Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Végre együtt

2009.06.05. 23:47 Beso

Nagyon összejött minden az elmúlt másfél héten. Alig láttam a családom, mert munkahelyi csapatépítés volt két napban, amiből nem akartam kimaradni, hisz ez egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megismerjem a kollégáimat. Végre minden nevet hozzá tudok kötni az arcokhoz! Hurrá! Alig értem haza, már készülhettem is az érettségi találkozómra. Ezután sikerült egy röpke fél napot együtt töltenünk, majd repülnöm kellett egy szomszédos ország fővárosába munkaügyben. Itt két éjszakát töltöttem távol megint szeretteimtől. De az éltetett, hogy mindjárt eljön a családi hétvége és .... végre együtt töltünk négy napot reggeltől estig és estétől reggelig! 

Mindezt J. nagyi és barátja jóvoltából, akiktől gyereknap, születésnap, névnap alkalmából egy hosszú hétvégére szóló "előnyaralást" kaptunk az alsópáhoki Kolping Hotelben.

Sokat hallottam már erről a hotelről, ami családbarát, bababarát szolgáltatásairól híresült el. Jó értelemben természetesen. Minden nagyon szuper volt, kivéve az időjárást. De azért is nagyon jó ez a szállodai komplexum, mert rossz idő esetén is rengeteg lehetőség adódik a családi szórakozásra. 

A szállodáról, komplexumról pár szóban. 100 000m2-en terül el a létesítmény! Hatalmas terület! Több épületből áll (fogalmam sincs mennyiből) és valamennyi épület össze van kötve egy zárt folyosóval. Magyarul: az egyik épületből a másikba, a szállás helyünkről az étterembe, wellnes részlegbe stb. el lehet jutni esős idő esetén is száraz fejjel, lábbal, babakocsival (mert persze "akadálymentesített" az egész létesítmény). A wellness részlegben van három fedett medence (az egyik termál vizes), szaunák, és egy 100%-osan gyerekmentes övezet (azt hiszem két medencével és szaunákkal). Sajna ez utóbbiba nem tudtunk eljutni, mert a gyermekeink bojkottálták a "helyi" óvodába menést (de nem is nagyon erőltettük, mert élveztük, hogy végre négyesben lehetünk éjjel-nappal). VAnnak kinti medencék is, amiket a rossz idő miatt nem tudtunk kipróbálni. A wellnes részlegnél is van egy játszóház, ahol a nap egy meghatározott részében gyerekfelügyelet is van, hogy a szülők a gyerkőcök nélkül is tudjanak fürdőzni, szaunázni.

A gyerekeknek tényleg igazi paradicsom ez a hely. Ott van ugyebár először is Bobóország (Bobó egy víziló) egy remek kis játszóházzal, ovival, bölcsivel, babakonyhával, szoptatószobával stb. Játszótér a kicsiknek (homokozóval, kis csúszdával, bébihintákkal, rugós hintákkal), a nagyobbaknak, trambulinok, állatsimogató (báránnyal, kecskével, nyuszival, tyúkokkal), gokartozási lehetőség (nem tudom, hogy ez állandó-e, de amíg mi ott voltunk, minden nap nyeregbe lehetett pattani) és egy kötélpálya (kalandpark?).

Egyedüli negatívum a kaja volt. Választék volt bőven (svéd asztalos reggeli és ebéd), külön gyerekbüfé (ahol a legkisebbekre is gondolva voltak tejpépek, bébi konzerv ételek és frissen készített főzelékek, forralt víz a tápszerhez vagy tejpéphez; a kicsit nagyobbaknak 3 féle étel: tejbegríz vagy tejberizs, egy főzelék és még egy főétel;) saláták, hideg előételek, meleg előételek, két fajta leves, 4-5 féle főétel, gyümölcsök, édességek. Sajna ízre nem voltak a legjobbak, egy szakács csere nem ártana! Az éttermben is csakúgy mint a szobákban gondolnak a legkisebbekre és kicsit nagyobbakra is. Rengeteg etetőszék, ülésemelő, szivacspárna, előke. A szobákban és a közös helyiségek wc-iben szükítő, bili, pelenkázók. 

Erre a helyre valóban elmondható, hogy baba- illetve családbarát. Ide nem kell hozni kiságyat, cumisüveg melegítőt, bilit stb. mert minden van helyben is. Amikor voltunk teltház volt (470 vendég!), ami azt is jelenti, hogy az étteremben egyidőben vagy 100 gyerek volt (el lehet képzelni, hogy hány volt közülük csendben). Igen, ami az előnye az a hátránya is a helynek. Akik a saját gyerekük hisztijét, sikítását sem képes elviselni, azoknak nem ajánlom ezt a helyet, mert itt aztán egyszerre több tíz (akár száz) gyerek sikít, hisztizik, kiabál stb. 

A mi lányaink nagyon otthon érezték magukat már az első perctől. Amikor Kitti megtudta, hogy hármat fogunk ezen a szuper helyen aludni majd a plafonig ugrott örömében. Mondjuk ez nem volt nehéz, mert egyből lecsapott az emeletes ágy fenti helyére. Nagyon élvezte a saját kis kuckóját, ahova azért felengedte néha Szonját is. 

A napot legszívesebben az állatsimagtónál töltötték volna reggeltől estig, úgy kellett mindenféle trükkel elcsalogatni őket naponta többször is. 

Sajnos a negyedik napon el kellett indulnunk hazafelé, azért még megálltunk Keszthelyen a kikötőben megnézni a Balatont és megetetni a hattyúkat, majd egy szuper lovardában Nemesvitán Kitti még lovagolhatott is egyet. (Eddig ez volt a legszuperebb lovarda, ahol valaha is jártunk. Gyönyörű környezet, tisztán tartott istálló, igényes hely!)

Köszönjük J. nagyiéknak ezt a lehetőséget!!! 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr161160190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrika4 2009.06.06. 00:22:46

A képekből ítélve nagyon szép helyen voltatok. Sikerült kipihenni magatokat? Bár az aktív pihenés is az nem? :)

gemini! 2009.06.08. 14:50:46

Na én most komolyan irigyellek! :-))) Nekem is a Kolping az álmom (ezt tartanám a legmegfelelőbb "pihenésnek" 3 csemetémmel), de egyelőre biztos nem megyünk. De biztos nagyon jó lehetett!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.06.09. 22:36:42

@Adrika4: Nagyjából kipihentük magunkat:-) Már az is pihenés, hogy kiszakadunk a mindennapos malomkerékből!
@gemini!: Remélem hamarosan ti is kipróbálhatjátok! Érdemes:-)
süti beállítások módosítása