Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mama és baba

2009.04.30. 21:58 Beso

Kitti nagyon anyáskodó típus. Szereti terelgetni a kicsiket. Amikor lemegyünk az udvarra egyáltalán nincs elkeseredve, ha nincs korban hozzáillő játszótársa. Nagyon jól elvan ő a kicsikkel is (ők vannak többen itt a lakókörnyezetünkben). Ma is amikor mentünk haza, nyújtogatta a nyakát az autóban, hogy lássa kik vannak kint az udvaron. Mivel nem nagyon látott ki engem kérdezet, hogy "anya, legkedvencebb Balázskám kint van?". Legkedvencebb Balázska nincs még másfél éves, és úgy veszem észre, hogy most ő a favorit "baba". Persze kizárólag Szonja után.

Sokszor játszanak Szonjával mamás-babást. Kitti az anyuka, akarom mondani Mama, Szonja a Baba. Kitti terelgeti csemetéjét, lefekteti, megitatja, olvas neki, a Baba pedig mindent hagy a nővérének (ez is ritkaság!). Ő mint baba néha sírdogál (sokszor átvágnak, mert azt hiszem, hogy tényleg baj van és azért sír), engedi magát etetni, tisztába tenni stb. 

Ennek a játéknak ma láthattuk a csúcs változatát. Először csak a szokásos megetetlek, megitatlak játék folyt, de már fürdés idő volt így indultunk a fürdőszobába. Kitti ölébe vette Szonját, a babát és becipelte. Majd engedélyt kért rá, hogy még ne kelljen levetkőznie és ő fürdethesse meg a hugicáját, akarom mondani a kisbabáját. Miután beleegyezésünket adtuk a játékhoz, kíváncsian vártuk mi fog ebből kisülni. Csak dícsérni tudom őket. A mama először is kiadta az ukázt, hogy fogmosás. Bevizezte a fogkefét, nyomott rá fogkrémet, miután a baba megsikálta a fogát a mama ellenőrizte, hogy szép fehérek lettek-e, majd elmosta a  fogkefét. Utána nyomott egy kis habfürdőt a szivacsra és szépen lemosta a babát. A nyakát, a hóna alatt, karját stb. teljesen szakszerűen. Miután végzett Szonjával ő is bepattanat a vízbe. Persze a játék itt nem ért véget, miután Kitti is megmosakodott (most nem engedte, hogy mi fürdessük, hogyisne, egy mamát???), gyors törülközés és már alig várta a következő feladatot, Szonja megtörlését.

A könnyebbség kedvéért leterítettünk egy törülközőt a fürdőszoba szőnyegre és ott törölgette szárazra a Mama a Babát. Annyira ügyesen csinálta, megtörölte az arcát, a füleit, a hajlatokat, mindent. EGyedül a felöltöztetésben kérte ki néha a segítségünket. Szonja pedig engedett mindent, nem harcolt a nővére ellen (ahogy azt sokszor tenni szokta), nevetgéltek, cinkosul össze-összenéztek.

Nagyon jó volt látni őket. Kittit, hogy ilyen kis anyáskodó, és ügyes. Nagyon odavan a hugicájáért. (Egyik nap Kitti anyunál, Szonja pedig itthon aludt. Anyunak majdnem haza kellett hoznia Kittit, mert a lefekvés előtt annyira elkezdett sírni, hogy neki nagyon hiányzik Szonja.)

Szonja pedig tényleg alázatosan viselte a "megpróbáltatásokat". Amikor Kitti lefeküdt Szonja odament hozzá és elkezdte simogatni a hátát. Jó látni, hogy így szeretik egymást! Csak maradjon is mindig így!!!

1 komment

Címkék: testvér szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr271096466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panda és Dóra 2009.05.07. 17:55:44

Tudod miért ilyen anyáskodó? Mert te jól végzed az idézőjel munkádat idézőjel! A gyerekek leutánozzák az anyukájukat... Nagyon édesek együtt, maradjanak mindig ilyen jó testvérek!!
süti beállítások módosítása