Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Újra oviban és egy gyönyörű pillanat

2008.10.16. 22:02 Beso

Kittit a hét elején kiírattam erre a hétre az oviból, a "bárányhimlő gyanú" miatt. Tegnap mégis felhívtak az oviból (milyen rendesek), hogy ma mennek Pomázra a gyerkőcökkel almaszüretre és Kitti nem akarna-e menni. Húúúú mondom ez milyen jó alkalom arra, hogy a több, mint 3 hetes szünet után újrakezdje az ovit, így egyből igent mondtam.

Kittit reggel K. elvitte oviba (majd meg is síratta, amikor kislánykánk előadta a nagyonfogszhiányozni magánszámát), mi meg E. nagyival és Szonjával bementünk a városba ügyintézni, amit összekötöttünk egy kis csavargással. Szonja a kocsiban, majd a babakocsiban is egy mukk nélkül utazott. Nem csicsergett, nem énekelt, meg sem szólalt szinte. Már-már kezdtünk a nagyival aggódni, hogy valami baja van, aztán amikor a Szent István park játszóterére értünk kezdett feléledni. Kergetett galambokat, bujócskáztunk (édes volt, ahogy megállt egy fa mögött és számolt, hogy kettő-három-négy, kukucs....ahogy Kittitől látta vasárnap a kiránduláson), feldobtuk magasra a földről a lehulott faleveleket, csúszdázott, homokozott, egyszóval nagyon jól érezte magát.

Időközben rájöttünk, hogy Szonjának a nővérkéje hiányozhatott, hisz vele szokott bohóckodni az autóban, és együtt szoktak huncutkodni séta közben. Reggel amikor felébredt és üresen találta Kitti ágyát, majd a nappaliban sem látta, kérdezett is engem, hogy "Titti??".

Hazafelé jövet már az autóban bevágta a szunyát. Míg ő aludt én elmentem Kittiért az oviba. Persze hulla fáradt volt, így hazaérkezve egyből az ágya felé vette az irányt és ő is elaludt. Szonja kicsit sírósan ébredt (ami elég ritka nála), bementem hozzá épp akkor nyitogatta a szemét. Aztán odanézett Kitti ágyához és amikor meglátta, hogy benne van Kitti, egyből fülig ért a szája és mondogatta, hogy Titti, Titti! A nyafizásra, majd az örömujjongásra a nővére is felébredt. Szonját közben kivettem a kiságyból, aki már repült is a nővéréhez, örömujongott, majd látszott rajta, hogy azt sem tudja mit csináljon örömében. El kezdte nagyon finoman simogatni a fejét, majd a lábát is, megpróbált felmenni az ágyra a testvéréhez és éközben a tesója nevét hajtogatta. Annyira gyönyörűek voltak ezek a percek, hogy teljesen elérzékenyültem. Remélem, hogy mindig ennyire fogják szeretni egymást!

5 komment

Címkék: testvér szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr91717861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maya · http://qqcs.blog.hu 2008.10.19. 23:15:48

Ezek a pöttömök hihetetlen őszinték, ha érzések kifejezése a téma... Az ember (lánya,többnyire) csak áll, és csodálja őket, hogy tudnak így szeretni.. Hogy tudják ennyire rajongani egymást... És az ember csak reméli, hogy ha felnőnek, ez a rajongás lehetőség szerint megmarad...
Sok-sok ilyen pillanatot kívánok Nektek! :)

gemini! 2008.10.20. 12:27:57

Csenge és Ajsa is nagyon édesek tudnak lenni, mikor teljesen spontán módon átölelik egymást - olyanok, mint egy öreg házaspár :-) Bízom benne, hogy ikerségük miatt ez a szeretet és szoros kapcsolat örökké megmarad.

ildikó · http://davidreka.freeblog.hu/ 2008.10.20. 18:22:17

olyan édesek lehettek...
Réka is van mikor megkérdezi,hogy Dávid?????Válaszolok neki,hogy az oviban,visszakérdez,ez mostanában a szokása,oviban? és miután megerősítettem,hogy igen,máris megy a dolgára.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.10.21. 09:27:34

Pomázi almaszüret... de jó is az... gyönyörű hely, én Pomázon éltem 18 évig, így haza beszélek :) Szerintem a jó nevelés már ott látszik, hogy két testvér hogyan szereti egymást. Ez is mutatja, hogy valamit nagyon jól csinálsz ;)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.10.22. 14:20:12

Maya én is abban bízom, hogy ez a testvéri szeretet örökre megmarad közöttük. Persze tisztában vagyok vele, hogy lesznek kisebb-nagyobb összetűzéseik, még az is lehet, hogy néha megtépik egymást (volt már rá példa), de alapjában véve ugyanígy fogják egymást sezretni.
Gemini: jó ez az öregházaspáros hasonlat:-) Nálatok még szorosabb lehet a két csajszi között a kapocs.
Ildikó: NÁlatok is nagyon szeretik egymást a gyerkőcök, a hogy a blogodból kiderül, és ez olyan jó...ugye?
PandaDorka: nem tudom, hogy ez mennyire függ a neveléstől...jó lenne elhinnem végre, hogy valamicskét tőlünk, szülőktől is függ. És jó lenne, ha nem rontanánk el később sem.
süti beállítások módosítása