Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dokinéni

2007.02.23. 08:00 Beso

Tegnap itt járt a dokinéni. Nem viszi túlzásba Szonja meglátogatását. Amikor Kitti volt ennyi idős, két hetente tiszteletét tette (mi kértük, hogy inkább ő jöjjön, ne nekünk kelljen bemenni a rendelőbe), a védőnő pedig hetente jártatta a száját nálunk. Bezzeg most ránk sem nyitják az ajtót. Na nem mintha annyira hiányolnám őket. Gondolom ők is úgy vannak most vele, második gyerek, anyának már rutinja van (???), ha baja van úgyis szól és ők jönnek.
Most is én hívtam a dokit, ugyanis Szonja szájában felütötte a fejét a penész. A szájpenész. Ezek apró kis fehér foltok, szigetek az ajkán, nyelvén, szájának belső részén. Emlékszem Kittinek is volt úgy 5 hónapos korában. Elég nehezen lehet kikezelni, állandó ecsetelgetés szükséges.
Szonjám másik problémája - ha egyáltalán probléma -, hogy van hogy napokig nem kakil. Volt, hogy 5 napig tartotta fogságban a szopizott tej maradékát. A dokinő megmutatta, hogyan lehet lázmérővel előcsalogatni a gyerekből a kakit. Nem tartom túl humánus megoldásnak, de muszáj volt végrehajtani eme műveletet, mely nagyon eredményes volt és szemmel láthatólag megkönnyebbült Szonja babám.
Az jutott most eszembe, hogyha olvassuk a női, babás internetes fórumokat, a csecsemőkkel kapcsolatban leggyakrabban felvetett problémája a friss anyukáknak a szoptatással és a kakilással kapcsolatos. Főleg ha egy kicsit sírósabb a baba. Ha a férfiak beleolvasnak ezekbe a fórumokba, biztos nagyon unalmasnak találnák az itt lezajló "eszmecseréket". Mindenki azon aggódik, hogy van-e elég teje, az tápláló-e, mivel szaporítsa a tejét, miért sír a gyerek, fáj a hasa? sokat evett? éhes maradt? fáradt? időjárás változás lesz? Milyen színű kaki "jó"? A sárga, a zöld? stb.stb Nem részletezem tovább:-))
Visszatérve a dokinőre Kitti nagyon félt tőle. Annyira megviselte őt a 2-3-5 hónapos oltás, hogy onnantól kezdve, ha dokival került szembe (szerencsére ritkán volt ilyen), még hozzá sem értek és már üvöltött. Főleg, ha meglátott egy vizsgáló ágyat/asztalt. Csak azt nem értem, hogy kapcsolta össze a fehér köpenyt meg a vizsgáló ágyat a dokikkal, mivel az oltást mindig itthon kapta a pelenkázó asztalon, és a dokinő soha nem volt fehér köpenyben.
A dokinő mondta, hogy majd akkor fog megváltozni Kitti hozzáállása hozzá, ha meglesz a kistesó és őt vizsgálja. Ez így is lett. Tegnap már majdnem barátként fogadta Kitti a "dotornénit", produkálta magát neki és teljesen odáig volt, hogy az megengedte neki, hogy a receptet ő pecsételje le. Sőt még ki is nyitotta a száját, hogy a doki meg tudja nézni a fogait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr6639375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása