Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Megint elmúlt egy hét

2008.07.08. 07:01 Beso

ami ismét egy hétvégével zárult. Már pénteken elhatároztuk, hogy ezen a hétvégén elmegyünk valamilyen vizes helyre. A mogyoródi Aquaréna mellett döntöttünk. Az sem tántorított el bennünket, hogy a szomszédasszonyunk megjegyezte, hogy szombatra kirándulós időt jósoltak, és vasárnap lesz igazi strandidő. De az utóbbi időben, már kb. háromszor történt olyan, hogy valamit elterveztünk és valami áthúzta a számításunkat és nem tudtuk a tervezett programot megtartani. Így engem már nem lehetett semmivel attól eltántorítani, hogy szombaton délután az Aquarénába megyünk. Mint utólag kiderült tényleg máskorra kellett volna áthelyezni ezt a strandolást.
Még soha nem voltunk ebben a víziparkban. Mindannyiunknak nagyon tetszett. Sok csúszda, kultúrált környezet és tisztaság! (A bacikat nem számolgattuk a vízben, de a parkban tényleg tisztaság volt.)
A gyerekek alig várták, hogy végre lepakoljuk a cuccunkat és mehessenek a vízbe. Miután kicsit vizesek lettek, akkor meg alig várták, hogy végre kijöjjünk és belebugyoláljuk őket a meleg (illetve csak száraz) törülközőbe. Ugyanis nagyon fújt a szél, s hiába sütött a nap, ahogy vizes lett az ember teste és kiemelkedett a vízből már meg is fagyott. Azért Kitti kipróbált pár csúszdát a gyerekmedencében, megmártóztunk az élményfürdőben is. Kittinek nagyon tetszett, ahogy a ráfeküdt karúszójával a "vízsodrásra" és az vitte őt.
Sajnos a nagycsúszdákat most nem tudtuk kipróbálni, még azokat sem, amelyeken gyerekekkel is le lehet jönni, sőt a lassú folyó is kimaradt, mert nem mertünk velük már olyan helyre menni ahol vizesek lesznek, annyira fáztak. Így megkajáltunk és utána futottunk is, amire a hangosbemondó is figyelmeztetett, hogy hagyjuk el a terepet, mert vihar közeleg. Így jártunk:( Ehhez a két órás kis pancsoláshoz kicsit drága volt a jegy, de legközelebb majd meginterjúvoljuk a szomszédasszonyunkat, hogy menjünk-e strandolni és akkor hallgatunk is rá.
Kitti a víztől megéhezett

Szonja úszópellusban

Vasárnap ebéd után a Budai Várba vettük az irányt. Miután olvastunk az Anna és Petiben a Budai várról, Halászbástyáról már régóta mondogatja Kitti, hogy menjünk el ide. Most tettünk hát kedvére és felkapaszkodtunk busszal a Várhoz. A Halászbástyán ide-oda futkároztak, megmutogattuk fentről Budapest nevezetességeit, illetve azokat amiket onnan láttunk, beszéltünk is róluk egy-két szót, majd jöhetett egy kis fagyizás. A Halászbástyáról a Várba menet Kitti már nyűgösködött, hogy ő nem is akar a Várba menni, de aztán szép szóval rávettük, hogy ugyan nézzük már meg, mit láttak a mesében is Annáék. Később rájöttünk, hog yazért nem akart menni, mert útközben láttuk a pacikat, akik konflisokat húztak és valószínű, hogy a nap hátralévő részét ő inkább velük töltötte volna el. Mire hazaértünk már nagyon fáradtak voltak, illetve inkább csak Kitti, annyira, hogy levágott egy kisebb hisztit azért, hogy ő nem akar otthon aludni, ő megy E. nagyihoz (ő is velünk töltötte ezt a délutánt). Így mindkét lánykánk végül nagyinál aludt.

 

 

2 komment

Címkék: fürdőzés városnézés aquaréna vízipark

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr87558219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.07.08. 09:38:04

Én is nagyon szeretnék eljutni ide, de még Dóri picike hozzá. Kár, hogy nem volt igazi meleg idő :( Gyönyörűek a lányaid, és nagyon csinosak is ;)

ilgya 2008.07.08. 16:21:02

Két gyönyörűség:)
sajnálom azért ,hogy nem volt jobb idő:)de majd legközelebb.
süti beállítások módosítása