Az utóbbi időben kicsit (?) rákattantam a péksütik (néha kenyerek) sütésére. Volt hogy véletlenül, volt hogy "készakarva" botlottam bele ilyen receptekbe és miután a családban nagyon nagy sikere volt a házi kenyérnek, kiflinek, zsömlének, kalácsnak, nekem is nagyobb kedvem van nekiállni a dagasztásnak, gyúrásnak. Ismerem magam, nem fog ez sokáig tartani (már csak azért sem, mert a kilók meg csak úgy ugranak ránk), de gyermekeim no meg a férjem üdvözlik eme kedvtelésemet. A lányok, miután már többedszerre tettem eléjük frissen sült péksütit, teli szájjal dicsérték és mondták, hogy anya, te egy pék vagy!
Egyik kedvenc és gyors receptet, ami nekem nagyon bevált (ismét) a nosalty oldalán találtam. Kb. 1 óra alatt (nekem mindennel, tehát előkészülettel, formázással, sütéssel együtt kicsit több idő) kész van, mivel keleszteni is csak 10-15 percet kell és 10 percnél több idő a sütéssel sem megy el.
A vajas kifli receptje itt található. Én mindent a recept szerint készítek, a mennyiségek, minden tökéletes. (A formázást csinálom kicsit másképp, hogy nagyobb kiflik legyenek. Én 4 gombócot gyúrok, és ezekből nyújtom ki a köröket, és mindegyik kört 4, vagy 6 cikkre vágok és ebből tekerem fel a kifliket.) Frissen a legfinomabb, de másnapig is puha marad!