Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hétköznapok

2007.08.31. 07:06 Beso

Kitti az utóbbi időben nagyon unatkozik. Egyszerűen nem tud/akar/hajlandó játszani magában. De sokszor még velem sem. Egyedüli dolog amit akár egész délelőtt is hajlandó lenne csinálni az a mese nézés. Aminek nem örülök. Mi lesz később, ha már most egész délelőtt azt a dobozt bámulja/bámulná. Ezért igyekszem minden délelőtt elmenni velük itthonról. Legtöbbször játszótérre megyünk vagy az állatokhoz. Még mindig ez utóbbi a favorit.
Ezen a héten két olyan kis barátjánál is voltunk, akik hamarosan ovisok lesznek. Flórával szokás szerint az egész napot végig veszekedték, talán 10 percet bírtak ki úgy, hogy szóváltás, marakodás nélkül játszanak. Vőlegényét is meglátogattuk, akivel - bár szinte egész nyáron nem találkoztak - ugyanolyan szépen játszottak egymással, vagy éppen egymás mellett mint korábban.
Kitti és Szonja egyre többet játszik egymással. A közös játékot persze általában Kitti kezdeményezi és közben hatalmasakat tudnak kacagni. Tegnap kúszóversenyt rendeztek, Kitti lehasalt Szonja mellé és biztatta, hogy járják körbe a lakást. Nagyon aranyosak voltak. Néha ráültetem Szonját Kitti hátára és így lovacskáznak. Kitti még a nyaraláskor megtanította Szonját kezet fogni. Szonja azóta, ha valaki mondja neki, hogy "szevasz-szevasz" és nyújta a kezét, ő is kinyújtja ujjait és adja a kis kezecskéjét. Közben - ha Kittivel játszák ezt a "játékot" - hatalmasakat nevet. Szerencsére nagyobbik lánykánk nem nyúlja le mindig a pici játékát, sőt a sajátjával is hagyja általában játszani. Persze nem mindig. Ha pl. játszunk valamivel Kittivel és Szonja is be szeretne kapcsolódni - a maga módján - a játékba Kitti ezt nem mindig hagyja, de felajánl valamilyen másik játékot a hugicájának.
A kúszásról jut eszembe, hogy Szonja már tiszta olyan, mint egy kommandós, hatalmas távokat tesz már meg így. A héten már kimerészkedett a nappali szőnyeges, parkettás talajáról és már utánam jön ha rám van szüksége a konyhába, előszobába is. Korábban valamiért a konyha és nappali határáig merészkedett csak.
A hozzátáplálással már elég jól haladunk (végre!). A gyümölcsöket szépen eszi, már megeszik egy-egy gyümit (őszibarackot, körtét, almát, szilvát stb) egy kajálásra. A főzelékeket már nem eszi ennyire szívesen, de legalább már rájöttünk, hogy nem szereti a nagyon pépes, folyós állagú dolgokat. Ebből következik, hogy a korának megfelelő készen kapható bébiételek ki lettek zárva az étkezéseiből. Csak az én kotyvalékomat eszi. Általában nem turmixolom neki, hanem csak villával nyomkodom szét a kajáját. Amikor leülünk enni ő is szeret ott ülni az asztalnál és mindig koldul valamit magának.
Már sokat "beszél", ilyeneket, hogy nnnnna, nem, mamama és már a "g" betűt is használja, néha teljesen olyan, mintha azt mondaná, hogy igen.
Már csak kétszer alszik egy nap. Reggel fél 7 és fél 8 között ébred, 10 körül van a délelőtti alvása, ilyenkor kb. egy-másfél órát alszik. Dél, fél egy körül ebédel, aztán 3 körül álmosodik el újra. Megint egy kis szundi kb. 4-ig, fél 5-ig és fél 8 körül fürdik és általában 8-kor már alszik. Sajna éjjel még mindig felkel egyszer, 3 óra körül.
A héten voltam vele mázsáláson is, 7210 gramm 8 hónaposan (ja tényleg, pont ma 8 hónapos).
Már volt olyan pár alkalommal, hogy mindkét lány anyukámnál aludt. Múlt hétvégén is voltunk egy koncerten (fellépett a Bikini is, ami nagy kedvencem volt, jól ki is tomboltam magam), majd ismerősökkel még beültünk egy "kocsmába" enni-inni-dumálni, a lányok pedig anyunál voltak. Szerencsére mindketten jól elvannak anyuval, és nem nagyon hiányolnak bennünket.
Felkelt Szonja, így megint nem sok időm jutott a blogolásra. Azért még feltöltök pár képet a nyár valószínűleg utolsó erkélyes pancsolásáról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr47152627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása