Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hódmezővásárhely

2008.06.17. 07:20 Beso

volt az úticélunk, ahova pénteken kora délután meg is érkeztünk barátainkhoz. Pontosan egy év telt el azóta, hogy találkoztunk, akkor ők jártak nálunk. Az időjárás nem nagyon volt kegyes hozzánk, az utazásunk alatt végig szakadt az eső. Szonja szerencsére aludt valamennyit, de a két órás út végére mindkét csajszinknak elege lett az autókázásból.
Szonja az első órákban csak bújt belénk, neki mindenki és minden idegen volt itt. Talán már írtam, hogy kicsit tart az idegenektől. Ha valaki olyan szól hozzá, akit nem ismer, akkor elfordul tőle és bújik hozzánk. Viszont, amikor sétálunk az utcán, vagy áruházban emberek között, akkor sokszor megáll, kinéz valakit magának, nézi, nézi, mosolyog rá, s van hogy kapcsolatot is kezdeményez, oly formában, hogy az éppen kezében lévő tárgyat nyújtja az idegennek.
Kitti emlékezett vendéglátóinkra, s hamar nagy lufidobálásba kezdtek barátaink kislányával Laurával (alig három hét korkülönbség van közöttük).
Nagyon jól éreztük magunkat a három nap alatt, amit barátainkkal töltöttünk. Rengeteget ettünk, zabáltunk (ez inkább a felnőttekre volt jellemző). Voltunk a lurkókkal játszótereken, csónakáztunk a mártélyi Tisza holtágon, sőt Kitti legnagyobb megelégedésére még egy lovasudvarba is eljutottunk, ahol egy lótulajdonost nagyobbik lányunk teljesen levett a lábáról, s így a lósimogatáson kívül rá is ülhetett Tücsökre (a lóra).
Játszótereztünk, épült Hódmezővásárhelyen egy csodajátszótér, amit idén gyereknapkor adtak át. A játékokat alkotó művészek tervezték és esztétikailag is élményt nyújt. A játszótéren bőségesen vannak padok a fáradt szülőknek, ivókút a szomjazóknak és mellékhelyiség is! Kitti teljesen el volt ragadtatva, hisz rengeteg lovas játékot talált. Pár kép a játszótérről:
Álomkert a legkisebbeknek
"Tekeredik a kígyó" csúszda
Meselabirintus
Kitti azonnal megtalálta a lovas motívumot
Lovaskocsi
Malom
Csuszka "indulási oldal"
Csuszka "érkezési oldal"
Kakas motívum a hinta tetején
Ez a gyönyörű madár motívum dísziti a csuszka tetejét
A játszótér építői a mellékhelyiségről sem feledkeztek meg
Mindannyiunk élvezte (valamennyi gyereket beleértve) a mártélyi kirándulást. A Tisza mártélyi holt ágába egyszerűen beleszerettünk. Akárhányszor jövünk barátainkhoz ide mindig elmegyünk. Most egy kis csónakázás is belefért az időbe, mivel az időjárás is kegyes volt hozzánk.
Miután rátaláltam Vandras csodálatos fotóira, úgy döntöttem nem teszek fel saját képeket a tájról. Csak a csajokról:

 

 

Sajnos a kertbe tervezett grill party elmaradt, mivel zuhogott az eső, de nem ment kárba a sok bepácolt hús és zöldség. Egy elektromos sütőlappal lett helyettesítve a faszenes grillezés, aminek a hangulata ugyan más volt, de a kaja így is fantasztikus volt.

Szonja egyébként hamar megbarátkozott a háziakkal. A második napon már ment és kereste a "bácsit" és "nénit" (barátnőm szüleit), hogy menjenek együtt és keressék meg a cicát és a tyúkokat. Búcsúzáskor már mindenkinek puszit adott, amit azért ő nem osztogat fűnek-fának. Innen is gondolom, hogy nagyon megszerette őket.

S hát a legfontosabbat kifelejtettem, E. pocakjában növöget a második babájuk, aki nagy valószínűséggel szintén lány lesz. Már túl van a félidőn, s talán októberben lát napvilágot Tamara (vagy Tamás):-) Remélem előtte még el tudnak jönni hozzánk egy hosszú hétvégére.

Szólj hozzá!

Címkék: barátok hódmezővásárhely játszótér mártély

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr13523685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása