Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kalandparkok és egyebek

2012.03.23. 08:57 Beso

Itt a tavasz, itt a jó idő, hamarosan nyitnak a kalandparkok. A lányok nagyon szeretik ezeket a helyeket, nincs bennük félsz, nem úgy mint az anyukájukban. Én egyszer kezdtem meg egy felnőtt pályát, aztán a második akadálynál visszafordítottam nem tudtam legyőzni tériszonyomat. Hiába tudtam, hogy be vagyok biztosítva, ki vagyok kötve, nem eshetek le, a tériszony győzött. K. ugyanakkor simán le tudja fejben játszani a partit a tériszonyával. Amikor megismerkedtünk egy négyfokú létra tetejére sem mert felmászni, manapság pedig már olyan elvetemült dolgokra is képes, hogy pl. víz feletti függőhídon produkciózik.

De a sok szövegelés helyett lássuk a kalandparkokat (elsősorban azokat, ahol már jártunk). Kezdeném egy budapestivel, ahol már jártunk és a lányok kipróbálták a gyerek pályákat. Ez egy aránylag új kalandpark az Orczy kertben.  4 pálya van a 100 és 150 cm közötti gyerekeknek (ebből egy csúszópálya) és 1 "földi" pálya a 100 cm alattiaknak. A belépés után, mint általában a kalandparkokban rövid oktatás következik, hogy kell átcsatolni, mire kell figyelni. Van egy rövid oktatópálya is, ezen végig kell menni és utána lehet a valódi pályákon mutatványozni.

A belépőjegy árak, ami 2 órai mászásra szól: gyerek belépő: 2000 Ft, felnőtt belépő: 2300 Ft, családi belépő (2felnőtt+2gyerek): 8000 Ft. Ha nem akarjuk a pályákat igénybe venni, csak a gyereket kísérjük, 300 Ft-ot kell fizetni a belépésért. Most van egy akciójuk, a honlapjukon le lehet tölteni egy 200 Ft kedvezményt biztosító kupont. Egyébként érdemes figyelni a kuponos oldalakat is, mert biztos fognak megint akciózni (mi tavaly ősszel azt hiszem 100 Ft-ért voltunk a gyerekekkel, igaz csak 1 órát lehetett eltölteni, de pont elég volt nekik).

Ha megunták a gyerekek a mászást, vagy letelt a két óra a kalandparkhoz közel van egy klassz játszótér, egy tó kacsákkal, s a szomszédban ott van a Természettudományi Múzeum is. De vihetünk magunkkal labdát, tollast, pokrócot és akár piknikezhetünk, játszhatunk is a parkban. Szintén a közelben van növény kedvelőknek a Füvészkert (ahol én még nem jártam, de már sokat hallottam róla).

Oktatás

Szintén Budapesten a XVIII. kerületben, a Bókay kertben van a Challangeland kalandpálya. Gondolom ugyanazok az üzemeltetőik, mint a csillebérci pályának, mert ugyanaz a nevük és közös a honlapjuk is. Ezeket a pályákat mi még nem próbáltuk, így sokat nem tudok róla írni, csak amit a honlapon találtam. (Azt viszont nem tudom, hogy a pályaleírások csak a csillebércire, vagy a Bókay kertire is vonatkozik!) 

Pályák: 100-140 cm-ig 5+1 lesikló pálya, 140-150 cm között szintén 5+1 pálya, felnőtteknek (150 cm felettieknek): 8+ 1 lesikló pálya.

Jegy árak, ami 3 óra mászást tartalmaz. Gyerekjegy: 2990 Ft, felnőtt (mászó) jegy: 3990 Ft, családi mászójegy (2felnőtt+2gyerek): 12300 Ft, kísérőjegy 400 Ft. Márciusban kedvezményes belépők válthatók és több kedvezményre jogosító kártyát elfogadnak.

update! pont most kaptam (2012.03.23.) hírlevelet egy akcióról, a csillebérci pályára. Elolvasható itt!

Ha már a Bókay kertben (1181 Budapest Szélmalom u. 33.) vagyunk érdemes itt is körülnézni, elidőzni. Mert például van itt téli-nyári sípálya (!), ahol a hófánkozást is kipróbálhatjuk; uszoda, focipálya, kerékpáros crosspálya. Érdemes ellátogatni a kertben minden évben megrendezésre kerülő Majálisra, vagy a közismert Szeptemberfestre.

Kissé távolabb Budapesttől 150 km-re, Veszprémtől alig több, mint 20 km-re van a Sobri Jóska Kalandpark (Kislődön). Itt aztán egy egész napot (vagy többet is) el lehet tölteni, ha bírjuk pénztárcával. A hatalmas területen mindenki: felnőtt, gyerek, horgász, lovas, állatszerető, vagy csak kalandra vágyó megtalálja számítását.

Tavaly áprilisban jártunk itt, sajnos nagyon cudar időnk volt, de így legalább szinte csak miénk volt az egész terület. A belépőárak elég húzósak, de itt tényleg nagyon sok játék lehetőség van. Nem részletezném az árakat, inkább csak belinkelem, mert több lehetőség is van, attól függően, hogy szeretnénk-e mászni, vagy csak az egyéb játékokat szeretnénk kipróbálni. Az árlista itt található.

A kalandpályán, vagy ahogy itt hívják drótkötélpályán kívül van itt még hófánkpálya (nyáron a vízbe érkezhetünk a hófánkkal), elektromos gyermekautók, lézerharc, vizidodzsem, discgolf, lufilövészet, íjászat, vizipuffancs, ugrálóasztalok, bungy trambulin, baseball, légvár, rodeobika, mászófal, kisvasút, játszótér, kalandvár, vizi akadálypályák, tutajok, fűzlabirintus, sportpályák (foci- és röplabda), kuglipálya, erdei pihenőhelyek, állatsimogató, lovarda, horgásztó

A kalandpark területén meg is szállhatunk apartmanban, faházban, lakókocsiban (sajátban is), vagy sátorozhatunk is. 

UPDATE 2012.03.28.: Tudtam én, hogy jönnek a kalandparkos kuponok. Mai ajánlat a Sobri Jóska kalandparkba szól. A kupont még 3 napig lehet megvásárolni, és 2012. június 1-jéig lehet felhasználni! 

Pár fotó, ami ottjártunkkor készült:

 

Amikor a Sobri Jóska kalandparkban jártunk egy szuperjó helyen szálltunk meg. Magyarpolányban, a Széna Szállóban. A tornácos parasztház Magyarpolány műemlék utcájában található, az utca utolsó házaként. A hely maga a tökéletes nyugalom, a tornácon üldögélve csak a pusztaság terül el előttünk. Az udvarban háziállatok tyúkok, bárány, pulyka, kutyus (Bodza) és egy ló (Zokni). Gyerekeknek van hinta, csúszda, homokozó és nagy terület futkározáshoz. Lehet bográcsozni és a pergola alatt elfogyasztani amit főztünk. A szobák nem nagyok, de pár éjszakára tökéletes. A szobákban is lehetőség van ételt melegíteni (mikróban), de van egy külön épület, ami a közös konyha, sparherttal! Mi imádtuk a helyet, a házigazdák, akik a parasztház elejében laknak pálinkával és a háziasszony által sütött süteménnyel vártak bennünket.

Széna Szálló udvar a közös konyhával és pergolával

Akad hely játszani

Ismerkedés Zoknival

Keleti kényelem


S ha már megemlítettem ezt a tavaly tavaszi kiruccanásunkat, javasolnék egy-két helyet, amit mi is meglátogattunk a közelben. Először is Magyarpolányban maradva, végigsétálhatunk a Széna Szálló műemlék utcájában - ami egyébként a Nemzeti Örökség része - és megcsodálhatjuk a boltozatos tornácú bakonyi parasztházakat. Felkapaszkodhatunk a Kálvária dombra, melynek tetején lévő  kápolnához 153 lépcső vezet fel. Megéri felmenni, mert gyönyörű a kilátás. A domb alján benézhetünk a Szent László római katolikus templomba is.

Magyarpolányi Kálvária

Túrázhatunk is a környéken, mi a Somló hegyen jártunk, felmásztunk a hegy tetején lévő Szent István kilátóhoz,  megnéztük a Somló vár romjait, majd vásároltunk egy helyi bortermelőtől pár flaska bort, amit este a sparhert mellett üldögélve elszürcsöltünk.

Somlóhegy az autóból

Szent István kilátó

Somló vára

Mindenütt medvehagyma

Már a hazafelé tartó napon nem egyenesen Budapestnek vettük az irányt, inkább benéztünk az Úrkút falu szélén található Csárdahegyi őskarszt területére. Innen rövid kitérőt tettünk Veszprémbe, s egy rövid városnéző séta után korgó gyomrunk követelését teljesítve megebédeltünk.

Csárdahegyi őskarszt bejáratánál

Ez már Veszprém

Ezután a kis kitérő után vissza a kalandparkokhoz, ahol már megfordultunk. Következő ilyen kalandos hely Szilvásváradon van, a Kalanderdő. Erről a kalandpályáról már itt írtam. Kezdem a belépő árakkal. Két gyerekpálya van, az egyik 3 éves kortól 120 cm magasságig használható, a másik pálya 120 cm-től. Belépőjegy árak, erre a két gyerek pályára: 1 órai tartamra 1500 Ft, 2 órára 2500 Ft. 140 cm feletti (felnőtt) pályák használata esetén a belépő, mely 4 órás kalandozásra ad lehetőséget 3800 Ft, gyerekeknek (140 cm felett) 2800 Ft. Itt a kísérőknek nem kell belépőt váltani, vagy legalábbis az árlistában sem találtam erre vonatkozóan adatot és nem emlékszem, hogy mi fizettünk volna. A környék csak úgy hemzseg a túraútvonalaktól, egyéb programoktól, nem is írnék most erről, mivel a fent belinkelt bejegyzésben már megemlítettem azokat a helyeket, ahol mi jártunk, és az ott lejegyzett szállásunkat (ahol egyébként szintén van egy mini kalandpark) is meleg szívvel ajánlom.

Akik jártak már az alsópáhoki Kolping Hotelben, bizonyára megfordultak az itteni kalandparkban is. Kitti életében először itt próbálta ki ezt a fajta sportot. Már jó pár éve volt, hogy eltölthettünk egy hosszú hétvégét, ezen a gyerek (de nem pénztárca)barát helyen. Emlékeim szerint a kalandpálya használatáért nem kellett külön fizetni, az a csomagárban benne foglaltatott.

A fentieken kívül az ország szinte minden részén sorra nyíltak az elmúlt években a kisebb-nagyobb kalandpályák. Pécsett, a Mátrában, Balatonnál, Verőcén, Sátoraljaújhelyen, Gödön, Miskolctapolcán stb. Ezen az oldalon a legtöbbhöz találunk linket és kiválaszthatjuk a legjobban tetszőt. 

1 komment

Címkék: programok gyerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr594332746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotty 2012.04.21. 15:17:28

Igen, a kuponos oldalakat érdemes figyelni, plusz itt is körül nézni, mert sok mindent megtaláltok, ami jól jöhet. egy csomó webshop kedvezményét gyűjtik össze: www.facebook.com/internetenvasarolnijo
süti beállítások módosítása