Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az év utolsó napja

2007.01.06. 07:20 Beso

Beteljesült a vágyam, a legközelebbi bejegyzés, amit most gépelek valóban Szonja születése után íródik. Megpróbálom az eseményeket röviden összefoglalni.
Szóval 30-án bementünk a kórházba CTG-re és orvosi vizsgálatra. A CTG-n minden rendben volt, a dokim megvizsgált és már bő kétujjnyira nyitva voltam. De elengedett azzal, hogy szerinte délután még találkozunk - mert megyek szülni -. Persze ez a jóslata sem vált be. Mindenesetre másnap reggel 7-re visszarendelt megint egy CTG-re.
Ami még érdekes volt, K. megkérdezte, hogy reikivel - a dokim ezzel is foglalkozik - meg tudja-e állapítani, hogy Szonjának tetszik-e a neve. CTG-re voltam épp felkötve, és Szonja éppen szundikált. A doki rámtette a kezét, "koncentrált" és szólt, hogy most tegyük fel babácskánknak a kérdést. Én is igyekeztem befelé koncentrálni, megkérdeztem, hogy tetszik-e a Szonja név, erre a kiscsaj olyan vitustáncot lejtett, hogy majd lerúgta a CTG szíjait a hasamról. Tehát nem fogtunk mellé a névválasztással!
A vizsgálat után hazajöttünk, én kicsit csalódva, mert már nagyon szülni akartam.
Úgy döntöttünk, hogy éjszakára Kittit a nagyinál hagyjuk, hogy ne kelljen reggel korán kelnie. Este voltak kis fájásaim, de annyira gyengék voltak, hogy simán aludtam tőlük.
31-én reggel 7-re bementünk a kórházba, ismét - az előző naphoz hasonlóan - magunkkal vittük a kórházi pakkot is. A CTG mutatott némi fájást, a dokim is megvizsgált és azt javasolta ne várjunk (tudtam! hisz estére buliba készült), hívjuk a szülésznőmet, ő is hazaugrik a családjához és 10-kor találkozunk. Bő kétujjnyira voltam már tágulva és Szonja fejecskéje is beékelődött. Mire megjött a szülésznőm elfoglaltam a kórházi szobámat (vagy inkább lyukat, olyan kicsi volt), majd megkaptam a beöntést. A doki 1/2 11-kor burkot repesztett és K-val kettesben maradtunk a szülőszobában. Nem sokkal 11 előtt jött az első fájás. Aztán jöttek szépen sorba, egyre erősebbek, de nem volt még mindig vészes. Nem voltak igazán rendszeresek 7-8 percesek, aztán volt, hogy 3 perc múlva jött, majd megint ritkult. Aztán úgy 12 körül sűrűsödtek és már elég kemények voltak. Sétálva illetve állva próbáltam vajúdni. Aztán egyszercsak nem tudtam "beleülni" a fájásba annyira fájt. Na ekkor mondták, hogy ez már a tolófájás. Föl az ágyra doki megvizsgált és mondták, hogy nemsokára megérkezik Szonja. A kitolási szakasz elég kemény volt, nem emlékszem hány fájásra szültem meg végül Szonját, nekem hosszú időnek tűnt. Gátvédelmet javasoltak, de sajnos az utolsó tolófájáskor "elszálltam a fájdalommal" és Szonja szinte kirepült (én meg kicsit repedtem) 12:58-kor. Szonja egyből felsírt - nem is kicsit - rátették a mellkasomra. Annyira picike volt (főleg Kitti után). Fantasztikus volt, hogy ott van rajtam a kis pici, magzatmázas bőgőmasinánk. Apa is elérzékenyült. 3160 gramm és 54 cm volt a mérés eredménye. Utána összevarrtak majd visszakaptuk a mi kislányunkat és magunkra hagytak bennünket, hogy ismerkedjünk.
Azt hiszem, hogy első szavaim az voltak amikor Szonját rámtették, hogy nem hasonlít Kittire:-)
MÁr a szülőszobáról küldtük az sms-eket a rokonoknak, barátoknak, hogy világgá kürtöljük boldogságunkat. Két gyermekes szülők lettünk. Annyira hihetetlen volt!

2 komment

Címkék: szülés szilveszter ctg vizsgálat vajúdás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr6226555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye · http://pottye-baba.freeblog.hu 2007.04.20. 14:36:08

Gratulálok neked, gyönyörű a kicsilány.
Csak most bukkantam rád, de olvasni foglak!!!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2007.04.21. 20:46:16

Köszönöm szépen a gratulációt! Örülök, hogy ránk találtál!
süti beállítások módosítása