Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mindenféle

2007.12.30. 07:16 Beso

Kb. két hete jegyeztem le, hogy Kitti csúnyán köhögött. Ugatva. De csak éjjel. Ez folytatódott még 1-2 napig, aztán átment száraz köhögésbe. Minden éjszaka előtt kikészítettem a kruppos kúpot, a László Kórház telefonszámát, kabátot, pokrócot, ha esetleg kruppos rohama lenne Kittinek, akkor gyorsan ki tudjuk vinni a hideg levegőre. Szerencsére nem volt rá szükség, pedig volt egy-két jellegzetes kruppos köhögése, de befulladni nem fulladt be. A nappalok teljesen tünetmentesek voltak, szinte el sem köhintette magát. Éjszaka viszont általában két alkalommal 11 és hajnal 3 körül rájött egy-egy köhögőroham.
Aztán tegnapelőtt éjjel belázasodott és most már hurutosan köhögött. Ráadásul újból betaknyosodott. Másfél órán keresztül ült az ölemben, mert néha öklendezve köhögött. Aztán meg ettől annyira felébredt, hogy hajnal 1/2 3-kor mesét kellett neki olvasni. Végül fél négy körül beleegyezett, hogy menjünk együtt anya ágyába aludni. Tegnap délelőtt K. elvitte a gyerekorvosunkhoz, aki azt továbbra is azt mondta, hogy a váladék csurog a torkán, ez a baja. Most írt fel neki gyógynövényes köptetőt. Ja meg kiegészítette azzal, hogy a manduláján van valami gennyes dolog és abból jön a váladék. De a gennyesedés megszüntetésére nem írt fel semmit. Az az igazság, hogy nem nyugtatott meg bennünket, így K. délután elment Kittivel a Heim Pálba, az ügyeletre. Itt antibiotikumot írtak fel. Nem vagyok híve az antibiotikumnak, azonban szerintem az már nem normális dolog, hogy két hete köhög a gyerek és nemhogy javulás, hanem rosszabbodás volt tapasztalható, most úgy gondoltuk, hogy véget kell vetni ennek a folyamatnak. Így este már megkapta az antibiotikumot és szerencsére éjjel már alig köhögött. Legalábbis az a görcsös, öklendezős köhögés nem volt. A dokinőnk által felírt gyógynövényes köptetőt egyszerűen nem volt hajlandó Kitti bevenni, bármilyen csellel, trükkel próbáltuk is rávenni, így inkább ACC100-at adtunk neki, amit teával simán bevesz. Remélem most pár nap alatt tényleg rendbe jön, mert mindent összevetve már kb. egy hónapja betegeskedik.
A kedve szerencsére nagyon jó, tegnap volt kicsit levert, amikor felszökött a láza. Továbbra is hihetetlen dumája van, néha csak pislogunk, hgoy honnan ez a szöveg. Annyira vicces amikor olyan "felnőttesen" beszél. Egyik nap pl. mondja, hogy "az az igazság, hogy nem tudom kifújni az orrom". Vagy: beütötte a kezét, kicsit fájt neki és félig síró hangon mondja az apjának: apa, hogy fogom én ezt kibírni?!!
Jópofa, amikor valamilyen történetet szeretne elmesélni valakinek, ami velünk történt. Gesztikulál, nevet a saját poénjain, magyaráz, általában aki nem ismeri a történetet nem érti meg miről beszél, de nekünk, akik tudjuk, hogy miről mesél nagyon mulatságos. Van neki 2-3 kedvenc "sztorija" és mindenkinek ezt meséli. A szomszédnak, a postásnak, nagyiknak, bárkinek. Az egyik ilyen sztori, amikor a dédipapáéknál Szonja kiesett a kádból, a másik amikor Szonja kiborította a párolt zöldséget a földre és amikor el kezdtem porszívózni Szonja odajött és a földről csipegette fel a répát, borsót. A legújabb kedvence az, hogy egyik nap Szonja amikor meglátta J. nagyit, elindult felé teljesen egyedül, tett vagy 5-6 lépést majd elesett. (Érdekes, hogy minden történet Szonjával kapcsolatos).
Szonja most már egyre többet lépeget egyedül. Pár napja kedvenc játéka, hogy nekitámaszkodik háttal az ágynak, aztán vagy az apja, vagy a Kitti vagy felém elindul. Közben felteszi a két kis kezét (amikkel egyensúlyoz) és rötyög. Látszik rajta, hogy nagyon büszke magára, hogy már tud egyedül is menni. Ezt csinálja kifulladásig.
Szonja nagyon szeret főzni. Talán már írtam? Szerintem többet játszik a játékkonyhával, mint Kitti. Aztán a főztjét vagy ő maga megeszi, vagy a babajával vagy velünk eteti meg, közben hangosan mondja, hogy "nyam-nyam-nyam".
Ha talál egy szalvétát, vagy zsebkendőt fújja bele az orrát. Vagyis az orra elé teszi a zsepit és a szájával fúj bele.
Ha kezében van egy pohár, vagy a cumisüvege, akkor nyújta felénk koccintásra és mondja, hogy "egé", azaz egészségedre.
Szereti a "sétálunk-sétálunk-egy kis dombra lecsücsülünk" mondókát és a csüccsre mindig gyönyörűen leguggol.
El is felejtettem beszámolni róla, hogy már kb. 3-4 hete kint van a negyedik fogacskája is. Sőt most már jönnek a következők, mindent rág, vesz a szájába.
Különben meg nagyon figyeli Kittit, hogy mit csinál, hogy csinál, s persze próbálja utánozni. Szinte állandóan a nyomában van, ha nem látja akkor keresi. Még a WC-be is utánamegy. (Ezt Kitti különösebben nem díjazza.) Ha Kitti valamit eszik, olyan nincs, hogy ő (Szonja) ne kapjon ugyanabból. Olyan hisztit levág, ha nem kapja meg ő is ugyanazt....nagyon tudja, hogy mit akar.
Úgy látom, hogy egyre jobban eljátszanak együtt is. Nem mindennapos még ez a dolog, de haladás van e téren is. Egyébként még mindig imádják egymást, Kitti sokszor megölelgeti, megpuszilgatja kishugát. Nagyon édesek együtt. Olyan jó, hogy vannak ők nekünk!!!!
Együtt porszívóznak
Együtt fürdenek

Szólj hozzá!

Címkék: betegség kitti duma szonja produkció fogzás mozgásfejlődés köhögés testvérek

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr6278798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása