Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Születésnap játszóházban

2014.03.26. 09:41 Beso

Lányaim születésnapi zsúrját eddig mindig itthon tartottuk. Én nagyon szívesen szerveztem, készültem és nekem sokkal bensőségesebbek voltak ezek a zsúrok, mint a házon kívüli játszóházas, gyors éttermes bulik. Idén azonban nagyobbik lánykám azt kérte, hogy ne itthon, hanem játszóházban ünnepelhessen a barátaival. 

Egyik szemem - a kérés hallatán - sírt, a másik meg nevetett. Hülyén hangzik, de kicsit rosszul esett, hogy Kitti most nem szeretné az itthoni zsúrt. Ugyanakkor belegondoltam, hogy ez most egy láblógatós szülinap lesz, hisz azon kívül, hogy megrendeljük az eseményt (amit akár emailen, telefonon keresztül is megtehetünk) semmi dolgom nem lesz. A házi zsúrok esetében hetekkel korábban el szoktam kezdeni készülődni, játékokat keresek, megveszem a játékokhoz, elemózsiához és a torta sütéshez szükséges hozzávalókat, beszerzem a vendégek részére az apró ajándékokat stb. 

Anyagilag egy játszóházi születésnapi rendezvény húzósabb, mintha otthon tartanánk a partit. Ahogy nézegettem a különböző játszóházak árlistáit nagyjából 3000 Ft körüli összegre jön ki résztvevő gyerekenként. Az hogy mi tartozik bele ebbe az összegbe, játszóházanként változó. Van ahol korlátlan játékidő, van ahol meghatározott ideig ünnepelhetünk, játszhatunk.

A helyszínnel kapcsolatban nagyon gyors döntés született Kitti részéről. Talán tavaly jártunk egy kevésbé frekventált helyen lévő játszóházban, ami nagyon megtetszett Kittinek. Annyival különlegesebb, mint a többi játszóház, hogy itt állatok is vannak, és naponta többször tartanak állatbemutatót, ahol a kis élőlényeket meg is lehet simogatni. Ez a hely a Kölyökvadon játszóház a Récsei Centerben.

Egyik nap suli után elmentünk a játszóházba, ahol kiválasztottuk a szülinapi csomagot (három közül lehet választani), a menüt (pizza, hamburger, szendvics, rántott csirkemell, hot dog közül lehet választani), a tortát (ebből négy fajta van) és lefoglaltuk a termet is (három terem közül lehet választani). A játszóházban a szülinaposok 4 órát tölthetnek el, de a külön terem csak két órára áll rendelkezésre a lurkóknak. Nekünk nagy szerencsénk volt, mert az egyik terem szabad volt ott létünk teljes ideje alatt és az ott dolgozók voltak oly kedvesek és felajánlották, hogy "beköltözhetünk" 4 óra hosszára.

Talán a vasárnapnak és az aránylag jó időnek köszönhetően is a szülinaposokon kívül nem nagyon voltak a játszóházban. Szülinapozók a mieinkkel együtt kb. 30-an voltak, így nem volt tömeg a játékoknál. A játékeszközökről: van egy felfújható krokodil aminek a száján lehet bemászni, a másik oldalán lecsúszni, ezenkívül van még egy légvár szerűség egy egyszerű labirintus szerű mászókával, két nagy trambulin, egy csúszka, ping-pong asztal és egy mászó fal. (Plusz az egészen piciknek egy játszósarok, szintén csúszdával, mászókával). A mászófalat csak akkor lehet használni, amikor van ott segítő személyzet. 

Az igazi különlegesség, és ami tényleg emlékezetessé tette ezt a partit, az Imre bá' (a tulajdonos) személye és fantasztikus állatbemutatói. Erre ott létünk alatt kétszer került sor, egyszer a kis emlősökről, rágcsálókról tartott fergeteges, vicces előadást és egyszer a hüllőkről. Láthattunk, simogathattunk sünit, degut, nyuszit, gabona siklót, tüskés agámát, kaméleont stb.  Az előadások kb. 20-30 percesek voltak és rajtunk - felnőtteken kívül - a gyerekek is imádták. 

Amikor egy-egy szülinapos csapat részére elkészül az ennivaló, illetve amikor kezdődik a tortázás a hangosbemondóban kérik a gyerekeket a külön termükbe. A köszöntés is nagyon egyedi, nem magnóról játsszák valamelyik szülinapos dalt, hanem maga Imre bá' jön a gitárjával és énekel illetve énekeltet. 

Nagyon kellemesen csalódtam, ami köszönhető a Kölyökvadon játszóház kedves, segítőkész, rugalmas személyzetének és persze Imre bá'-nak. A legfontosabb azonban, hogy az ünnepelt, azaz Kitti (és barátai is) remekül érezte magát, hazafelé azt mondta, hogy sokkal jobb volt a buli, mint ahogy azt elképzelte. Bátran ajánlom mindenkinek, aki játszóházban szeretné gyermeke szülinapi zsúrját megtartani.

A játszóház Aladin különterme és pár játék:

Állatbemutató:

1 komment

Címkék: születésnap

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr545879404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komáromi Renáta 2017.02.13. 21:02:37

Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu
Ez egy izgalmas, logikai kincskereső játék, ami igazán feldobja a szülinapi zsúrok hangulatát.
Sok rejtély és trükkös tárgy van elrejtve egy gurulós bőröndben, ezt lehet kibérelni és hazavinni.
Igazán megéri az árát, nagyon élvezték a gyerekek és a végén még kincset is találtak.
Eddig ez volt a legjobb szülinapi programunk, bátran ajánlom mindenkinek! Köszönjük az élményt!
Próbáljátok ki! www.logikoffer.hu
süti beállítások módosítása