Kitti és Szonja blogja

Ezt a naplót elsősorban két kislányomnak készítem, hogy legyen ilyesfajta emlék is a gyermekkorukról. Jegyzetek a lányok mindennapjairól, ünnepeiről, fejlődésükről, örömről, bánatról.

Kitti Laura

Szonja Kinga

Gyerekekkel kreatívan

Friss topikok

  • panograph: Most találtam rá a blogodra, Szonja, és szeretnék javasolni egy igen különleges kincskereső játéko... (2020.09.25. 23:31) Kincskeresős szülinap
  • molnar.orsolya: Ajánlok Nektek egy remek szülinapi játékot! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas logikai kincskereső ... (2017.02.21. 22:31) Szülinapi zsúr
  • Komáromi Renáta: Van egy remek szülinapi program, amit jó szívvel ajánlok Nektek gyerekzsúrra. Ez a LogiKoffer, ami... (2017.02.17. 21:47) Kalóz party játékok
  • Komáromi Renáta: Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.... (2017.02.13. 21:44) Kalóz party
  • Komáromi Renáta: Ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu Ez eg... (2017.02.13. 21:02) Születésnap játszóházban

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dilemma

2009.03.12. 22:46 Beso

Már megint kisebbik gyermekemmel kapcsolatban pötyögök itt éjnek idején. Néha problémás a kicsike! Kisdedünk egy-két hónapja amennyiben körömvágó ollóval közelítünk feléje heves tiltakozásba, vad orditozásba, végtagjainak rángatásába kezd. Mindezt oly módon, hogy teljesen lehetetlenné teszi, hogy szépen manikürözött, pedikürözött kezecskéi, lábacskái legyenek. Próbáljuk szép szóval, ajándék ígérésével, szigorúan, csendben, emelt hangon meggyőzni, hogy neki is jobb lesz, ha nem nyomja a lábát a cipő a nagy körmöktől, vagy nem szakadozik be szinte az összes körme. 

Tegnap sikerült az egyik lábának két lábujjáról a körmöt lenyisszantani, mindezt úgy, hogy ketten fogtuk le eme végtagját és közben drukkoltunk, hogy a még így is rugdosó gyerkőcöt meg ne szúrjuk a vágóeszközzel.

Nem tudjuk mi lehet eme heves ellenállás oka. Mindig óvatosan igyekszünk gyermekeinket megszabadítani a hosszúra nőtt körmöktől, lehet, hogy egyszer-egyszer okoztunk kisebb kellemetlenséget, érezhetett esetleg icipici, pirinyó szúrást, de soha nem jajdult, vagy sírt fel eme művelet után. Esetleg szisszentett. 

Mindig eszembe jut, amikor próbáljuk Szonja körmét vágni az a jelenet, amikor egy ismerős házaspár 2 év körüli gyermekén megláttam, hogy milyen hosszú a nagylábujján a köröm. Finoman felhívtam a szülők figyelmét ama hosszú körömre, ami már inkább karom volt. Szenvtelenül, vagy inkább beletörődve mondták, hogy tudják...de a kislány nem szereti a körömvágást és egyszerűen nem engedi, hogy levágják. Teljesen érthetetlen volt számomra a helyzet, mi az hogy nem hagyja a gyerek, megfogom a lábát oszt lenyisszantom a körmöt. De mára megértettem a szituációt....

Várom a tippeket....

9 komment

Címkék: körömvágás

A bejegyzés trackback címe:

https://kitti-szonja.blog.hu/api/trackback/id/tr52999092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cucka 2009.03.13. 12:02:27

Anya, hát nem érted?! Kisebbiket csak trendi hosszú karmokat akar növeszteni! :))))
Viccet félretéve és csak egy tipp: álmában nem tudnád esetleg lenyisszantani? talán így idővel elmúlna a para.

Rena2 2009.03.13. 12:40:47

Nekem is csak ez az álomkörömvágás jutott eszembe. Vagy mondjuk fesd ki neki de ne végig,s mondjad, hogy a végét meg levágjuk,hogy szép maradjon. vagy adj neki műanyag ollót és egy babát,vágja ő is. vagy kérd meg mutassa meg melyik a nagylába ujja, hol a köröm. vagy mond meg, hogy "tudom, hogy félsz a körömvágástól,de hidd el,minden rendben lesz,a körömvágás nem fáj, engedd meg, hogy az egyiket levágjam.ha mégis fáj,abbahagyom,jó? vagy mondjad: ez elment vadászni... de orra esett,mert túl nagy a körme.. ha sikerült, akkor: ez meglőtte.. de nem találta el,mert túl nagy a körme..

Na mégiscsak eszembe jutott még egy pár. :) De biztos vagyok benne, hogy hasonlókat próbáltál már te is, meg hát írod, hogy szépen is kérted, ajándékot is ígértél. Hát, remélem valami használni fog.

mocica 2009.03.13. 22:20:40

Csatlakozom! A nyáron mi is ugyanezt éltük át,hihetetlen hisztik voltak igazi krokodilkönnyekkel,így maradt a délutáni alvással egybekötött körömvágás...mókás volt,amikor volt,hogy egy héten keresztül vágtam egy lábat,mert sosem úgy fordult....na,azért annyira nem volt mókás. Most is parázik,de bevallom egyszer megerőszakoltuk,apa lefogta,rájött,hogy tényleg nem fáj és azóta többé-kevésbé hagyja. Bevált még a reklám közbeni körömvágás ( Levi ugye reklámfüggő ) Esetleg kedvenc mese? Kitartás!

N.R.Gia 2009.03.14. 16:53:17

@Rena2: Kitűnő ötleteid vannak!!! Gratulálok!!!!

Rena2 2009.03.15. 08:48:01

Köszönöm, Anna! Neked meg kitűnő verseid!!! A vonatosat kinyomtattam, tetszik a lányomnak! :)

N.R.Gia 2009.03.15. 10:20:58

@Rena2: Na, most sütött ki igazán a napocska nálam!!! Köszönöm, és szívesen küldök még Neked vagy a többieknek a meséimből-verseimből, csask adjátok meg az e-mail címet, hogy hová.
Úgy érzem, amit a soraitokból olvashattam, Ti nagyon jó ÉDESANYÁK vagytok. Ezért fogadjátok szeretettel a hamarosan aktuálissá váló versemet:

Anyák napi köszöntő

Reggel, mikor ágyamhoz jössz,
Suttogod a nevemet.
Ujjaiddal cirógatod
Arcomat és kezemet.

Álmos szemem nyitogatom
Mosolyodra ébredek,
Ez a legszebb ajándékom,
Ameddig csak élhetek!

Május első vasárnapján
Átadom a virágom,
Szívem szerint mindent adnék
Ami szép a világon!

Köszöntelek Édesanyám,
Hiszen ma van ünneped,
Nekem pedig az az öröm,
Ha öledben ülhetek!

Kívánok mindenkinek kellemes hétvégét!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.15. 19:47:30

@cucka: Remélem, hogy később jönnek csak a divathóbortok nála:-)
Az álomban vágás -most hogy mondjátok - már nekünk is felmerült. Éjszaka kiesik (mármint a lábakról, mert hálózsákban alszik). Nappal lehetne, de mostanában ugyebár a bölcsiben alszik, vagy ha itthon vagyunk, tutira éppen nem jut eszünkbe. De megpróbálom memorizálni!!!
@Rena2: Tényleg nagyon jó tippek!!! Próbálkozom majd. Remélem hamarosan eredményes körömvágásról tudok beszámolni!
@mocica: Nálunk nem jött be a mesenézés közbeni körömvágás:( De köszi a tippet...remélem nem sokáig fog tartani ez az áldatlan állapot nálunk sem.
@N.R.Gia: Köszönjük ezt a verset!!! Nincs véletlenül valamilyen anyáknapi versed NAGYIKNAK? Tavaly Donászy Magda versét mondta el Kitti (kitti-szonja.blog.hu/2008/05/12/kitti_szaval)...jó lenne egy másik vers idénre.

N.R.Gia 2009.03.15. 20:45:08

@Beso: Még nem írtam nagyiknak, de ha készen leszek a 3 "altatós" verssel, amit rendeltek a kiadótól, akkor megpróbálok kitalálni valamit. Bízom benne, hogy belefér még az időbe, hogy meg is tanulhassák a lányok!
Láttam a szavalását Kittinek, vagyis már majdnem mindent elolvastam és megnéztem a lapotokról. Igazán tartalmas, és szórakoztató, teljesen lekötötte a figyelmemet, csak így tovább!!!!!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.16. 21:28:21

@N.R.Gia: Húúú tényleg megtennéd????!!! Nagyon kedves tőled!:-)
süti beállítások módosítása