Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Visszaszámlálás a tavaszolásig

2007.04.27. 13:20 Beso

Holnap indulunk tavaszolni!!! Hurrrrrrá! Már nagyon várom, csak az időjárás előrejelzők vasárnaptól lehűlést emlegetnek, sőt vasárnapra esőt, és nagy szelet jósolnak. Remélem most is tévednek:-), ugyanis leginkább a szabadban szeretnénk időnket eltölteni.
Nem tudom említettem-e már - ha igen, akkor most ismétlem - Alcsútdobozra megyünk a Diana panzióba. A képek alapján ígéretes pihenős hétvégének nézünk elébe. Kittinek is már beígértük a sok "uszobázást", már ő is nagyon várja. Vettem neki tegnap egy pár papucsot is, élete első papucsa ez. Kicsit még sután mozog benne, de majd belejön.
Az elmúlt napokban itthon voltunk leginkább, kint az udvaron töltöttük a délelőttök és kora esték nagy részét. Semmi különleges dolog nem történt, Kitti továbbra is imádja a szomszéd Dórit, sokat játszottak együtt, sokat is veszekedtek (Kitti most egy nagyon irigy korszakát éli, legalábbis remélem, hogy ez csak egy ilyen korszak és később ez megváltozik), voltak esések a motorral, sok-sok homokozás, utána takarítás a lakásban, mert hiába vetetem le a cipőjét az ajtó előtt a homok valamilyen furmányos módon minden ruhadarajába bejut, még a pelenkájába is.
Ma a játszótéren egy Kittivel egy hónappal fiatalabb kisfiú anyukájával, aki felhívta a figyelmemet, hogyha jövő márciusától Kittit oviba szeretném adni, akkor két hét múlva be kell iratnom az oviba. Teljesen pánikba estem. Az volt a tervem, hogy előtte körülnézek a kerületi óvodák között. Bár sokan azt mondják, hogy ha évközben szeretném beadni, és ráadásul itthon vagyok GYED-en a kicsivel nem sok esélyem van arra, hogy körzeten kívüli oviba vigyem. Igaz a környéken lakó anyukák azt mondják, hogy jó ovi az is, ahova tartozunk, de megnyugatóbb lett volna valamilyen képet kapni a lehetőségekről. Valószínűleg egy önkormáynzati ismerősünk révén gyors értékelést fogok kérni az ovikról, de már látom, hogy a vége úgyis az lesz, hogy a körzetesbe megyünk. Ez azért is lenne jó, mert két utcányira van tőlünk és oda majd Szonjával is "lazán" elsétálhatunk Kittiért délutánonként.
Volt egy jópofa sztori, tegnap feljött hozzánk Dóri játszani és ő már pellus nélkül jár-kel. De megtörtént a baleset, bepisilt, erre Kitti: "Anya, történt valami! Anya, történt valami!" Ezt általában azokban az esetekben mondja, ha nem tudja mi történt.
Más. Kitti fél az ismeretlen zajoktól. Ha huzogatják valamelyik lakásban a széket, vagy a két szomszéddal arréb lévő üzemben kalapálnak, vagy valahol fúrnak-faragnak mindig kérdezi: "Anya, ez mi?" én megmondom neki a zaj vélt forrását, mire ő: "Én félek". A legaranyosabb az volt, amikor egyik nap az Alma együttes lemezét hallgattuk és az egyik számban szélvihart és farkasüvöltést imitáltak. Na attól rendesen megijedt a lánykánk.
Szonjával nincs sok újság. Azóta még egyszer produkálta a hasról hátra fordulást és már a fordítottját is próbálgatja. Belekapaszkodik a járókájában a feje felett kihúzott és a játékait tartó "madzagba" és oldalára fordul. Innen már csak egy kis lendület kell és hason találja majd magát. Továbbra is nagyon nyugodt, barátságos baba. Ha valaki hozzábeszél, már fülig ér a szája. Imádnivaló!

Szólj hozzá!

Címkék: óvoda kitti duma

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr8864287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása