Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fogják meg, tolvaj!

2009.08.28. 22:13 Beso

Míg a lányokkal és a nagyival a dédinél voltunk, K. itthon robotolt. Egyik hajnalban fél 5 környékén sms-t kaptam. Nagy nehezen kinyitottam a szememet, és próbáltam az üzenet szövegére fókuszálni, amiben ennyi állt: „Gyere ki!” Az üzenet feladója egyik szomszéd asszonyom volt. Teljesen érthetetlen volt számomra az üzenet, meg voltam győződve róla, hogy vagy csak álmodom az egészet, vagy a szomszéd asszony nem nekem szánta az sms-t. Fejem már esett is vissza a párnára és már majdnem visszaaludtam, amikor megcsörrent a telefonom. Azonnal felkaptam, nehogy a gyerkőcök is felébredjenek. Szomszéd asszonyom hívott, hogy menjek már ki, mert vagy 10 perce kopog és nem nyitunk ajtót. Elmagyaráztam neki, hogy nehéz lenne kimennem a lakásunk ajtaja elé, mert 300 km-rel odébb vagyok éppen tőle, K. meg biztos a jó fülén alszik és nem hallotta a kopogást. Egyébként nem kora hajnali traccspartira vágyott kedves szomszédom, hanem csak közölni akarta, hogy feltörték a teremgarázsban a tárolónkat (minden ház garázsában tartozik valamennyi lakáshoz egy „ketrec”, szép nevén tároló, ahol mi pl. a kerékpárokat, befőtteket, krumplit, öblítőket, ásványvizet, alkoholt, babakocsit, udvari játékokat és még ki tudja mi mindent tárolunk).

Mint utóbb elmesélte hajnalban ritmikus zajra ébredt. Sokáig nem tudta megállapítani, honnan jöhet a zaj, először azt hitte, hogy valaki a folyosón barkácsol, mert csak úgy visszhangzott a lépcsőház (ők a garázs felett a földszinten laknak). Kb. 15-20 perc elteltével kezdett arra gyanakodni, hogy a zaj a garázsból jön. Keltegette a férjét, majd nem győzte kivárni, hogy párja magához térjen, ezért egyedül indult le a garázsba. Ott az alábbi látvány fogadta: a mi tárolónk előtt egy fehér kapucnis pulóvert viselő férfi valamit pakolgat, s mikor a szomszédunkat észrevette felpillantva csak annyit mondott: „Azonnal megyek, csak összepakolok.” Szomszédasszonyom el kezdett felszaladni a lépcsőn – hogy hívja férjét – a hapsi meg utána, majd a főbejáraton kirohant. A. férje ekkor már kitámolygott a lakásból pizsamában, mezítláb és utánaeredt a betolakodónak. Sajnos nem érte utol, mivel az ürge a szomszéd telken eltűnt. (Lakóparkunk szomszédságában van egy önkormányzati lakásokból álló másik „lakópark”. Biztos élnek itt is tisztességes emberek, de vannak bőven naplopók, akik nem csak a napot lopják, hanem a csillagokat is az égről. A két „lakópark” között először csak drótkerítés volt, miután azonban rendszeresen lyukat vágtak rajta és a mi telkünkre átjártak, ott ólálkodtak, a kutyáik is jöttek rendre akik elől gyermekeink sikítva menekültek, többször betörtek a kerítés mellett álló ház földszinti lakásaiba egy téglakerítés került felépítésre. Ma már ezeken is sok helyen lyuk tátong (kibontották a falat), illetve azt nem lehet megakadályozni, maximum egy 10 méteres fallal, hogy átjöjjenek hozzánk „vendégeink”. A mi kis tolvajunk is úgy jött át, hogy a kerítés mind két oldalán lépcsőt épített magának műanyag székekből!)

Egy rossz dvd lejátszót és egy jó autósrádiót vitt el a tolvaj a tárolónkból. Ja meg egy megkezdett üveg whiskyt. Ezt észre sem vettük csak akkor, amikor unokatesómék nálunk voltak és Baileyst szerettem volna kutyulni és nem találtam ehhez a krémes italhoz szükséges alkoholt. Csak összetehetjük a két kezünket, hogy nem vitte el a kerékpárokat is. Természetesen K-ék kihívták a rendőröket, akik helyszíneltek, meg jegyzőkönyvet vettek fel stb., de nem számítunk arra, hogy kinyomozzák ki volt a tolvaj. (Azt nem tudjuk hogyan jött be a bejárati ajtón, mert semmilyen sérülés nincs rajta. Valszeg a krimikből ismert bankkártyás zárnyitási módszerrel. A tárolónkról leverte a lakatot (ennek a zajára ébredt A.).

Alig múlt el pár nap, s valaki (talán a mi „barátunk”) meglátogatta a szomszéd ház tárolóját (onnan egy bicajt szólított magához), majd pár nap múlva a következő ház pincéjét, s a napokban megint tiszteletét tette a lakópark egyik házában. Állítólag már felnézett a padlásra is, ahonnan kiteregetett ruhákat is vitt magával!

Azóta érthető módon a lakópark lakói ha nem is tartanak őrjáratot, de a férfiak szerintem csak félálomban mernek aludni, és mindenféle zajra felugranak és járnak egy kört a házakban illetve a ház körül. Nem tudom mivel lehet a jövőben megakadályozni illetéktelenek bejutását – azon kívül, hogy most már szigorúan kulccsal zárjuk a bejárati kaput - a végső megoldás az lesz, ha végre lebontják a szomszéd telken álló rogyadozó épületsort és eltűnnek innen ezek a kétes alakok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr141345048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gemini! 2009.08.30. 15:07:55

Sajnálom, ami Veletek történt. :-( A mi lakóparkunkban is mindennaposak a tárolófeltörések, betörések, autólopások. A rendőrség szinte minden nap helyszínel... A helyi kétes alakok már egy ideje rászálltak a kerületben megépült új lakóparkokra, abban a reményben, hogy itt értékesebb dolgokat találnak, mint a lakótelepen...vagy azt már egyszerűen kifosztották?... Nálunk is felmerült minden: polgárőrség szervezése, komolyabb kamerarendszer kiépítése, biztonsági ember...aztán ott elakadt a dolog, hogy "ja, ezért fizetni kéne?" Egy biztos: csak azok aktivizálhatók, akiket kár ért, a többi szomszéd nem tenne az ügy érdekében semmit.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.09.04. 23:21:38

@gemini!: Ezek szerint nálatok sem történt semmi, amivel lehetne tenni a tolvajok ellen? Egyébként teljesen igazad van, csak azokat érdekli a dolog, akik károsultak lettek!!! NEhéz összefogni, megegyezni még 8 családdal is, nemhogy 100-val!
süti beállítások módosítása