Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

MagánZoo

2007.05.29. 20:40 Beso

Pünkösd hétfőn itt voltunk. A Magánzoo-ban, ami bármily hihetetlen (ha-ha-ha) egy magán állatkert neve. A neten keresztül leltem erre a helyre, s mivel Kitti imádja az állatokat és főleg a lovakat, gondoltuk jó kis délutáni program kerekedhetne belőle.
A délelőtt édes lustasággal kezdődött. Úgy döntöttünk hallgatólagosan, hogy nem sietünk sehova, nem csinálunk semmi különöset egész délelőtt. Nem is tudom mikor volt már ilyenben részem/részünk. Hónapok után először belemerültem egy kád vízbe, olvasgattam. Isteni volt! Közben az apuka játszott a csemetékkel.
Úgy terveztük, hogy ebéd után, Kitti alvásidejében vágunk neki a kb. egy órás autóútnak. Az ominózus állatkert ugyanis Abonyban található. Kitti mire az ebédre került sor már elég fáradt volt. Alig evett, utána meg csak nyűgösködött. Egyszerűen nem volt hajlandó felöltözni. Én meg nem voltam éppen jó passzban, háromszor kezdtünk neki az öltöztetésnek, amit ő mindháromszor bojkottált, így a végén már úgy voltam, hog yakkor nem megyünk az állatkertbe, itthon hagyjuk a J. nagyinál és K., Szonja meg én elmegyünk a közeli parkba sétálni. Persze a végén csak valahogy beleráncigáltuk a ruhába és nagy nehezen útnak indultunk. Mindkét csajszi hamar elaludt a kocsiban.
Egy óra utazás után értünk az állatkerthez. Kittit azzal ébresztettük, hogy megérkeztünk a lovacskákhoz, így ennek a "varázsszónak" köszönhetően elmaradt az ilyenkor szokásos nyűgösség.
Az első meglepetés a pénztárnál ért, mivel elég barátiak a belépőjegy árak. Felnőtteknek mindössze 500Ft-ot kellett leperkálni. A második meglepetés...nos az maga az állatkert. Én felkészültem egy esetleges kellemetlen csalódásra, de kár volt pesszimistának lennem. Nagyon kellemes hely, hatalmas árnyakat adó fák alatt nézhettük meg a majdnem 200 állatot. Láttunk emut, magyar szürkemarhát, nyuszit, tengerimalacot, majmokat, zebrát, antilopot, kecskéket, mangalicát, lovakat (!!!), pónit, oroszlánt (egy nőstényt és egy hímet), kacsákat, libát, csacsit. Nem tudom mit hagytam még ki. Itt található egy-két fotó az állatokról.
Kitti J. nagyit vonszolta maga után egészen addig míg el nem értek a lovakhoz. Itt letáborozott és ha el is tudtuk csalni rövid időre más állatokhoz, a hátasokhoz mindig vissza kellett menni.
Szonját is nagyon élvezte az állatkerti sétát, aminek többször hangot is adott.
A jó levegőn és a sok látnivalótól azonban hamar elfáradt.
A büfében vettünk frissítőket és jégkrémet, amit persze Kitti is kikövetelt magának.
Volt egy póniló, Csibész, akit mindössze 1000Ft-ért ki lehetett "bérelni" és az állatkert területén lehetett vele kódorogni egy gyerekkel a hátán. De potom 300 Ft-ért a lovászlány segítségével egy tisztáson lehetett egy kört menni vele. Gondoltuk, hogy nekünk nem kell majd ekkora költségekbe verni magunkat, mivel Kitti úgy sem ül fel a ló hátára eddigi tapasztalataink alapján. Aztán ahogy nézelődtünk épp vitték vissza az istállóba Csibészt, odamentünk hozzá és a vezetőjéhez és Kitti csodák csodájára kérdésünkre, mely arra vonatkozott, hogy felül-e a pónira igennel válaszolt! Tehát lányunk 2 évesen és 2 hónaposan felmerészkedett egy póni hátára és lovagolt egy keveset. Azért egy teljes kört nem tett meg, de már ez is nagy haladás! Sajnos nem sikerült normális fotót készíteni, videót is csak egy nagyon rövidet, de legalább megörökítettük élete első lovaglását.
Utána levezetésképpen Kitti még füvet szedett Csibésznek, majd hintázott egyet a fajátszótéren (mert ilyen is van ám az állatkertben!).
Több mint két órát sikerült eltölteni ezen a nagyon kellemes helyen, azt hiszem ide visszajáró vendégek leszünk. Csak azon csodálkozom, hogy még soha nem  hallottunk erről a helyről, pedig már 10 éve (!) létezik.
A MagánZoo-tól kicsit elszakadva kell néhány szót szólnom, hisz annyira örülünk neki Kitti szobatisztaságáról. Úgy néz ki, hogy szépen halad ezzel a dologgal és mégsem kell pelenkát vennünk 18 éves koráig (le is kopogom - kopp-kopp). Egyik nap egész délelőtt pelenka nélkül volt és nem történt baleset, a kis dolgok minde a bilibe mentek. És az állatkertben történt meg másodszor, hogy bár volt rajta pellus, szólt hogy pisilnie kell és pisilt is a fűbe! A csúcs tegnap este volt, amikor éppen az esti fürdés alatt a kádban jött rá a pisilhetnék és kérte a bilit és produkált is bele. Persze ha rajta van a pellus akkor ha szól is néha becsurog a dolog, de már így is nagyot haladt az elmúlt egy hétben. A nagydolgát azonban még mindig csak a pelenkába hajlandó végezni. Igaz ma reggel kb. 5-ször kérte a bilit -szerintem a szándék meg volt benne, de csak tart valamiért a bilibe kakilástól.

Szólj hozzá!

Címkék: állatkert lovaglás lovak szobatisztaság bilizés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr8989025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása