Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kitti kedvencei

2007.01.13. 08:17 Beso

Az jutott ma eszembe, hogy össze kéne gyűjteni, hogy mik voltak és mik ma Kitti kedvenc dolgai. Olyan hamar elfelejti ezeket az ember (szülő), hogy talán érdemes folyamatosan ezeket papírra vetni, hogyha majd felnő és kérdezi megtudjuk neki mondani.
Kedvenc kajája: mikor elkezdtük a hozzátáplálást mindenevő volt. Mondjuk soha nem volt igazán jóevő, amíg csak szopizott sem vette magához a súlyához elvárt (ki által???? a szakkönyvek meg a dokinő) mennyiséget. Szerintem akkor lett jobb étvágya, amikor elkezdte kapni a főzelékeket. Akkor mindenevő volt. Megette a borsófőzeléktől kezdve a céklafőzelékig a spenóton, tökfőzeléken át mindent. Kedvence aztán a borsófőzelék lett. Amikor már tudott valamennyit beszélni és kérdeztem mit kér enni, mindig "bósó" volt a válasz. Kb. másfél éves korától viszont nagyon válogatós lett. Reggelire nem hajlandó megenni csak a virslit (azt sem mindig), a bundás kenyeret, és a gyulai kolbászt. Viszont ezekhez (kivéve persze a bundás dolgot) nem eszik se kenyeret, se péksüteményt. Kiflit csak és kiizárólag akkor eszik, amikor vásárolunk a "bótban". Jelenleg nincs neki kaja kedvence, illetve igen a levesek. Főleg az olyan egyszerű parasztételek, mint pl. tojásleves, tarhonyaleves és persze a húsleves. Lehet, hogy ez a génekben van, mert az apja is ezeket szereti. Viszont semmilyen fehér kaját nem hajlandó megenni. Így a dudin kívül nem eszik tejterméket. Se sajtot, se joghurtot semmit. (Ebben is az apjára ütött.) Pedig boldogult csecsemő-kisded korában ezeket is megette.
Kedvenc gyümölcs: szerencsére szinte minden gyümölcsöt megeszik. Kedvencei a szilva, szőlő, eper, cseresznye, meggy, ribizli és persze az alma. Talán a szilvát lehet a legkedvencebbnek mondani:-)
Kedvenc játéka: az első ilyen egy ugató, zenélő kutyus, amit nagymamájától kapott, amikor kb. 4-5 hónapos volt. A szülők (mármint mi) először nagyon ki voltunk rajta akadva, mert elég idegesítő hangja van, főleg, ha fél órán át kell hallgatni. Kitti hamar megtanulta, hogy akkor szólal meg a kutya, ha mondjuk a fülénél fogva jól földhöz vágja. Innentől kezdve az olyan játékokat amelyek hangokat adtak ki először mindig úgy próbálta megszólaltatni, hogy a földhöz vágta:-)
Ja tényleg az ugató kutya előtti kedvence az un. babatornáztató volt. Ez egy trapéz alakú miújság, amiről mindenféle csörgő, színes dolgok lógnak és 2-3 hónapos gyerek akaratlanul mozgásba lendült keze által mozogtak, csörögtek, pörögtek. Ezzel nagyon sokáig elvolt.
9 hónaposan kapott egy járássegítő "motor" szerűséget és egy babát. Na ezutóbbi lett aztán a "legkedvenc" mindenhova vinni kellett magunkkal. Hamar el is kezdte etetni, itatni, puszilgatni.
Jelenleg továbbra is kedvenc a baba (most már kettő van belőle), az autók (!), a karácsonyra kapott kiskonyha, de már egy ideje építőzni is szeret a neki való legóval. Na meg persze A MOTOR, amit megfogadtam hogy nem veszünk neki, de persze csak vettünk.
Kedvenc könyv: az első könyvem az állatokról, állatkölykökről. Ezekben csak fotók vannak kfl. állatokról. 2 hónapos volt amikor kapta és én már akkor bőszen magyaráztam neki az állatokról, állathangokról. Azután nagyon megszerette a pici alakú könyveket, amiket kaja közben tudott "olvasni", ezekben szintén állatok fotói, rajzai voltak. 5 hónapos korától egy jó ideig a Pongó kutya és barátja könyv volt a favorit. Mostanában a két "kottás" könyv, amiről már írtam, a Mi a manó, ki a manó, de szereti a cirkuszos könyvét és a Piroska és a farkas új felfogású meséjét. Tulképp a könyv jöhet minden mennyiségben. Ja tényleg a Boribon és a Babóca és Bogyó is nap mint nap előkerül. Ez utóbbi leginkább akkor, amikor beül a sarokba "pisilni" (ami nála a nagydolgot jelenti).
Kedvenc mondókája, éneke: na ezzel bajban vagyok. Egész piciként a "Shhh be sok súly" kezdetű versecske volt a favorit, ha séta közben sírt mindnig ezt mondtam neki. Ettől a sírás abbamaradt. Mostanában a "poros úton kocsi zörög a kereke gyorsan pörög, Sári néni vezeti, aki látja neveti". Volt, hogy ezt 10 percen keresztül kellett neki mondani. A dalokat nagyon szereti, mindegy, hogy mi az. Az altatója pici korától a "tavaszi szél vizet áraszt", ez mind a mai napig így van. eGyébként mindenevő mondóka, vers, ének téren.
Jelenlegi kedvence még Halász Judit egyik lemeze, arról is két dalocska a "egyik lábam másik lábam...", és a "jön a hegyi tolvaj lova lefelé"....na ezt unos untalan hallgatná, ha bírnánk idegileg. Sokszor meghallgattuk a Pelikán című dalocskát Gryllustól is.
Kedvenc mesefilm: Mazsola és Tádé, Futrinka utca és Shrek. E legutóbbit még korai volt megmutatni neki, de már visszacsinálni nem tudjuk:( Persze nem nézi meg eleitől a végéig, mert azért azt nem engedjük.
A nagy kedvenc: Tádé

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr528154

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.emotiko.com 2017.10.20. 10:20:32

Egy fotós lélegzetelállító képei a világ végéről - Mantain

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása