelni valónk van: szülinap, találkozási illetve házassági évforduló), a gyerekeket átadtuk E. nagyinak, mi pedig elintdultunk Gyulára, egy tavasszal felújított szuper hotelbe.

Mindig is szerettem ezt a várost, évekkel ezelőtt nagyon sokat megfordultam arra munka ügyből kifolyólag. Kb. 8 éve nem jártam ebben a dél-alföldi kisvárosban, s ez idő alatt rengeteget változott a település, valóságos ékszerdobozzá vált. Csak pislogtam jobbra-balra, hogy mennyire megszépült a város. 

Megszépült, megújult a belvárosi rész, a sétáló utca, a városba érkezőket szökőkutak hada fogadja és mindenütt rendezett környezet, virágok, virágok, virágok. (A sétáló utca virágágyásai többségében kis táblák jelezték, hogy milyen virágok kerültek beültetésre.) Szerencsénkre gyönyörű időnk volt (talán túlságosan is), az állandó napsütés, a kék ég még fokozta a hatást. 

Gyulai belváros egy része és egy szökőkút (a sok közül)

Nádi Boldogasszony templom és szökőkút

Virágok mindenütt

A Főügyészség épülete

Ismét szökőkutak


Szállodánk a Várfürdő közvetlen közelében volt, ennek ellenére nem jutottunk be a fürdőbe. Kielégített benünnket egy délelőtti wellnessezés a szállodában, s inkább nyeregbe pattantunk a hotelban kölcsönzött kerékpáron és így fedeztük fel a várost. Éhségünket a Gyula szerte (és azontúl is) ismert Hamburger bárban csillapítottuk. Annak idején, amikor gyakran jártam Gyulára még csak egy ablakon keresztül árulták a hamburgert, mára azonban amolyan gyorséttermi feelingje van, már ami a berendezést illeti, de a hamburgerük, sült krumplijuk, rántott hagymakarikájuk össze sem hasonlítható a "mekis" műkajákkal. (Egy menü emlékeim szerint 1000 ft körül van, de én alig bírtam megenni.) Aki pedig finom desszertre vágyik: javaslom kóstolja meg a sétáló utcában található Kézműves Cukrászda fagyijait (de állítólag a sütijeik is nagyon jók)!  

A Vár fürdő melletti Körös part

A szállodai wellness mellett más fürdőzésre is vágytunk, így ellátogattunk Szanazugba, ahol a Fekete és Fehér Körös találkozik. Tiszta, rendezett környezet, homokos part várt itt minket. Ideális hely akár gyerekekkel való fürdőzésre is. A folyónak itt nincs erős sodrása, szinte olyan volt, mint az állóvíz. Először ide is bringával terveztünk kikerekezni, de végül a majd 40 fokos hőség miatt lebeszéltük magunkat is az autózást választottuk.

Szanazug

Annyira beleszerelmesedtünk a városba és környékébe, hogy felmerült, hogy jövőre a családi nyaralásunkat is itt töltjük.  

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr903284293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása