Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jégkorszak

2008.09.22. 21:30 Beso

Hova menjen az ember ebben a hideg időben? Hát a Jégkorszak Kiállításra a Természettudományi Múzeumba. Másodszorra sikerült csak bejutnunk. Egy jó hete már próbálkoztunk, de délután öt óra öt perckor érkeztünk oda és a pénztár 5-kor már bezárt. Hiába mondtuk, hogy két gyerekkel bőven elég a múzeum zárásáig az az 55 perc, a biztonsági őr hajthatatlan volt.

Nem búslakodtunk sokáig, inkább benéztünk a szomszédos Orczy kertbe (akkor még nem volt ilyen hideg). Egyszer jártam előtte ezen a helyen egy rendezvényen és a mostani alkalommal nagyon elcsodálkoztam. A kert "nagyon rendben van". Hatalmas gesztenyefák között a lányok hamar felfedezték a játszóteret (ami nem rég épülhetett), majd sétáltunk egyet a kis tó partján, melyben vadkacsák úszkáltak. A tó melleti sétányt is mostanában tehették rendbe (magas sarkúba ne menjünk, mert murvával van leszórva), gyönyörű padokon pihenhetünk meg, ha elfáradtunk a sétába. Gesztenyét gyűjtöttünk, a gyerekek kenyér híjján kavicsokat dobáltak a kacsáknak (szegények), majd nemsokára a kertnek egy erdős részére értünk, ahol még mókusokat is láttunk. Majd visszaértünk a múzeum felőli bejáratnál lévő tisztásra, ahol egyesek thai chiztak, mások pedig valamilyen ősi táncot jártak egy dob hangjára. Lánykáim pedig futkároztak, hengergőztek és jól érezték magukat.

Na de visszakanyarodva a kiállításhoz: bejött a csajoknak. Különösen a preparátumok, és életnagyságú rekonstrukciók tetszettek. Ez utóbbiak között láthattunk kardfogú tigrist, gyapjas orrszarvút, hiénát is. A pálmát azonban azok a tájékoztató táblák vitték, amiken gombok nyomogatására egy része megvilágításra került, vagy az érintő képernyős monitor, melyen az mutatták be, hogy melyik földrészen milyen állatok éltek több tízezer évvel ezelőtt. A Jégkorszak Kiállítás mellett megnéztük még az emlős ragadozók világát bemutató "Foggal, körömmel" című időszaki kiállítást is. Itt jórészt kitömött állatokat láthattunk. A lányok "engedélyeztek" szüleiknek kb. 10 percet arra, hogy a természetfotó kiállítást is futtában megtekinthessék.

Pont a képeket nézegettük, amikor Kitti közölte, hogy ők most Szonjával elmennek egy picit, de ő vigyáz a húgára. Elköszöntek és otthagytak bennünket. Fél szemmel azért követtem őket, hogy mit csinálnak. Kitti először elvitte hugicáját a ragadozók preparátumaihoz, majd visszakanyarodtak a Jégkorszak kiállítás felé. Szinte végig fogta  a kezét, vagy ha Szonja ezt épp nem engedte, akkor szóval hivogatta, hogy kövesse őt. Amikor már kikerültek a látókörömből utánuk mentem. Egy oszlop mögül leselkedtem. Naná, hogy a nyomógombos, villogós táblához mentek vissza. Kicsit nyomogattak, majd hallottam, ahogy Kitti kiadja a vezényszót Szonjának: "Szonja most már menjünk vissza anyához. Gyere, anya biztos nagyon vár!" És láss csodát Szonja szófogadóan visszaindult vele. Annyira aranyosak voltak.

(Zárójelben megjegyzem, hogy mi a jégkorszakról sok mindent nem tudtunk meg, mert nem nagyon volt lehetőségünk a tájékoztató anyagokat elolvasni. Erre nem adtak időt gyermekeink.)

 

 

1 komment

Címkék: kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr80676565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildikó · http://davidreka.freeblog.hu/ 2008.09.23. 21:45:14

Nagyon jó kis kikapcsolódásnak ígérkezik ez a kiállítás!
Micsoda rendesek a csajok,hogy engedélyeztek nektek egy kis időt a fotókra...elképzeltem őket,ahogy elvonultak,kis hercegnők!!!!!
süti beállítások módosítása